1/7/19

Φώφη ΓεΝΔηματά

Τα λεφτά δεν φτάνουν για όλους. Η κυβέρνηση ΝΔ-Φώφης θα παίρνει μέτρα και θα βολεύει τη ζωή όσων βγάζουν κάθε χρόνο από 50 χιλιάδες ευρώ και πάνω. Οι άλλοι δεν αξίζουν να τους βοηθάμε πληρώνοντας φόρους.

Με κυβέρνηση ΝΔ – Φώφης έρχεται νέο υποχρεωτικό κατοχικό δάνειο. Καλύτερα, γιατί οι συριζομαδουραίοι θα έφερναν τέταρτο μνημόνιο με εξουθενωτικά μέτρα του ΔΝΤ που θα τα πλήρωναν μόνο οι πλούσιοι.

Οι Έλληνες δεν πληρώνουν σα μαλάκες. Οι μαλάκες πληρώνουν σαν Έλληνες. Για να ξαναμπούμε σε μνημόνιο και να πάρουμε δάνειο πρέπει πρώτα να το πληρώσουμε ακριβά.

Πάντως ως χώρα και ως άνθρωποι είμαστε ευρωπαϊσταί. Παραμένουμε στο ευρώ, αλλά αυτό παραμένει όξω από δω, και πιο πολύ έξω από τις τσέπες μας.

  • Οι υπουργοί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν κάνουν παρέα με τον μαγαζάτορα της γειτονιάς που θα βάλει λουκέτο. 
  • Οι υπουργοί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν κάνουν διακοπές μαζί με τον υπαλληλάκο που θ’ απολυθεί. 
  • Οι υπουργοί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν θα περνούν τα Χριστούγεννα τους στο Λονδίνο μαζί με τον συνταξιούχο της πουλημένης ΔΕΗς. 
  • Θέλετε να πω κι άλλα;

Στα τηλεοπτικά μας εμφανίζεται ένα μεγάλο αναπάντητο ερώτημα: αν βγει η ΝΔ-Φώφη στην κυβέρνηση ποιο δελτίο ειδήσεων θα βλέπουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι; Της ΕΡΤ του Κούλη; Τα δελτία ειδήσεων των καναλιών του Βαρδινογιάννη; Του Κυριακού; Του Αλαφούζου ή του Μαρινάκη; Ή μήπως το δελτίο του καναλιού που κατέχει ο πρώην βουλευτής του Πούτιν, ο Σαββίδης;

Οφείλουμε ν’ αναγνωρίσουμε ότι η Φώφη έκανε το χρέος της. Έβγαλε από πάνω της ένα μεγάλο βάρος, τον Βενιζέλο, ο οποίος τώρα, ως υπερκομματικό δημόσιο χρέος, φορτώθηκε στις πλάτες όλων μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέλους (προεκ)λογικεύθηκε και σπάει μονομερώς το εμπάργκο σε όλες τις εκπομπές του Σκάι . Ημέρα Τρίτη, πέντε μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση θα δώσει συνέντευξη στο κανάλι του Φαλήρου, κάτι σαν τηλεμαχία με το όλον Μητσοτάκη.

Ο Κούλης πρέπει να βγει πρωθυπουργός επειδή, όπως είπε η Φωτεινή Πιπιλή (λαμπάκι στο πουλί του Μπρους Λι) επειδή γνωρίζει καλά αγγλικά. Έτσι θα μπορεί να διαχειρίζεται καλά τα ελληνικά κεφάλαια.  Παλιά ξέραμε τ’ αγγλικά του καμακιού, τώρα έχουμε τ’ αγγλικά της οφσόρ.

Νέα σύγχρονη λύση προτείνει η ΝΔ για την προστασία της πρώτης κατοικίας: από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου, του Άι Δημήτρη ανήμερα, παραδίδεις το σπίτι σου σε γερμανικό τουριστικό γραφείο.

Λίγη ποίησις τώρα. Πέτρινα τα στεγαστικά δάνεια φτωχών. Γι' αυτό αντέχουν στα χτυπήματα όσων βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο που κάποτε τα πήραν.

Στο πρόγραμμα της ΝΔ βρήκαμε: «Υγεία δίχως χρήματα, μοιάζει μισή αρρώστια». Πάντα θεωρούσαμε τη ΝΔ χρήσιμο κόμμα όταν δεν ασχολείται με την πολιτική.

Η ΝΔ δεν άκουσε την Μιράντα Ξαφά-Παπαδοπούλου και δεν μειώνει χύμα τις συντάξεις. Απλώς δεν πληρώνει τις επικουρικές. Οι νέοι θα τις παίρνουν από τις ασφαλιστικές που δεν θα βαρέσουν κανόνι, οι νυν συνταξιούχοι θα πληρώνουν το χάσιμο με μείωση των δικών τους. Η Ξαφά δεν το έχει το διπλωματικό, δεν ξέρει να σφάζει με το βαμβάκι, δεν γαμεί με την οδοντογλυφίδα.

Και τώρα μια εύθυμη στιγμή, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ποιον θα υποστηρίξει η Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Ο Καραμανλής με την επιστολή του στον πρόεδρο Μπους τον μικρότερο βγήκε Μακεδονομαχωμένος μέχρι το λαιμό στη συμφωνία των Πρεσπών.

Χαλόου, Τζορτζ, άι αγκρί άουαρ νέιμπορς το χεβ διπλή ονομασία «Republika Makedonija-Skopje» στον ΟΗΕ και απλώς «Republika Makedonija» στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: