28/5/19

ΕυρωεκλοYES στο τέταρτο μνημόνιο

Ένα από τα θετικά που μας επιφύλασσε η κάλπη είναι που θα δούμε ντιμπέιτ Τσίπρα-Μητσοτάκη.

Και δεν είναι μόνο αυτό το καλό. Οι εκλογές πέρασαν και μας απάλλαξαν από Θεοδωράκη, Καμμένο, Οικολόγους, Λεβέντη και αυτό δεν είναι τίποτα. Μας απάλλαξαν και από την εφιαλτική προοπτική να συνεχιστούν τα θετικά κυβερνητικά μέτρα ανακούφισής μας.

Εντάξει, τα μέτρα λιτότητας είναι σαν τα κιλά. Εύκολα μπαίνουν, δύσκολα φεύγουν. Όσο μένουν όμως, μας αδυνατίζουν.

Εγώ καλά σου τα ΄λεγα. Μητσοτάκης. Ο εξυπνότερος τρόπος να χάσεις κιλά.

Σύμφωνα με τ’ αποτελέσματα των ευρωεκλογών οι Έλληνες είναι τα καλύτερα παιδιά μέσα στην πιάτσα του νεοφιλελευθερισμού. Θέλουν επτά ημέρες εργασίας, χωρίς οκτάωρο. Θέλουν εισιτήριο στα νοσοκομεία, μη δωρεάν περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, θέλουν για κάθε πέντε δημοσίους υπαλλήλους που φεύγουν από το δημόσιο να προσλαμβάνεται μόνο ένας. Οι Έλληνες θέλουν να κλείνουν δημόσιες υπηρεσίες δωρεάν και τη θέση τους να παίρνουν πανάκριβες ιδιωτικές. Στα νοσοκομεία θέλουν ιδιώτες που δεν θα προσλαμβάνουν υπαλλήλους, θα έχουν τους δημόσιους να δουλεύουν γι’ αυτούς, θα παίρνουν τα λεφτά και θα φεύγουν. Οι Έλληνες θέλουν να πληρώνουν για να σπουδάζει το παιδί τους στο πανεπιστήμιο, δεν θέλουν 13η σύνταξη, ούτε 13ο μισθό, επιδόματα ανεργίας, ούτε επιδόματα για τους πολύ φτωχούς, ούτε για τους ανάπηρους. Οι Έλληνες είναι μαζοχιστές, κάτι που μας υποχρεώνει να τους πονάμε. Θα βγάλουν τον γιο του Μητσοτάκη και θα τους δώσουμε δώρο ένα μνημόνιο χωρίς σάλιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑς θα κερδίσει εύκολα τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο Τσίπρας δεν θα υποσχεθεί τίποτα, αλλά θα κάνει. Τι θα κάνει; Αυτό είναι ευκολάκι. Σε πρώτη φάση θα θεσμοθετήσει 8ήμερη εργασία με υποχρεωτικό 12ωρο, θα κόψει την 13η, αλλά και την 12η σύνταξη, θα κλείσει όλα τα δημόσια νοσοκομεία και θα κόψει όλα τα επιδόματα, απ' όπου κι αν προέρχονται. Μετά θα εξηγηθεί στον κόσμο: "Αν δεν είμαι εγώ πρωθυπουργός την 8η Ιουλίου τα μέτρα αυτά δεν θα φύγουν ποτέ". Ποιος δεν θα τον πιστέψει; Πρά(γ)ματι, για να σε (ξανα)ψηφίσει ο λαός πρέπει να νοιώσει πόνο στο κωλαράκι του.


Μια μικρή ανάλυση τώρα: 2010, διαλύεται το ΠΑΣΟΚ και τη φθορά του δεν την εισπράττει το ΚΚΕ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. 2019. Πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει και το ΚΚΕ. Προφανώς κάτι πρέπει να σκεφτούμε, σύντροφοι.

Όταν δίνεις μια μάχη ίσως στην αναμπουμπούλα ξεχνάς ότι μπορεί να κερδίσεις, μπορεί και να χάσεις. Καλό είναι να θυμάσαι ότι είναι αφέλεια να ξεκινάς για μια μάχη σίγουρος ότι θα τη χάσεις ή -ακόμα πιο αφελές- σίγουρος ότι θα την κερδίσεις.

Αν κατάφερες να περιορίσεις την ήττα σου τότε έχεις μια νίκη τακτικής και μια ήττα στρατηγικής. Σίγουρα όχι στρατηγική ήττα.

Ο λαός δεν έκανε λάθος, γιατί πολύ απλά σωστό είναι αυτό που επιλέγει ο λαός. Η βουλή, η βούληση του λαού αποτελεί τη μοναδική πηγή εξουσίας.

Το 2015 η ομάδα του Λαφαζάνη έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, αλλά στις επόμενες εκλογές έμεινε για λίγο έξω από τη Βουλή. Είπαν, «Και ο Συνασπισμός κάποτε έμεινε έξω από τη Βουλή και μετά κατάφερε και πήρε την κυβέρνηση». Και συνέχισαν. Πού έφτασαν; Κάτω από 0,6%, κάτω ακόμα και από τον Ψηνάκη, κάτω και από τον Τζήμερο, κάτω από πολλούς που θεωρούμε γραφικούς, όπως:
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΜέΡΑ25
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΟΤΑΜΙ
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ
ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΛΑ.Ο.Σ.)-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε.)
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΗΛΙΑ ΨΗΝΑΚΗ
Οικολόγοι Πράσινοι
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Ελεύθερη Πατρίδα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ - ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ
ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

Στις επόμενες εκλογές η ΛΑΕ θα έχει περισσότερους υποψήφιους από ψηφοφόρους.

Θα μπορούσαν το 2015 να μείνουν στην κυβέρνηση κι ας είχαν διαφορετική άποψη. Μου θυμίζουν την ΚΑΕ Ολυμπιακός: (ΔΕΝ) Παίξαμε και χάσαμε. Πέσαμε στην Α2 και καλά να πάθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: