20/7/19

αΔΕΞΙΑ ΚΥΒΑΡΝΗΣΗ

Κανείς μας δεν θα παραδεχτεί ποτέ ότι θέλαμε και τα πάθαμε, ψάχναμε για μπελάδες και τους βρήκαμε διαλέγοντας τους χειρότερους που μπορούσαμε να κανονίσουν τη ζωή μας. Πάντα θα λέμε «υπάρχουν και χειρότερα».

Μετά τον Ιούλιο του ᾿74 κανείς δεν ήταν με τη Χούντα, σήμερα κανείς δεν ψήφισε ΝΔ, κανείς δεν είπε ότι θα καταργήσει τη συμφωνία των Πρεσπών, όπως άλλωστε κανείς δεν κλέβει την εφορία, κανείς δεν έχτισε συνειδητά αυθαίρετο, κανείς δεν καταπάτησε διπλανό του χωράφι, κανείς δεν βρίζει, κανείς δεν δέρνει τη γυναίκα και τα παιδιά του, κανείς δεν απάτησε τη γυναίκα του, καμία τον άντρα της.

Σίγουρα όλοι μας όταν βρίσκουμε λεφτά στο δρόμο τα πηγαίνουμε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα.

Όλοι είμαστε αθώοι, όπως όλοι οι τρόφιμοι φυλακών. Κι αν μας τιμωρούν για κάτι κακό που δεν κάναμε, εμείς φέραμε τους τιμωρούς μας στην εξουσία.

Ο ένας μετά την άλλη συνειδητοποιούν ότι υπόκεινται σε μια αυτοσχέδια διακυβέρνηση και καθείς εξ ημών στην αυτοσχεδία του μετά το ναυάγιο που στέλνει στον πάτο όσα λιγοστά κερδίσαμε. Στις υπέρ(;)αριστερές γεροντοκόρες φάνηκαν λίγα τα θετικά και προτίμησαν τα τίποτα, τα μηδέν και τ’ αρνητικά. 

Ευτυχώς πέρασαν προ πολλού οι προαναγγελθείσες δέκα μέρες ΝΔ και ακόμα δεν μπήκαν μπουλντόζες στο Ελληνικό. Δεν ανησυχούμε, δεν διαμαρτυρόμαστε, αντιθέτως χαιρόμαστε.

Αμέσως μετά τον σεισμό όμως, έχουμε πυρκαγιές σε Ναύπλιο, Θάσο και Κιθαιρώνα Αττικής. Έτσι, δικαιολογημένα τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα τον χαρακτηρίζαμε ως επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, με την ελπίδα ότι έχει ο καιρός γυρίσματα, που είπε το 1990 ο πατέρας του.

Καταργείται το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων που κλέβουν κυρίως την εφορία.

Οι συντάξεις οδηγούνται στους οικονομικούς δολοφόνους για να μειωθούν οι συνταξιούχοι μειώνοντας το προσδόκιμο ζωής τους μες στην πείνα και των παππούδων. Οι ασφαλιστικές εταιρείες που θα μας συνταξιοδοτήσουν θα ακολουθήσουν το νόμο της κανονικότητας και θα βαράνε κανόνι κάθε δεύτερη Παρασκευή μεσάνυχτα, για να το έχουμε ξεχάσει μέχρι τη Δευτέρα.

Πρώτο μέτρο  μείωσης φόρων είναι η κατάργηση της μείωσης του ΕΝΦΙΑ. Αναμένεται μικρότερη μείωση για τους φτωχούς και μεγαλύτερη για τους πλούσιους.

Ως αντεθνική παράσταση αυταπάτης ορίζονται τα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία σήμερα γίνεται αποδεκτή από την, κυβερνώσα πια, ΝΔ. Άλλο ένα δείγμα διχαστικής ανευθυνότητας.

Επειδή είμαστε λάτρεις της ποίησης, Κωστής Παλαμάς κι εμάς αν η Αφροδίτη Μάνου παραμένει ή δεν παραμένει εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών.

Πόσοι και πόσες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιήθηκαν στη Μακεδονία κι έφτασαν οι «Μακεδονομάχοι» να πολιορκούν την οικογενειακή τους στέγη, κάτι που ακόμα και η μαφία θεωρεί απαράδεκτο; Σήμερα αυτοί οι εθνικοί ζηλωτές τι κάνουν στον Βαρβιτσιώτη, τον Παναγιωτόπουλο και τους βουλευτές της; ΝΔ που δηλώνουν ένθερμοι οπαδοί της εφαρμογής συμφωνίας με τη γείτονα χώρα; Όλα για την κουτάλα; Το καταλαβαίνει ο καθένας, αλλά γιατί μπλέκουν την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια;

Αλήθεια αν αρχίσουν να βγαίνουν δημοσκοπήσεις που θα φέρνουν στη δεύτερη θέση τη ΝΔ ο Μητσοτάκης θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ή αυτό μόνο ο Τσίπρας ήταν υποχρεωμένος να κάνει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: