29/1/19

Ποια συμφωνία;

Όλα τα κυβερνητικά μέτρα είναι προεκλογικά, αφού η υπαξιωματική αντιπολίτευση πάντα ζητούσε εκλογές.

ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ
Αίσχος! Εκχωρήσαμε στον λαουτζίκο αυξήσεις.

Στο ΠΑΣΟΚινάλ διαφωνούν (η Φώφη, δηλαδή) ανοιχτά με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Αν μειωνόταν όμως, πάλι θα διαφωνούσαν.

ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ
Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα απορροφηθεί από τη μείωση του αφορολογήτου με την οποία συμφωνούμε.

  • Βέβαια, όσοι κυβέρνησαν δεν χρειάζεται να επιδείξουν την εξυπνάδα τους. 
  • Δεν ξέρουν, ας πούμε,  ότι η αύξηση αποδοχών οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης, άρα το κράτος αυξάνει τα έσοδά του πχ από ΦΠΑ, δεν χρειάζεται μείωση του αφορολόγητου. 
  • Τα σαΐνια μας δεν ήξεραν ότι η αύξηση ΦΠΑ δεν θα σήμαινε αύξηση εσόδων, αλλά μείωση κατανάλωσης, κάτι που έγινε όχι μία φορά επί των ημερών τους. 
  • Τα τζιμάνια που μας κυβέρνησαν και βουλωμένο γράμμα διαβάζουν, δεν έμαθαν ακόμα ότι ο άνθρωπος των 400 € το μήνα τι θα κάνει την αύξηση πάνω-κάτω 100 €. Τι θα τα κάνει, τρελά μου οικονομικά αστέρια; Θα τα στείλει στην Ελβετία; Θα ψωνίσει, ρε, θα τα δώσει στην αγορά. 
  • Κάντε την πάπια κάποτε, για το δικό σας καλό και για τη δική μας ψυχική υγεία.

ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ
Η ΓΣΕΕ δεν πήγε ποτέ στο διάλογο για τους μισθούς. Διαπραγματεύονταν μόνοι με την κυβέρνηση οι εργοδότες. Το ΚΚΕ επιμένει, "Κατώτατος μισθός 1.500 €".

Βέβαια, δεν ξεχνάμε ότι οι εργαζόμενοι πάντα στο τέλος είναι αυτοί που πληρώνουν το λογαριασμό. Από τα κοινωνικά δίκτυα μάθαμε ότι θα μειωθεί το 0,60 των συριζοτρολ για ν' αντισταθμιστεί το κόστος της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Ο Μητσοτάκης αν και μπορούσε απέτυχε να σώσει τη Μακεδονία.
Η προσωπική επιλογή του Κούλη, ο Σπυραντώνης Γεωργιάδης φταίει που δεν έπεσε ο Τσίπρας. Εξαιτίας του έφυγε από τη ΝΔ η Παπακώστα. Χωρίς αυτήν ο Τσίπρας δεν θα είχε 151. Άσε που τότε δεν θα είχε κατατεθεί καν στη Βουλή η συμφωνία. Έξω τώρα ο αντιπρόεδρος της καταστροφής.


Αύριο βροχές με αφρικανική σκόνη στην Αθήνα, άρα δεν προβλέπεται συλλαλητήριο για τη συμφωνία των Πρεσπών ή άλλων λιμνών.



Ζήσαμε πολλές φορές την αύξηση του κατώτατου φασισμού.

Όπου να 'ναι θα καταφέρουν να ρίξουν τον Κούλη

ΙΟΝΕΣΚΟ, Μ' ΑΚΟΥΣ;
Η ΟΝΝΕΔ Η(μι)μαθίας δεν αναγνωρίζει την αύξηση του κατώτερου μισθού, επειδή κυρώθηκε η συμφωνία των Πρεσπών και "... με κατώτατους μισθούς δεν σώζουμε την ιστορία μας. Ο Κούλης δεν έπρεπε να αποχαρακτηρίσει από προδότες τα τομάρια που ψήφισαν τη συμφωνία".

Η ροδακινιά είναι μία και είναι ελληνική.

Οι συμφωνίες είναι θεατρικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: