28/6/19

Στάσου, Μυγδαλέζα

Το στόρι ξεκινά από το μεγάλο χτύπημα στις Βρυξέλλες
Κούλη, η Αθήνα είναι ίσως η πιο ασφαλής ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Οι τουρίστες έρχονται και γι’ αυτό το λόγο. Γιατί θες να τους το χαλάσεις;

Ποιος δεν θυμάται την εποχή Βενιζέλου Σαμαρά, όταν τουρίστες ρωτούσαν γιατί στο κέντρο της Αθήνας είναι παραταγμένοι με τα αυτόματα όπλα παρατεταμένα στρατιώτες. Έστριβες στη γωνία και αν δεν πρόσεχες θα σου τρύπαγε την κοιλιά μια κάννη. Ευτυχώς δεν είχαν ξιφολόγχες. Έτσι, η απάντηση τους εξέπληττε: «Δεν είναι στρατιώτες, αστυνομικοί είναι». Ο Άγνωστος Στρατιώτης και οι τσολιάδες παρέμεναν μακρινοί στο Σύνταγμα, αποκλεισμένοι με σιδερένιο τείχος.

Δηλαδή, Κούλη, αν είχαμε όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κλεισμένους σε αμυγδαλεζιστικά στρατόπεδα δε θα είχε γίνει το τριπλό χτύπημα στις Βρυξέλλες;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει και το site της ΓΑΔΑ η εγκληματικότητα στην Ελλάδα και ειδικότερα η υψηλή στην Αθήνα έχει μειωθεί. Μόνο ο Κούλης φοβάται μην τον κλέψουν. Και ποιοι κλέβουν;

Και ο Κούλης απαντά: «Οι ξένοι» κάνοντας πως αγνοεί ότι οι βομβιστές στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι και σε όποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη δεν προέρχονται ούτε ούτε από τους πρόσφυγες, ούτε από τους μετανάστες. Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιες βομβιστικές επιθέσεις, αλλά έχουμε μετανάστες. Τι σχέση έχουν αυτά μας τα εξηγούν παρακάτω:

Η ΝΔ κάποτε ζήτησε στα σοβαρά άμεσα συζήτηση για την ασφάλεια της χώρας. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής της ομάδας κ. Τσιάρας επιδιώκοντας να πείσει και τους τελευταίους για το βαθμό σοβαρότητας της πρότασης ζήτησε ψυχρά ν' ανοίξει νέα Αμυγδαλέζα για τους πρόσφυγες. Δηλαδή μιλά γι' ασφάλεια προ-αστείων. Τι επιδιώχνει δεν ξέρουμε. Συγνώμη, επιδιώκει. Βγαίνει από τις διώξεις που αναμένονται, είναι δηλαδή αναμμένες. Τότε δεν τον σώνει ούτε Αμυγδαλέζα, ούτε Πικραμυγδαλέζα, ούτε Σιμιγδαλέζα για χαλβά.

Φυσικά στα στρατόπεδα θα τους ψεκάζουν τους πρόσφυγες για να μην κολλήσουμε τίποτα αρρώστιες.
Ποιος θα καλύπτει τα έξοδα; Οι διαφημίσεις: «Μια προσφυγο-πούλα/ στην Αμυγδα-λέζα / είδε μια Δανέζα / και τέ-ε-ζα.” (Ή “Πάτησε πινέζα και τέζα». Όπως τη βρίσκει καθείς)

Αν κρίνουμε ότι οι  ισλαμιστές βομβιστές δεν είναι οι Σύροι, Ιρακινοί, Αφγανοί, ούτε Αφρικανοί πρόσφυγες, συμπεραίνουμε ότι η ΝΔ θέλει Αμυγδαλέζα για Βέλγους και Γάλλους μουσουλμάνους που έρχονται κατά ορδές κι επισκέπτονται την Ελλάδα.

Ο Κούλης προτείνει, μόλις βλέπουμε Γαλλοβέλγο να περνά έξω από εκκλησία μας και να μην κάνει το σταυρό του να τον πυροβολούμε χωρίς προειδοποίηση. Για να μην κάνει το σταυρό του σίγουρα θα είναι μουσουλμάνος ή κομμουνιστής. Μπορεί βέβαια να ήταν αφηρημένος. Ε, ας πρόσεχε.

Βουλευτές της ΝΔ αναλαμβάνουν να μάθουν αγγλικά στους Σύρους τους Ιρακινούς και τους Αφγανούς πρόσφυγες για να ενσωματωθούν καλύτερα. Έπεσε στα χέρια μας σκονάκι από τη μέθοδο εκμάθησης διαλόγων: «Γκουντ μόρνινγκ, πρόσφυγξ. Νταχάου ντου γιου ντου;»

Άμα λάχει κάνουν και καμάκι σε όμορφες προσφυγοπούλες: «Στάσου!... Μυγδαλέζα.... Μυγδαλέζα».

Μήπως εκτός από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να κλείσουμε στα στρατόπεδα και τους λεπρούς και τους οροθετικούς και τους άστεγους και τσ' ανάπ'ροι και τσ' Γύφτοι και τσι πούστηδοι; Αυτό θα ήταν μεσσιανική λύση της ΝΔ που αποδεικνύει ότι ανήκει σταθερά στον μεσαίωνα χώρο.

Οι Ευρωπέη περιμένουν κι άλλα τέτοια χτυπήματα, γι' αυτό παίρνουν κι άλλα κατασταλτικά μέσα, για να σιγουρέψουν την πραγματοποίηση της πρόβλεψής τους.

«Περιμέναμε το χτύπημα», είπε ο Βέλγος πρωθυπουργός κι αισθάνθηκε δικαιωμένος. Ο Κούλης ακόμα περιμένει. Ο Βέλγος πρωθυπουργός μόνο που δεν είπε ότι άργησαν οι εκτελεστές. Μόνο στημένος δε δήλωσε. Αφού το περίμενε, σίγουρα είχε πάρει μέτρα. Αφού δεν έκαναν τίποτα, γιατί ξαναπαίρνει τα ίδια; (στρατός στους δρόμους, έλεγχοι ταυτοτήτων, εισιτηρίων παντού κτλ.) Για να τ’ αντιγράψει ο Κούλης;

Από το φόβο που τους προκαλούν οι μετανάστες κάποιοι χέστηκαν κι η βάρκα έγειρε για τον Κούλη που  συνεχίζει να υιοθετεί την πολιτική των ναζιστών, να τους βγάζει δικαιωμένους κι έτσι τους χαρίζει κι άλλες ψήφους φοβισμένων. Κι αυτό δεν είναι τίποτα, γιατί με τη μάσκα του Χίτλερ στέλνει τους δημοκράτες φωτισμένους δεξιούς στον Τσίπρα.

Οι ακροδεξιοί παρέσυραν τον Κούλη ότι το μίσος θα φέρει τη νίκη. Χαρακτηριστικό σύνθημα που τον γοήτευσε: «Βάστα / Κυριάκο / σκάψε τους το λάκκο». Εκεί την πάτησε, γιατί, ως γνωστόν, όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα.

Και ο απλός δεξιός βενιζελικός επιχειρηματίας σκούζει: «Κυριάκο μου / Κυριάκο μου / τον λάσπωσες το λάκκο μου / τον έκανες στρατόπεδο / γιατί 'σαι ένα καλόπαιδο.»

Ισλαμιστές Βέλγοι κυκλοφορούσαν με την άνεσή τους στο Παρίσι και νοίκιαζαν και μέρος για να φιλοξενηθούν Γάλλοι συνάδελφοί τους πριν το εκεί χτύπημα. Απελαύνονταν από το Βέλγιο στην Ολλανδία και σε δέκα λεπτά επέστρεφαν. Και μετά τους φταίνε οι πρόσφυγες, γιατί αυτούς μπορούν να κουμαντάρουν.

Πάντως η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα εξαθλιώθηκε από τη λιτότητα, που αν συνεχιστεί θα την καταστρέψει τελείως. Αν η ΝΔ λοιπόν θέλει συζήτηση για την ασφάλεια της χώρας πρέπει να καλέσει στη Βουλή να μαρτυρήσει πρώτος ο Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: