4/4/19

Ήρθε η ώρα της παλιάς Ελλάδας

Με τον Κούλη πρωθυπουργό και την παλιοπαρέα του στο υπουργικό συμβούλιο η Ελλάδα θα επιστρέψει στη χρυσή εποχή της, τη μετεμφυλιακή, μην πούμε για τον χρυσού αιώνα του Περικλέους που δοξάζουμε στα σχολικά μας βιβλία.

Θα νοιώσουμε αρχαίοι Έλληνες, μακεδονομάχοι, ήρωες, του ᾿21, θα βροντοφωνάξουμε αέρα στα βουνά της Αλβανίας το ᾿40-’41.

Θα θυμηθούμε ότι ο Κολοκοτρώνης ποτέ δεν αναγνώρισε τα Σκόπια, θα δούμε ότι σ’ αυτή την παλιά Ελλάδα το οκτάωρο δεν είχε ρημάξει την επιχειρηματικότητα και οι συλλογικές συμβάσεις δεν αναιρούσαν την εισοδηματική πολιτική του παλατιού.

Την εποχή της παρεξηγημένης δουλείας δεν υπήρχε ανεργία, ούτε απολύσεις ούτε προσλήψεις, ούτε επιδόματα.

Τι νόημα έχει να εισπράττεις μισθό και να τον χαλάς στο φαγητό και το ενοίκιο. Μεροδούλι μεροφάι. Δεν είναι καλύτερα να το βγάλεις αυτό το βάσανο από το μυαλό σου; Αρκεί με το παραπάνω να σου δίνει ο κύρης σου ένα κρεβάτι κι ένα πιάτο φαΐ. Θα σου δίνει και αποφόρια, θα φορέσεις κι εσύ ένα Αρμάνι, τρομάρα σου.

Εντάξει, το αφεντικό και τα τσιράκια του θα εκμεταλλεύονται σεξουαλικά την κόρη σου, αλλά μόλις τη βαρεθούν θα την παντρεύουν με άλλο δούλο.

Θα ζεις σε απόλυτη δημοκρατία. Δεν θα σπας το κεφάλι σου τι θα ψηφίσεις. Θα σου δίνει το αφεντικό το ψηφοδέλτιο έτοιμο σε φάκελλο κι εσύ απλώς θα το ρίχνεις στην κάλπη, μην κουράζεσαι.

Δεν θα φτύνεις αίμα να σπουδάσεις τα παιδιά σου για να δουλέψουν σε σουβλατζίδικο. Θα μαθαίνουν δωρεάν ανάγνωση, γραφή, πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση. Τι άλλο θέλεις πια;

Η δημόσια υγεία θα υπηρετεί την κοινωνία. Αν πάθεις καρκίνο δεν θα πονάς, δεν θα υποφέρεις, δεν θα ταλαιπωρείς συγγενείς σου, δεν θα μπαινοβγαίνεις σε νοσοκομεία. Θα σου κάνουν μία ενεσούλα και θα παθαίνεις στο σπίτι σου.

Κι όταν λέμε σπίτι σου, εννοούμε εκεί που σε έβαλε το αφεντικό να κοιμάσαι, δεν θα έχεις έννοιες για ΕΝΦΙΑ, στεγαστικά, δημοτικά τέλη, φως, νερό, τηλέφωνο. Όλα εξασφαλισμένα δωρεάν. Αν δεν είναι αυτό σοσιαλισμός, τι είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: