8/6/18

Ασθενείς άνεμοι μνήμης

Γαλανόλευκος σύνθεσις, ξανθιά επί του καναπέος
Η ασθενής μνήμη διδάσκει. Κούλης, Γεωργιάδης, Κουμουτσάκος και άλλοι της παρέας είναι πολύ μικροί για να ξέρουν από πολιτική.

Τι να γίνει με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα; Αν τους στέλναμε στο Ναϊρόμπι, κύριε Πάγκαλε; Καλύτερα να ρωτήσω τον Οτσαλάν. 

Ας προσέξουν τη μνήμη τους τα συστημικά τηλεοπτικά κανάλια. Η ιστορία με τον Κούλη ως ηγέτη αποδεικνύεται από την αρχή γελοία αναπαραγωγή του Κωστάκης Καραμανλής νούμερο δύο. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ως τηλεθεατές έχουν καλύτερη μνήμη απ όσο ως ψηφοφόροι.

Κανείς δεν περίμενε ότι στις πρώτες εκλογές του 2015 η ΝΔ με ηγέτη Σαμαρά θα σημείωνε τα χαμηλότερα μέχρι στιγμής ποσοστά στην ιστορία της. Ποιος μπορεί να ξέρει αν με Κούλη δεν κινδυνεύει το ρεκόρ του Σαμαρά;

Η ασθενής μνήμη επιμένει. Για σύνθετη ονομασία προτείνει Κυριάκος Σαμαράς” και “Φώφη Μητσοτάκη”.

Η ασθενής μνήμη απειλεί: “Τ' όνομά σου ή τη ζωή σου”.  Το “Μακεδονία” είναι ελληνικό. Και το “Ματσεντόνιαν” μακεδονικό.

Εντάξει, χριστιανέ μου, η Μακεδονία είναι ελληνική. Το αμφισβήτησε κανείς;

Τα συλλαλητήρια μοιάζουν με ασπρόμαυρη τραγική ταινία του '60. Έμεινα παρθένα για το παιδί μου, με τη Μαρία Ιωσήφ Παναγία.

Μια είδηση τώρα, όπως είναι τώρα. Στον οικοδομικό συνεταιρισμό των δικαστικών πήγαν αναρχικοί να πετάξουν τρικάκια και από το κοντινό γραφείο του υιού Βαρβιτσιώτη ένας άντρακλας αστυνομικός χέστηκε πάνω του και πυροβόλησε στον αέρα. Να τον χαίρονται οι γονείς του.

Και μια κρυάδα να δροσιστούμε λίγο: ...στις παραλίες της Μυκώλου.
Δεξιό χιούμορ ή προσπάθεια δεξιού ποιητού να γράψει κάτι ερωτικό με κοινωνικές προεκτάσεις: Μείνε μαζί μου έγκυος / θα σου 'μαι αλληλέγγυος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: