19/7/18

Κωλοελληνίδες, Κωλοέλληνες, δεν είμαστε όλοι ίδιοι

ΝΔανειζόμεθα υπεράνω χρημάτων
Οι φτωχομπινέδες αδελφοί Τσίπρα χρώσταγαν 200 ψωροχιλιάρικα στην Πειραιώς (την τράπεζα) και ξεφτιλίστηκαν. Πήγαν, αν είναι δυνατόν κι έκαναν διακανονισμό για τέτοιο γελοίο πενταροδεκάρικο ποσό.

Και αν αυτός είναι διακανονισμός εμείς είμαστε χορεύτριες στον πάγο του Μεταξά με το ρετσινόλαδο στο γκώλο. Μετά τα πρώτα δυο χρόνια χάριτος με δόση 300 ευράκια θα δίνουν σχεδόν πέντε χιλιάρικα κολλαριστά το μήνα. Τέτοιο διακανονισμό μόνο φτωχομπινέδες μπορούσαν να τον πετύχουν στο σβέρκο τους. Όχι άτομα του δικού μας επιπέδου.

Εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Η οικογένεια Μητσοτάκη, επί παραδείγματι, έχει τη μαγκιά και χρωστά μόνο για τον Κήρυκα Χανίων 3,3 εκατομμύρια ευρά. Για το τελευταίο δάνειο μάλιστα πέρασαν 11 χρόνια απληρωσιάς και διακανονίστηκε αναγκαστικά μόνο επειδή πήρε λαϊκίστικη δημοσιότητα.

Ο Άδωνις χρωστά πάνω από 600 εκατομμύρια και δεν τρέχει να διακανονίσει τη χαμηλότατη δόση του. Στα έντεκα χρόνια κι αυτός ξεχρέωσε έξι μύρια, άρα πάμε για εκατό χρόνια χρωστάω, ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;

Πάνω από 713 χιλιάρικα χρωστάει η μικρούλα η Σπυράκη για σπίτι που αγόρασε στις Βρυξέλλες και πάλι δε λέει κουβέντα.

Το ίδιο το κόμμα μας χρωστάει πάνω από 250 εκατομμύρια μόνο στις τράπεζες,. Μη σας πούμε τι χρώσταγε το κόμμα στην μακαρίτισσα Ολυμπιακή Αεροπορία και κατάφερε να της χαριστούν, αφού φροντίσαν τα στελέχη μας, με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ να την πουλήσουν και μάλιστα τσάμπα, μην επιβαρύνουμε τον ιδιωτικό τομέα στον οποίο στηριζόμαστε.  Αυτά τα 250 μύρια κανονίσαμε να τα ξεχρεώσουμε του αγίου Λούτσου ανήμερα σε εκατό χρόνια κι εμείς.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ρε σεις. Εμείς έχουμε κατούρα, συγνώμη, κουλτούρα. Μετά την αξιωματική προσφέραμε στα ελληνικά πολιτικά γράμματα και την απολογητική αντιπολίτευση. Την ασκούν κοινοβουλευτικοί μας της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ και τους ευχαριστούμε, απολογούμενοι για τα λεφτά που άρπαξαν ή χάρισαν σε άλλους κυβερνητικά στελέχη.

Δεν είμαστε ίδιοι με αυτούς τους ξεφτίλες που προσφεύγουν σε τράπεζες. Η Μαρέβα δανείζεται από άγνωστους που διατηρούν οφσόρ, οι πρώην υπουργοί Εθνικής Αμύνης μας δανείζονται από μεσάζοντες στρατιωτικών εξοπλισμών, οι πρώην Υγείας μας από φαρμακευτικές εταιρείες.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ξέρετε, ρε σεις, πόσα χρωστάμε εμείς; Εμείς έχουμε πρόσωπο, εμείς είμαστε οι πιο κατάλληλοι να κυβερνήσουμε. Οι ξεφτίλες ούτε να σας μειώσουν τις συντάξεις καλά-καλά δε μπορούν, να μας το θυμηθείτε. Εμείς θα σας κόψουμε τελείως τις συντάξεις, περήφανα ραμολιμέντα μας, θα αισθανθείτε νέοι και ωραίοι, νέες και μοιραίες.
 
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ειδικά εμείς μ' αυτούς τους ξεφτίλες, που χαλάνε την καλή εικόνα της αγοράς πληρώνοντας τα πάντα όσα χρωστάνε, ακόμα -άκουσον, άκουσον- και το πολιτικό κόστος. Εμείς ποτέ δεν το πληρώσαμε, αυτό το αντιλαϊκό χρέος. Ό,τι και να κάναμε σε βάρος του λαού αυτός μια ζωή μας ξανάβγαζε κυβέρνηση. Γιατί να μην το ξανακάνει;

Εντάξει, κάναμε κι ένα λαθάκι. Στην αρχή λέγαμε για καταχρηστική ελάφρυνση χρέους μιας κατασκευαστικής εταιρείας, μετά όμως πήγαμε σε φωτογραφική διάταξη σε τροπολογία. Τόσο φωτογραφική που εξυπηρετούσε σε πρώτη φάση πάνω από 100 χιλιάδες υποθέσεις. Κάτι σαν τα αποκλειστικά ρεπορτάζ που τα έχουν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Ναι, τολμήσαμε και το ξεστομίσαμε, κάτι που δεν είναι ικανοί να κάνουν οι άλλοι, γιατί δεν είμαστε ίδιοι.

Εμείς καταλάβαμε την αστοχία μας, αλλά δεν ξεφτιλιστήκαμε να ζητάμε συγνώμη από κανέναν, απλώς σωπάσαμε ξαφνικά για τον διακανονισμό του δανείου των αδελφών Τσίπρα, επειδή από την αρχή ήταν διαδικασία ελεγχόμενη από την αντιπολιτευτική δικιά μας Τράπεζα Πειραιώς, που κι αυτή για κάθε της κίνηση ελέγχεται από την Στουρναρική δικιά μας κι αυτή Τράπεζα Ελλάδος. (Τράπεζα της Ελλάδας στη Δημοτική)

Δε λέμε ότι εμείς δεν τ' αρπάξαμε, αλλά τ' αρπάζουν κι αυτοί, άρα ναι μεν όλοι ίδιοι είμαστε, εμείς όμως δεν είμαστε ίδιοι με αυτούς, αυτοί είναι ίδιοι μ' εμάς. Μην επιλέξετε λοιπόν ξανά τους δικούς σας ίδιους, αλλά τους δικούς μας ίδιους, είναι καλύτεροι.

Βέβαια το “όλοι ίδιοι” είναι θεωρείται πολιτικά υπέρ των χιτλερικών, μεταξικών, μουσολινικών μπράβων νυχτερινών καταστημάτων και νυχτερινών εφοπλιστών. Ναι οι άνθρωποι του υποκό(σ)μου της νύχτας όλοι ίδιοι είναι. Αργά ή γρήγορα θα στη φέρουν κι εσένα, αλλά μέχρι τότε ποιος ζω, ποιος πεθαίνεις.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: