13/6/21

Πολύχρωμα δάνεια

Από 19/9/18

Αδήλωτη εργασία και δόση δανείου
ΝΔ: “Το δάνειό μας δεν είναι κόκκινο, είναι γαλάζιο”. Από κοντά, όπως πάντα και η ΦΩΦΗ: “Το δικό μας πρασίνισε”. (μούχλα;)

Εμείς απαντούμε με σύνθημα: Κόκκινα δάνεια στο λαό.
300 χιλιάρικα δάνειο για τη φυλλάδα του πήρε ο Επίτιμος δεν πλήρωσε τίποτα και τον ενόχλησαν πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια. Ακόμα δεν πλήρωσε τίποτα. Τι είχε βάλει υποθήκη, ρε; Τον μέτοχο της εφημερίδας Κούλη; Γι' αυτό δεν προβάλλει αξιώσεις η τράπεζα;

Για το απλήρωτο δάνειό του 300 χιλιάδων που κοντεύει τα 600 ο Κήρυκας (από κει το Κούλης) Μητσοτάκης σιγεί τυρίν ιχθύος. Το τυρίν είναι κυπριακή μαλάκα.
 
Το δάνειο ήταν αναπτυξιακό. Το πήρε ο Κούλης κι έκλεισε την εφημερίδα του στα Χανιά για τη σωτηρία της οποίας το πήρε. Έτσι ανέβασαν την κυκλοφορία τους άλλες εφημερίδες της περιοχής.

Όχι πια κοινωνικές παροχές για την αναδιανομή του πλούτου. Τώρα απαιτούμε αναδιανομή δανείων. Δηλαδή, ο φτωχός δίνει το δάνειό του σ' έναν πλούσιο και παίρνει από αυτόν ισόποσο δάνειο, αλλά με το επιτόκιο του πλουσίου. Και ο φτωχός θα το πληρώνει όπως ο πλούσιος: όπως όποτε και αν γουστάρει.

Ο φτωχός έχει για εγγύηση ένα διαμερισματάκι στην Κυψέλη. Τη δίνει στο ΜΜΕ, το οποίο με αυτή παίρνει ό,τι μπορέσει από την τράπεζα. Ο φτωχός παίρνει τον “αέρα” με βάση τον οποίο έπαιρνε καλό δάνειο το ΜΜΕ.

Πώς αισθάνονται οι τύποι που νόμιζαν ότι η ιδιωτική τηλεόραση ήταν δωρεάν; Τι λένε στον εαυτό τους τώρα που έμαθαν ότι κανείς δεν ξέρει πόσα δισ. πήραν δανεικά κι αγύριστα από τις τράπεζες οι επιχειρηματίες της αποτυχίας των ΜΜΕ, για να τρώνε αυτοί και να ταΐζουν τα κανάλια τους;

Και τα έπαιρναν από τις καταθέσεις όλων μας και στο τέλος τα πληρώναμε κιόλας από τον προϋπολογισμό με τη μορφή τις ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που φαλίρισαν όχι εξαιτίας μας.

Ο πλούσιος είναι τσαμπατζής, αλλιώς δεν θα ήταν πλούσιος. Υπό άλλη άποψη ο πλούσιος είναι στρατηγός και ο φτωχός απλός στρατιώτης. Απαιτούμε λοιπόν οι στρατηγικοί υπερχρεωμένοι τσαμπατζήδες να δώσουν στους φτωχούς λίγο τσάμπα να δώσουν κι αυτοί στις τράπεζες.

Ζητούμε ανακεφαλαιοποίηση ψιλικατζίδικων, περίπτερων και μικρών εμπορικών καταστημάτων.

Υγιής επιχείρηση δεν είναι αυτή που εξυπηρετεί τα δάνειά της, αλλά αυτή που καταφέρνει κι εξακολουθεί να παίρνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: