22/6/18

Χρεολύση

Δεν ξέρουμε αν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θα δεχτούν ως αντιπολίτευση τη συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας αν δεν μειώνει τα δικά τους.

Και για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα μια λέξη θα πούμε: Χρέος.

Κούλης Σαμαράς-Φώφη Μητσοτάκη:Εμείς δίνουμε βάρος στο ελληνικό χρέος”.

Αντικυβερνούσαν έως /  έγινε ελαφρύ το χρέος
Ελαφρύναμε τα χρέη / γίναμε όλοι Ευρωπαίοι  

Κούλης (Φώφη) καταδικάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ως όργανο της αντιδεξιάς. Τη μια βγαίνει ο Μοσχοβισί και λέει ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια χωρίς πρόσθετα μέτρα, την άλλη βγαίνει κοτζάμ Γιούρογκρουπ και εξηγεί πώς θα ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος. Αν αυτό δεν είναι τέταρτο μνημόνιο για την ενωμένη δεξιά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τότε τι είναι; Κλάμα;
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΙΡΑΙΩΣ
Κατάλαβες φίλε μου; Έπρεπε να έρθει το Μουντιάλ για να λυθεί το Μακεδονικό και ν' αλαφρύνει το χρέος  της χώρας μας. Για να μη μπορούμε να χαρούμε τίποτα από αυτά. 

Ο Ιησούς δηλώνει ευτυχής που βγαίνει από τον μνημονιακό Γολγοθά και που το Ισραήλ παραμένει στη ρωμαιοζώνη

Ο Χριστόδουλος έκανε κάποτε τον χριστιανισμό τηλεοπτική μόδα, όπως τις ίδιες μέρες ο Καρατζαφέρης έκανε τον τον φασισμό. Θαυμάζαμε ως τηλεοπτικά αστέρια άτομα που όταν δεν είναι βουλευτές απορούμε πού τους ξέραμε.

Τώρα έγινε τηλεοπτική μόδα ο εθνικισμός, λες και νοιαζόταν καμιά κυβέρνηση για τη Μακεδονία, για τη Θράκη, για την Ήπειρο.

Βλάχους τους ανεβάζαμε, Βούλγαρους τους κατεβάζαμε και τώρα εμείς οι καναπεδάτοι Αθηναίοι προστατεύουμε την πατρίδα τους Μακεδονία που δεν κινδυνεύει από κανέναν. Γιατί αν πραγματικά κινδύνευε, τότε θα σκεφτόμασταν το ρίσκο.

Αφού γίναμε όλοι εθνολόγοι, ιστορικοί και γλωσσολόγοι, αρχίσαμε, λες και ξέρουμε, να μιλάμε και για μαξιλαράκια, όπως κάποτε στο τηλεπαιχνίδι “Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος”.
 
Εντάξει, ελαφρύνατε το χρέος της χώρας, αλλά σε αντάλλαγμα δώσατε το όνομα”.  Βέβαια. Δίκιο έχουν οι άνθρωποι και όποιος απολαύσει καλύτερη ζωή του είναι εθνοπροδότης. Δώσαμε και από δω και μπρος θα τρώμε από το υπερπολύτιμο “Βόρεια” δίπλα στο “Μακεδονία” που είχαν δώσει αυτοί.

Επαναλαμβάνουμε, δεν υπάρχει ο όρος Νότια Μακεδονία, όπως δεν υπάρχει και Νότια Ιρλανδία, όπως δεν είχαμε ποτέ Κάτω Λιόσια. Μια ζωή ακούγαμε -προεκλογικά- για θέματα της “Βορείου Ελλάδος”.

Έξω από τα δικαστήρια στα κτήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι οπαδοί του Σώρρα έγιναν από το θυμό τους Τούρκοι.

  • Κοίτα, Αρτέμη, / το σύστημα σε τρέμει.
  • Ταμπούρλα βαράν / για τον Ερντογάν.
  • Ήρθε η ώρα / του Αρτέμη Σώρρα.
  • Μαζί σου Ερντογάν / εσύ είσαι το παν.
  • Κεφάλαια της ώρας, / ο Αρτέμης ώρας.
  • Σώρρας Ερντογάν / και τα κουκιά μπαγλάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: