6/2/19

Ύστερα από τα Σκόπια πήραμε και την Πόλη

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας είναι τα τουρκικά σίριαλ στα ελληνικά κανάλια και κυρίως τα τουρκικής παραγωγής Survivor  του Σκάι γάιδαρο.

Κλασικό αίτημα του Ερντογάν να πάψει πια να θεωρείται μειονοτική προπαγάνδα η έκφραση «Μάνα μου Τουρκογύφτισσα» με σαφή αναφορά στην μουσουλμανική μειονότητα της (Δυτικής) Θράκης.

Η αλήθεια είναι ότι με την επίσκεψη Τσίπρα στην Αγιά Σοφιά, ο Κούλης από τη ζήλια του έγινε Τούρκος και από εκείνη τη στιγμή η Φώφη είναι προσεκτική καθότι, τον Τούρκο φίλεψέ τον, τον κώλο σου φύλαξέ τον, που λέει κι ο λαός.

Η Τουρκία κληρονόμησε και τιμά την θαυμαστή οθωμανική διπλωματία. Εξού και το γνωμικό: «Ο Τούρκος έχει τη φιλία στο στόμα, όχι στην καρδιά».

«Δος  μοι  πα  στω  κι Ερντογάν  κινάσω».  Φράση που ειπώθηκε από τον Αρχιμήδη, ( 287 - 212  π. Χ.) τον Μαθηματικό και Φυσικό από τις Συρακούσες της Κάτω Ιταλίας, όταν ανακάλυψε την λειτουργία των μοχλών, όπου με κατάλληλες ενέργειες κατάφερε να ανυψώσει ένα μεγάλο βάρος. «Δώσε μου τόπο να σταθώ και τον Ερντογάν θα κινήσω». Μεταφορικά σημαίνει, τις προϋποθέσεις που χρειάζεται κάποιος για να πετύχει. Μια μικρή σχετικά βοήθεια για να αρχίσει ένα έργο, για να πραγματοποιηθεί ένας σκοπός. Για να φθάσει κάποιος σε ένα αποτέλεσμα…. («Δος  μοι  πα  στω  και  ταν  γαν  κινάσω»)



Εικονόγριφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: