11/7/18

Πλατεία Μνημονοίας

Βαρέθηκα ν' ακούω ότι έχουμε τέταρτο μνημόνιο. Όσοι το λένε κάνουν πως ξεχνούν το πιο δυσάρεστο: έχουμε σε ισχύ νόμους και από τα τρία μνημόνια.

Φιλεργατική η ΝΔ. Θα καταργήσει τις υπερωρίες με το 12ωρο, κανονικά και με το νόμο. Για τη ζωή και τον ελεύθερο χρόνο του εργαζόμενου δε μιλάμε, γιατί είμαστε πλούσιοι και δε μας ενδιαφέρει. Εντάξει, δεν είμαστε πλούσιοι, αλλά βλέπουμε σαπουνόπερες μόνο για τη ζωή των πλούσιων και μας συνεπαίρνουν.

Σε πόσο ηλίθιους νομίζουν ότι απευθύνονται; Ο καλύτερος τρόπος να πατάξεις τη μαύρη εργασία δεν είναι να θεσμοθετήσεις το 12ωρο, αλλά να τηρείται το 8ωρο και ο υπόλοιπος χρόνος υπερωρίες.

“Αφού κάποιους εργοδότες έχουν κάποιους που δουλεύουν 12 ώρες ας γίνει υποχρεωτικό για όλους με νόμο”, λένε κάποιοι αφελείς. Αφού γίνονται που γίνονται δολοφονίες ας τις κάνουμε υποχρεωτικές.

Η ΝΔ υπέγραψε το τέταρτο μνημόνιο με τον Ερντογάν.

Αν ο Τσίπρας δεν θέσει θέμα για τους δυο στρατιωτικούς μας που παράνομα κρατάει ο Ερεντογάν, αν δεν το θέσει το θέμα αυτό στη σύνοδο του ΝΑΤΟ πού θα το θέσεις Στην πανηγυρική ορκωμοσία του;

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν πηγαίνει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για να πανηγυρίσει την επανεκλογή Ερντογάν, όπως έκανε η Ντόρα στην ορκωμοσία.

Στη ΝΔ όλα για τον Ερντογάν. Τη μια ο Κυρανάκης καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση ότι προκαλεί την Τουρκία στο Αιγαίο, την άλλη πηγαίνει η Ντόρα στην πανηγυρική ορκωμοσία του Ερντογάν, την παράλλη ο Δημοσχάκης δικαιώνει την αντίληψη Ερντογάν και χαρακτηρίζει τη συμφωνία της Λοζάνης κατάπτυστη.

Αν η συμφωνία της Λοζάνης δεν είναι καλή ούτε για την Τουρκία, ούτε για την Ελλάδα, τότε για ποιον είναι καλή; Μόνο για τη Συρία και το Ιράκ; Ωραία, να ξαναπάρει η Τουρκία αυτές τις χώρες που είχε το Οθωμανικό κράτος, να πάρουμε πίσω τους Τούρκους που έμεναν Μακεδονία, τους μουσουλμάνους Κρητικούς και να στείλουμε στην Τουρκία Θρακιώτες και Πόντιους. Τους Μικρασιάτες τους είχαμε πριν τη συμφωνία.

Για τους καραδεξιούς τα οκτώ μνημονιακά χρόνια που ο θεός χρήμα διέλυσε την πατρίδα και τις οικογένειες δεν είναι τίποτα. Ούτε οι αυτοκτονίες. Μόνο κακό που μας βρήκε είναι που η σκέτη Μακεδονία άλλαξε όνομα κι έγινε Βόρεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: