8/6/19

Στην οροσειρά των Κάλπεων

Ο γέρων πάει ίσιος: «Ελληνικέ λαέ, αν στα πρώτα 45 χρόνια δεν καταλάβεις ποιος είναι το κορόιδο στο τραπέζι της Μεταπολίτευσης, τότε είσαι εσύ

Μη νομίζεις ότι μπορείς να πουλήσεις ακριβά το τομάρι σου. Ήδη στο πούλησαν και μη σε νοιάζει σε ποια τιμή, τα κονομάνε άλλοι.

Ο Τσίπρας οδηγείται σε τιμωρία επειδή έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια. Σίγουρα θα τον τιμωρήσουν οι τσαμπατζήδες εργοδότες που δεν πληρώνουν τους ανθρώπους που απασχολούν ή και τους προμηθευτές τους και μέχρι σήμερα είχαν τα μνημόνια για δικαιολογία.

Απαιτείται μια προσοχή όμως, γιατί η επιβολή μνημονίων βολεύει αφάνταστα όσους οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, οι καταχραστές δημοσίου χρήματος, οι ανίκανοι στη διακυβέρνηση, όλοι όσοι κάπου πρέπει να ρίξουν την αψιλία του κράτους.

Βενιζέλος - Σαμαράς φεύγοντας από το Μαξίμου είπαν με απόλυτη ειλικρίνεια: «Ό,τι γαμήσαμαν, γαμήσαμαν». Σήμερα κινδυνεύουμε να πάμε για το «Ό,τι σώσαμε, σώσαμε». Για όσο σώθηκε, σώθηκε.

Άρχισαν να ανησυχούν για όλα οι Βρυξέλλες. Τι να συμπεράνω; Ότι με το δίκιο τους εξακολουθούν να μ’ έχουν για το κορόιδο της παρέας;


Γιατί να μην πιστέψω τη ΝΔ ότι δυο ποσοστά ΦΠΑ θα καθιερώσει ο Κούλης; 11 και 22%. Τα φάρμακα και το ρεύμα από 6% πού θα πάνε δεν είπε ακόμα, αλλά θα τον πιστέψω. Τώρα όλα εξηγούνται. Κανένα κενό στο πρόγραμμα της ΝΔ. Από την αύξηση ΦΠΑ θα πληρώνουμε τον φόρο που θα μειώσουν στους πλούσιους.


Η πρόταση Τραγάκη για μετατάξεις (από αποσπάσεις) κάποιων στη Βουλή πέρασε από το προεδρείο της Βουλής. Μέσα ήταν στελέχη από όλα τα κόμματα, αλλά βρέθηκε και μία συγγενής της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Αυτό αρκούσε για ν’ αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσει συγνώμη. Ο πρωθυπουργός πάγωσε την όλη διαδικασία. Αν δεν είχε γίνει αυτό δεν θα ήμουν σίγουρος για 100% πολιτική τιμιότητα του χώρου.

Μάθαμε και ότι ο Γιάννης Τραγάκης κατάφερε και βρίσκονται μόνιμα διορισμένοι στη Βουλή και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, η κόρη του, ο γαμπρός του αλλά και η νύφη του». Το γιο του δεν τον διόρισε εκεί, τον έχει για βουλευτή στη δική του θέση.

Για να δούμε ποιοι προτίθενται να σώσουν την οικονομία της χώρας μας


Δυο πόρτες έχει το ΚΙΝΑΛ, άνοιξε και τις δυο και βγήκε ο Βενιζέλος. Ανοιχτές να τον υποδεχτούν όλες οι γκαραζόπορτες.

Ο Παναγούλης επιστρέφει για δεύτερη φορά στο ΠΑΣΟΚ, ως υποψήφιος. Θυμίζουμε την πορεία του: ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, ξανά ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κι άντε πάλι ΠΑΣΟΚ. Στις επόμενες εκλογές δεν ξέρουμε με ποιο κόμμα θα κατέβει.

Το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει σ’ εκλογές με άλλο όνομα. Θυμίζουμε: ΠΑΣΟΚ, ΕΛΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΚΙΝΑΛ. Πιο βολικό για τις επόμενες εκλογές θα ήταν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα Αλλαγής. Αν δεν πάνε καλά παίζει και το ΠΑΣΟ. Πανελλήνιος Σοσιαλιστικός Όμιλος.

Προτείνουμε και μια αλλαγή στην τυπική διαδικασία: Η πιθανή επόμενη κυβέρνηση ΝΔ δεν χρειάζεται να ορκιστεί. Την πιστεύει όλος ο κόσμος ότι θα κάνει όλα όσα της ξεφεύγουν.

Κι ένα ευχάριστο. Ο Κούλης εδώ και μέρες έπαψε επιτέλους να ζητά πρόωρες εκλογές. Θα ξαναρχίσει να τις απαιτεί αμέσως μόλις αναλάβει πρωθυπουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: