27/5/19

ΜαΖΩΑχες

Οι δημοσκοπήσεις από δω το ᾿χαν, από κει το γύρισαν, πάλι έξω έπεσαν.

Στην αρχή έδιναν πάνω-κάτω διψήφια διαφορά υπέρ της ΝΔ. Μετά φοβήθηκαν από τα προηγούμενα λάθη τους κι έριξαν τη διαφορά. Εκεί που είχαν για πρώτη φορά στα χέρια τους μια ασφαλή πρόβλεψη, φοβήθηκαν τον εαυτό τους του παρελθόντος, έχυσαν την καρδάρα και πάλι έπεσαν έξω.



Μεγάλος χαμένος των εκλογών είναι η Φώφη. Ο Κούλης για να κάνει κυβέρνηση δεν χρειάζεται πια τους ΠΑΣΟΚινάλλους. Έχει τη σοβαρή χρυσαυγή του Βελόπουλου. Ο πράσινος μαθημένος στην κυβέρνηση δεν έχει πια λόγο να ψηφίσει τη Φώφη. Ο ακροδεξιός βρήκε την υγειά του. Ψηφίζει Βελόπουλο και δεν φοβάται μην τον μαχαιρώσουν οι μπράβοι.

Κούλη, κράτα και μικρό καλάθι, διότι ο Τσίπρας κατάφερε να πείσει τους επαναστά(χ)τες να τον τιμωρήσουν τώρα και όχι στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο ελληνικός λαός τιμώρησε την κυβέρνηση που έδινε λεφτά και δουλειά και εργασιακή προστασία στους αδύναμους. Κι αυτό επειδή εμείς, κύριοι, δεν είμαστε λαουτζίκος, εμείς είμαστε εργοδόται, έστω στα όνειρά μας.

Δεν θέλουμε συλλογικές συμβάσεις που δίνουν στα φτωχαδάκια αφορμή να εκβιάζουν τους εργοδότες τους.

Δεν θέλουμε 13η σύνταξη, γιατί οι γέροι μας είναι κοτσονάτοι και οι γριές μας κοπελούδες. Δεν έχουν ανάγκη από λεφτά.

Δεν θέλουμε οκτάωρα εργασίας, που δίνουν στα εργατάκια χρόνο να κοπροσκυλιάζουν και να βρίζουν εμάς που αύριο θα είμαστε αφεντικά τους.

Δεν θέλουμε πενθήμερα. Σάββατο και Κυριακή δεν θέλουμε να βλέπουμε εργατάκια να πίνουν καφεδάκι και να πηγαίνουν, άκουσον-άκουσον κι εκδρομές.

Δεν θέλουμε κυβέρνηση που μαζεύει λεφτά και δεν τα χαρίζει και δεν τα μοιράζει στους πλούσιους. Ο λαός λέει «Τα λεφτά πάνε στα λεφτά». Απαιτούμε να τηρούνται οι παραδόσεις μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο λαός με μια φωνή: «Δε θέλω να προστατεύεις το σπίτι μου, ρε, εγώ θα ζήσω ελεύθερο πουλί κι όχι κορόιδο στο κλουβί».

Ακόμα: «Δε θέλω 120 δόσεις για να σώσω την επιχείρησή μου. Εγώ θέλω να με φάει το κράτος και οι δανειστές μου, διότι, λέγω, πονούν, μωρέ, τα παλικάρια;»

Πολύ μικρή η προσέλευση ψηφοφόρων στις παραλίες. Προτίμησαν να πάνε στον Κούλη.

Ο Κούλης πουλώντας εθνικοφροσύνη κατάφερε να κάνει το ίδιο λάθος που έκανε ο Αβέρωφ το 1984. Σημειώνουμε, ο μακαρίτης ήταν μανούλα στο είδος και την πάτησε. Ο Κούλης πήρε το αίμα του πίσω.

Ο Κούλης έδειξε ότι όσο περισσότερα επικοινωνιακά λάθη κάνεις, τόσο κερδίζεις. Από απόψε όλοι οι πολιτικοί θα βγαίνουν στα κανάλια και θα τους ξεφεύγουν ορατές βλακείες με τη θέλησή τους. 

Η απορία που αιωρείται στα σύννεφα και δεν πέφτει από κει είναι: «Οι δημοσκοπήσεις τώρα πόση διαφορά θα δίνουν υπέρ της ΝΔ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: