25/6/18

Ισοπαλία υπέρ του απέσπασε ο Ερντογάν

Μπήκε η τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου κι ακόμα ως λαός ν' ασχοληθούμε σοβαρά με το Μουντιάλ.

Τα συλλαλητήρια ξεφούσκωσαν, για το χρέος δε μιλά κανείς κι ένα εύλογο ερώτημα πλανάται πάνω από την Πειραιώς: “Ποιος ασχολείται μ' αυτό τον τόπο;

Πάντως αν οι συμφωνίες για το χρέος και το Μακεδονικό ήταν κακές θα έπρεπε Κούλης Σαμαράς και Φώφη Μητσοτάκη να χαίρονται. Δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. Η Φώφη ξέρει ότι είναι μικρή και δεν επηρεάζει, ο Κούλης νομίζει ότι είναι ο επόμενος πρωθυπουργός που δεν είναι σωστό να τις πειράξει, γι' αυτό τηρεί συμφωνίες ιχθύος που σιωπά.

Όταν η ΝΔ σκέπαζε στις τάξεις της τους ακροδεξιούς εμφανιζόταν ως πολιτικά φιλελεύθερη. Τώρα που το γύρισε σε ακροδεξιά σχεδόν όλοι οι φασίστες και οι χιτλερικοί πήγαν αλλού. Άφησαν στη ΝΔ μόνο όσους έχουν θέση, μισθό και πολιτικό μέλλον.

Πράγματι, αν ήμουν ακροδεξιός, δεν ήμουν βουλευτής ή υποψήφιος για βουλευτής ή υπουργός ή Δήμαρχος, σύμβουλος και βάλε, αν ήμουν ένα ακροδεξιό παιδί του λαού τι δουλειά θα είχα στη ΝΔ; Το πολύ που θα ήλπιζα θα ήταν να γίνω μπράβος και “προστάτης” καταστημάτων.

Στα τηλεοπτικά μας να σημειώσουν ότι 100% πήρε ο Ερντογάν στο ελληνικό Survivor του Σκάι με Τούρκο παραγωγό. Η κυβέρνηση Ερντογάν είναι φίλη μας. Φέρνει λεφτά στο κανάλι μας.  
Αλήθεια, τι κατάφερε ο Ερντογάν με τις πρόωρες εκλογές που επέβαλε; Δε φτάνει που έχασε την πλειοψηφία στη βουλή, το χειρότερο που έπαθε είναι που επανεξελέγη. Διατηρεί αυτοδυναμία μόνο στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Κίνδυνος: αν οδηγηθούν σύντομα σε νέες εκλογές οι Τούρκοι θα συνηθίσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Ο Κεμάλ και οι επίγονοί του κεμαλιστές επέβαλαν και διατήρησαν τον εκτουρκισμό που δεν αναγνωρίζει τη λέξη “Κούρδος”, για τον αρχαίο λαό, έτσι διώχθηκαν ακόμα και οι Κωνσταντινουπολίτες, κεμαλιστής ο Ετζεβίτ που εισέβαλε στην Κύπρο, κεμαλιστές οι στρατιωτικοί που επέβαλαν δικτατορίες μετά από πραξικοπήματα...

Στην Τουρκία έχουμε το μη χείρον, στην Ελλάδα το καλύτερο δυνατόν.

ΕΘΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
Ρε παιδιά είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία από το 1940. Αν τερματιστεί αυτό το εξωφρενικό θα είναι προδοσία απέναντι στον Νίκο Φώσκολο ή τον Τζέιμς Πάρις;

Ξεκινά η αναθεώρηση του Συντάγματος με διαχωρισμό Κράτους – Κλήρου, Κεφαλαίου – Δικαιοσύνης. Καταργείται ο διαχωρισμός Υπουργών – Ευθύνης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ
Οι Άγγλοι νίκησαν τον Παναμά με εξάρα ευκαιρίας.

Πολλές εθνικές ομάδες Αφρικανών περνούν στον δεύτερο γύρο του παγκόσμιου κυπέλλου. Μεταξύ αυτών η γαλλική ομάδα, η βελγική, η αγγλική, η πορτογαλική, ίσως και η ομάδα της Σενεγάλης.

Αίσχος. Έλληνας ο πρώτος πρόεδρος της Αργεντινής; Και οι επόμενοι πρόεδροι μας πήραν τη χώρα, αλλά η εθνική τους ομάδα φέρει βαρύ ελληνικό παρελθόν.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Επικίνδυνος ηλίθιος. (Για τα νεύρα των δασκάλων του που ακόμα επιζούν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: