23/10/18

Γιάννο Aσμπέτε

Τώρα γνωριζόμαστε καλύτερα με τον Γιάννο.



Ο Γιάννος μας έλυσε μια μεγάλη απορία και μας έδειξε για ποιο καθυστέρησης η Δικαιοσύνης έχει πολύ εξυπηρετικά υψηλή ή εξοντωτικά χαμηλή ταχύτητα διεκπεραίωσης υποθέσεων της."Εδώ και 15 χρόνια δε μου βρήκαν τίποτα", είπε στην απολογία του στους ανακριτές, "άρα είμαι αθώος".

Η αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚινάλ διαμαρτύρεται για τις παροχές, καλύτερα για τις επιστροφές κλεμμένων που επιχειρεί η κυβέρνηση: "Γιατί μόνο στους φτωχούς και όχι στους μεσαίους;" Εντάξει, η απάντηση είναι εύκολοι, αφού όταν έχουν παραπάνω λεφτά οι φτωχοί τα ξοδεύουν στην αγορά, δηλαδή τα δίνουνσ τους μεσαίους. Το θέμα είναι γιατί διαμαρτύρονται. Να σκεφτούμε ότι το κάνουν επειδή γενικά οι φτωχοί ψηφίζουν δεξιά και ΠΑΣΟΚ, ενώ η αριστερά σημειώνει υψηλότερα ποσοστά στα μεσαία στρώματα;

Η Ντόρα διαμαρτύρεται στον αδελφότης ότι στο "Σκοπιανό" τους έφυγε ο τάκος, ο Κούλης τη διορθώνει, ότι τους έκατσε στο λαιμό ο ντάκος.

Οι βασιλείς και οι αυλικοί τους κατά καιρούς εξέπληξαν την παγκόσμια ιστορία με το βαθμό ευφυΐας τους: Το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε μέσα σ' ένα πηγάδι, στον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου  στην Κωνσταντινούπολη.

Ειλικρινά, δεν θα ήθελα να βρίσκομαι αυτή την εποχή στη θέση του Αγίου Πνεύματος. Πώς να φωτίσει τη Φώφη με ποιον αξίζει στην ιστορία του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ να συνεργάζεται;

Πολλοί απελπισμένοι ψηφοφόροι της το ρίχνουν στο άγιο οινόπνευμα και βλέπουν κυβερνητική συνεργασία και με τις δύο παρατάξεις: και με τη δεξιά και με τη δεξιά. Τα βλέπουν διπλά.

Ο Τσίπρας παραδέχτηκε επιτέλους ότι ευθύνεται και για το προπατορικό αμάρτημα. Απολογήθηκε μάλιστα στον Κουτσούμπα ότι επακόλουθο αυτού του αμαρτήματός του ήταν η άνοδος-σφεντόνα στην τιμή του μαϊντανού στις λαϊκές αγορές και στα σούπερ-μάρκετ.

Όποιος βλέπει ότι δεν του δίνουν λεφτά οι καθαροί που κυβερνούν και πιστεύει ότι θα τους δώσουν οι αποδεδειγμένα διεφθαρμένοι αν κυβερνήσουν αύριο τι είναι ή λαμόγιο ή βλάκας. Κάποιοι από αυτούς είναι βλάκες που νομίζουν ότι είναι λαμόγια. Κάποια λαμόγια νομίζουν ότι είναι έξυπνοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: