13/8/19

Ο Εγκέλαδος είναι δεξιός

Ο Μητσοτάκης έκλεισε μήνα πρωθυπουργός με την Ελλάδα σε αναπαλαίωση. Ο δαίμονας των σεισμών παραμένει πιστός συμπαραστάτης του. Από την πρώτη μέρα κυβέρνησης ΝΔ ξεκίνησε αναταράξεις του στερεού φλοιού, ώστε το βουητό να κρύβει όσα γίνονται και λέγονται, που καθαρίζουν φλούδες ελπίδες ψηφοφόρων του.

Μαζί τους η θεά τύχη και οι ηλίθιοι που στην ασχετοσύνη τους χαρακτηρίζουν τον Μητσοτάκη γκαντέμη, εννοώντας γρουσούζη, που προκαλεί κακό σε άλλους, όχι στον εαυτό του, όπως παθαίνουν αυτοί που τους δέρνει η γκαντεμιά.

Κανένας πολιτικός δεν κέρδισε ψήφους επειδή πλάσαρε τον εαυτό του ως τυχερό, κανείς δεν έχασε αναμέτρηση επειδή τον είχαν για κατσικοπόδαρο.

Τι δεν μαθαίνει ο λαός όμως και ασχολείται με το αν είναι κακότυχος ο πρωθυπουργός του;

Οι μεταναστευτικές ροές στη Λέσβο τελευταία δεκαπλασιάστηκαν. Γιατί, ρε παιδιά; Επειδή περισσότεροι φεύγουν πρόσφυγες από εμπόλεμες ή κατοχικές περιοχές θανάτου και πείνας για έναν και μόνο λόγο: θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα που θα ευημερεί. Τέρμα η υποτιμητική ματιά στη χώρα μας ως  διακομιστικό κέντρο για Γερμανία, σωστή διακωμώδηση για τη λαμπρή ιστορία μας.

Οι εμπρησμοί δασών και άλλων περιοχών φέτος είναι διπλάσιοι από πέρσι. Γιατί άραγε; Επειδή οι οικοπεδοφάγοι γνωρίζουν καλά ότι η Δεξιά είναι μανούλα σ’ αυτά, στην ανάπτυξη της πώλησης οικοπέδων και ανέγερσης νέων σπιτιών που κάποτε ήταν πρώτα εξοχικά, τώρα μόνιμες κατοικίες για τον κοσμάκη που θέλει τη βιλίτσα του.

Επί του θέματος, το 112, μας είπε ο κοινωνικός προστάτης μας Χαρδαλιάς, δεν έπρεπε να ειδοποιήσει όλο τον κόσμο για τη φωτιά στον Υμηττό, επειδή έτσι θα δημιουργούσε πανικό. Μόνο δημάρχους. Τέτοια ειδοποίηση όλων όμως, δεν θα δημιουργούσε πανικό, σε χειρότερες συνθήκες μάλιστα, πέρσι στην ανατολική πλαγιά της Πεντέλης. Ακόμα θεωρούν ότι ήταν απαραίτητη για το Μάτι.

Από τις καταγγελίες για κομματικοποίηση της ΕΡΤ από τον Τσίπρα, ο Μητσοτάκης προχώρησε στον διορισμό κομισάριων προσωπικής του εμπιστοσύνης, με αποκορύφωμα στη θέση του προέδρου τον πανέξυπνο διευθυντή τύπου του γραφείου του. Σε αναβρασμό οι αφοπλισμένοι βαρόνοι της ΝΔ. Ο γιος του Μητσοτάκη κατάφερε να διορίσει δικιά του μακεδονομάχα διευθύντρια στη Θεσσαλονίκη, στο γραφείο πρωθυπουργού που μόλις είχε καταργήσει.
Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΕΙ ΙΣΙΟΣ: O (γιος) Ζούλας είναι δημοσιογράφος, όπως άλλωστε ο Βενιζέλος είναι χορεύτρια στον πάγο

Το πιο σωστό μέτρο Μητσοτάκη είναι η κατάργηση ελεγκτικών αρχών και μηχανισμών. Πρά(γ)ματι, δεν χρειάζεται επιθεώρηση η εργασία, διότι ο εργαζόμενος μπορεί όποτε θέλει να μην πληρώνεται, να απολύει το αφεντικό του χωρίς να δώσει λόγο σε κανέναν, να δουλεύει όσες παραπάνω ώρες θέλει, αυτό που υποτιμητικά λέγανε υπερωρίες, λες και είχε δικαίωμα ο εργοδότης να συνεχίσει μετά το οκτάωρο να εκδιώκει τον υπάλληλό του από τον χώρο εργασίας. Μόνος τρόπος να παταχθεί η φοροδιαφυγή είναι να νομιμοποιηθεί.

Με την παλιά ΝΔ ο καταστηματάρχης ζητούσε μόνο σβήσιμο κλήσεων για παράνομο παρκάρισμα. Επί Τσίπρα οι καταστηματάρχες ζητούσαν ματαίως σβήσιμο αποδείξεων.

Σωστή, επίσης, η παράνομη παράκαμψη του ΑΣΕΠ, με πρόσληψη προσωπικού για έκτακτες ανάγκες και δωδεκάμηνη διάρκεια, κατόπιν υπουργικής αποφάσεως. Ως γνωστόν όλες οι ανάγκες στην Ελλάδα είναι έκτακτες, τα δωδεκάμηνα έρχονται κάθε χρόνο, άρα το ΑΣΕΠ δεν χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: