21/6/18

FYROM τις άγκυρες

Σε τι γλώσσα θα ψαρεύουν οι Σκοπιανοί στο Αιγαίο;

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΕΡΙΜΜΕΝΑ
Ο Μακεδονικός Χαλβάς αρνείται ν' αλλάξει όνομα κι εγκαθίσταται στα Σκόπια.
ΣΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ
Η Μακεδονία ήταν είναι και θα είναι ακροδεξιά
ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΣΑ
Όλοι φασίστες είμαστε / σε τούτο το γκοσμάκη / όλοι με τη χρυσή αυγή / λαός και Μητσοτάκι

Τα ΠΓΔΜακεδονίας προσεχώς Βόρεια Μακεδονία, όπως θα μπει στο ΝΑΤΟ, έτσι θα εισβάλει και στη Θεσσαλονίκη να πάρει τον ΠΑΟΚ από τη Ρωσία.

ΠΟΝΤΙΟΙ
Ο ΠΑΟΚ ήταν είναι και θα είναι πολίτικος.

Εμείς οι Ελληναράδες όμως δε φοβόμαστε. Θα τους δώσουμε και τη Θράκη για να μην πηγαίνουμε μακριά φαντάροι κι ας γίνουν εισαγόμενα και τα στραγάλια.

Θα ζητήσουμε από τις Ηνωμένες πολιτείες τρεις ή πέντε πόλεις που κάποτε είχαν την ατυχία και ονομάστηκαν «Athens». Ως αντάλλαγμα επιστρέφουμε στις ΗΠΑ την Coca-Cola, τα Levi's, και τα Mc Donalds Ducks.

Αν οι Αιγύπτιοι μας ζητήσουν την Ηλιούπολη Αθηνών και την Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, εμείς θα τους ζητήσουμε την Σφίγγα. Αν καταφέρουν να την κουβαλήσουν εδώ τα ξαναλέμε και θα τους στείλουμε δώρο όλους τους Αιγυπτιώτες που έδιωξε ο Νάσερ.

Θα ζητήσουμε όμως ευγενικά το Γαλάτσι που έχουν οι Ρουμάνοι και μας μπερδεύει στη Γεωγραφία.

Θα δώσουμε στους Ελβετούς τη Νέα Ελβετία, αν αυτοί μας επιστρέψουν τις παράνομες καταθέσεις Ελλήνων.

Θα ζητήσουμε και την Τρίπολη Λιβύης και την Τρίπολη Λιβάνου.

Η Γαλλία έχει δικιά της Βρετανία και ζητά μετονομασία των Βορείων Γειτόνων της: “Ηνωμένο Βασίλειο Μεγάλης Βόρειας Βρετανία και Βόρειας Ιρλανδίας”. Πιο ταιριαστό φαίνεται.

Αν οι Γάλλοι μας ζητήσουν τη Νίκαια θα κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε γιατί η πόλη αυτή έχει διπλή ονομασία, λέγεται και Κοκκινιά. Στη χειρότερη περίπτωση δώσουμε τον Ιωνικό και πολύ τους είναι.

Δε θα ζητήσουμε από τη Γαλλία τη Νίκαια, γιατί μπορεί να μας φορτώσουν και το Μονακό που είναι προάστιό της.

Τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ θα την απαιτήσουν οι Τούρκοι. Εμείς θα κάνουμε την πάπια, γιατί έχουμε τη Νέα Φιλαδέλφεια και την ΑΕΚ και τον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας και τον Μελισσανίδη τον ΟΠΑΠατζή.

Οι Αμερικάνοι έχουνε και Παρίσι, αλλά ακόμα ίσως δεν το πήραν είδηση οι χαζογάλλοι. Ούτε καν μετά την ταινία του Βιμ Βέντερς «Παρίσι Τέξας». (Το Παρίσι της πολιτείας Τέξας)

Υπήρξε Έδεσα της Μεσοποταμίας, που αναγνωρίζεται από την Έδεσσα της Μακεδονίας λόγω φυσικά του ενός αντί των δύο σίγμα.

Αν η Βρετανία μετά το δημοψήφισμά της βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση θ' απαιτήσει να βγει και η Βρετάνη της Γαλλίας;

Οι Μαλβίδες (πλην των βραχονησίδων) είναι 12. Γιατί δε φοβόμαστε ότι θα ονομαστούν Δωδεκάνησα; Επειδή είναι πιο πιασάρικο στην αγορά να λέγονται 12Μάλβιδο».

Έχουμε τρία Τρίκαλα, δύο Πηνειούς, δύο Ολύμπους, δυο Αργυρουπόλεις και βάλε πόσα άλλα με την ίδια ονομασία.

Πότε οι Έλληνες, το ελληνικό πνεύμα ήταν ελεύθερο; Η σκλαβιά δεν ήταν μόνο 400 χρόνια της λεγόμενης τουρκοκρατίας. Πρώτοι κατέλαβαν τις ελληνικές πόλεις οι Μακεδόνες, το 338 πΧ, μετά τη μάχη της Χαιρώνειας, τις κράτησαν μέχρι που τις πήραν οι Ρωμαίοι, τους είπαμε και Βυζαντινούς, τα επίσημα χαρτιά τους λένε για Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ήρθαν οι Οθωμανοί και το 1829 ιδρύθηκε το πρώτο ελληνικό κράτος και δημιουργήθηκε το πρώτο ελληνικό έθνος. Θυμίζω, τα έθνη και τα εθνικά κράτη ξεκίνησαν με την Γαλλική και την Αμερικανική επανάσταση, την επανάσταση των Αϊτινών και συνέχεια....

Κούλης: Εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει το “Μακεδονία” στην ονομασία των Σκοπίων, θέλουμε όμως οι Σκοπιανοί να επιμένουν σε αυτό”.  Ίσως βόλευε το σερβοκροάτικο, “Μακεδονίτσα”.

Το μόνο λογικό σύνθημα για το όνομα του κρατιδίου: “Έξω η Μακεδονία από τα Σκόπια”.

Μακεδονία και ξερός
Η Μακεδονία ποτέ δεν ήταν μακεδονική.
Η Μακεδονία είναι πρόβλημα.

Οι Θρακομακεδόνες είναι ελληνικοί.
Η ελληνική Μακεδονία-Θράκη στην κατοχή ήταν Βουλγαρική.

Πρόωρες εκλογές στην ακατονόμαστη Πρώην Γεωγραφική Δημοκρατία Μακεδονίας ζήτησε ο εστεμμένος πρόεδρος της ΝΔ Κούλης ο Α'-Β' (Πρώτος Κούλης - Δεύτερος Μητσοτάκης) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: