12/3/19

Δισ.Αρεστημένοι Ευρωπαίοι

Πολλοί  Έλληνες κωμικοί φοβούνται τέτοιες κινήσεις, όπως η παραπάνω. Αν το Γιούρογκρουπ πει, «Καλά, βγες πρώτα πρωθυπουργός, Κούλη και σας δίνουμε τα χρωστούμενα», τι κάνουμε τότε;

Οι Ευρωπαίοι αρνήθηκαν να μας πληρώσουν τα χρωστούμενα. Τι οφείλει να κάνει η κυβέρνησή μας; Να τους πάρει το σπίτι; Το αυτοκίνητο; Ή τη Μέρκελ που κάποτε τη λέγαμε χαϊδευτικά Σόιμπλε;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια πεσκέσια να μας δίνουν δικά μας λεφτά. Ο Τσώρτσιλ παραλίγο να πει: Οι Έλληνες δεν πληρώνονται γενναία, οι γενναίοι πληρώνονται σαν Έλληνες.

Δε με νοιάζει τι έχουμε να πάθουμε αν μας στερήσουν τα χρωστούμενα οι Ετρωπαίδες εν καμίνω, αλλά τι έχουμε να πάθουμε αν μας τα δώσουν. Θ’ αρχίσουμε τις σπατάλες. Θα βάψουμε και τα μουχλιασμένα ταβάνια μας για να ζούμε στη χλιδή και να χρεοκοπήσουμε τη χώρα, γιατρέ μου.

Προαπαιτούμενα απαιτούν οι Ευρωπαίοι για την καταβολή της υποδόσης με το χρωστούμενο δισ.

Πρώτο προαπαιτούμενο είναι η μετοχοποίηση των τραπεζικών χρεών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τα πολιτικά χρέη παραγράφηκαν.

Δεύτερο προαπαιτούμενο, διορία μέχρι την Παρασκευή για την ανανέωση της θητείας Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τέλος, απαιτούν την ανάκληση της μετονομασίας της κεντρικής οδού Αγουλινίτσης από «Λεωφόρο Φρειδερίκης» σε «Μάνου Κατράκη» γιατί, «ήτο κομμουνιστής».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Πανσιόν κ. Γιουνκέρ παρεμβαίνει στα εξωτερικά μας κρατώντας πισινή για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: «Η εκλογή Κούλη στη θέση προέδρου της ΝΔ ήταν προαπαιτούμενο μέτρο μόνο για τα δάνεια της ΝΔ. Αν αυτός είναι ο επόμενος πρωθυπουργός σας δεν σας δίνουμε ούτε σεντ από τα χρωστούμενα».

Ο Κουτσούμπας εκ του Περισσού ζητά τα χρωστούμενα να μας δοθούν σε δραχμές ξεχνώντας ότι είναι κατά της εξόδου μας από την ευρωζώνη.

Φοβάμαι ότι πηγαίνουμε και για ανθυποδόσεις. Από τη δόση σε δόσεις και η υποδόση. Το χειρότερο είναι οι αντιδόσεις, δηλαδή να μας δώσουν τα χρωστούμενα σε είδος, σε μπαγιάτικη αμερικανική βοήθεια που δεν παίρνει η Βενεζουέλα. Αρχιδόσεις δεν έχουμε, διότι είναι κακόηχες.

Ο (και) Λεβέντης αποφάσισε ν’ απαιτήσει να μας αποδοθεί οικουμενικό δισ.

Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να Κουλησιεργήσει την εκταμίευση της πρώτης δόσης.

Πηγαίναμε καλά για τους ευρωπαίδες που κάθε τόσο έκρουαν τον κώδωνα ότι είμαστε σε εκτροχιά να πάρουμε την υποδόση, ενόσω ήμαστε στην ανθυποδόση, άντε και στη δόση και στην επιδόση και στην κακόηχη αρχιδόση.

Η φιλελέδικη σωτηρία μιας χώρας έχει ως αρχή: «Ή μέτρα θα παίρνεις ή λεφτά». Πώς θα πάρουμε δόση, αναρωτιούνται στη ΝΔ, αφού δεν απαιτούν μέτρα; Παίρνουμε προκαταβολικά μέτρα λοιπόν ως εν αναμονή κυβέρνηση ΝΔ μέτρα και στερνή μου δόση να σ' είχα πρώτα.

Μη δώσετε σε μια δόση ένα ολόκληρο δισ. στην Ελλάδα φωνάζει το ΔΝΤ. (Δόση Νο Τόση)

Ο Μαρινάκης που αντιστέκεται απειλεί: «Αν ο Ολυμπιακός δεν πάρει το πρωτάθλημα να μη δεχτούμε το ένα δισ. που παρακρατεί από την Ελλαδίτσα η ΕΕ.» Ο Κούλης διαμαρτύρεται γι’ αυτό επειδή συμφωνεί.

Όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα διακόπτονται μέχρι την εκταμίευση του χρωστούμενου δισ. Το στοίχημα συνεχίζεται κανονικά. Έτσι κι αλλιώς η διεξαγωγή των αγώνων εθεωρείτο τυπική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: