20/6/18

Γλώσσα είναι και γυρίζει

Αφού δε μας έκατσε με το όνομα, γλώσσα είναι και γυρίζει, ποντάρετε τώρα.

Κλανιά είναι η απέλπιδα προσπάθεια του κώλου να μιλήσει.

Δεν είμαστε όλοι ιστορικοί, ούτε εθνολόγοι ή γλωσσολόγοι. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαβάσουμε κάνα βιβλίο.

Η βελγική επαρχία “Λουξεμβούργο” συνορεύει με τη χώρα που λέγεται σκέτα Λουξεμβούργο. Τι να κάνουμε για να μη γίνουμε ρεζίλι με τη Μακεδονία;

Βρετανία έχει η Γαλλία και από πάνω της η Μεγάλη Βρετανία (Ηνωμένο Βασίλειο Μεγάλης Βρετανίας και Βορείου Ιρλανδίας)

Η γλώσσα δεν προσδιορίζει έθνος. Οι γερμανόφωνοι Τσέχοι ή Ελβετοί δεν έχουν γερμανική εθνική συνείδηση. Μην πούμε για τους Αυστριακούς γιατί θα νευριάσουν. Το ίδιο και οι Αλσατοί που έχουν γερμανική εθνική καταγωγή. Οι Βαλλώνοι Βέλγοι δεν αισθάνονται Γάλλοι, ούτε οι Φλαμανδοί θέλουν να ενωθούν με την Ολλανδία.

Πόσοι ξέρουμε ότι οι περισσότεροι μακεδονομάχοι δεν μιλούσαν ελληνικά; Τρεις παρατάξεις τότε, η Οθωμανική, η Βουλγαρική και η Ελληνική. Οι σλαβόφωνοι Μακεδόνες ήταν με τους Έλληνες, όχι λόγω γλώσσας φυσικά, ούτε εθνικής καταγωγής, αλλά με το ότι η Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας ανήκε στο Οικουμενικό πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και όχι στην Εξαρχεία της Σόφιας.

Τι ποσοστό είχε το ελληνικό στοιχείο στη Μακεδονία πριν το '22;

Όσοι αρνούνται παιδομάζωμα που έκαναν Έλληνες μακεδονομάχοι και μετέφεραν σλαβάκια σε κατασκηνώσεις της Κάτω Κηφισιάς, όπου τα έκαναν ελληνάκια και τα ξανάστελναν πίσω, ας διαβάσουν “Τα μυστικά του Βάλτου”, της βασιλόφρονος, εθνικίστριας Πηνελόπης Δέλτα, προγιαγιάς του Αντώνη Σαμαρά.

Η σύγχρονη ελληνική γλώσσα είναι ή δεν είναι λόγια; Επιβλήθηκε ή όχι με το ζόρι σε αλβανόφωνους του ελλαδικού χώροι, σε βλαχόφωνοι και σλαβόφωνους;

Όσοι δεν πιστεύουν ότι οι πρώτες αποφάσεις εθνοσυνελεύσεων του 1821 είναι γραμμένες στα αρβανίτικα, ας πάνε στην βιβλιοθήκη της Βουλής να τις δουν. Ελεύθερη η είσοδος.

Η ναυτική διάλεκτος φτιάχτηκε ή δε φτιάχτηκε επειδή οι αξιωματικοί μιλούσαν ελληνικά και οι ναύτες αρβανίτικα;

Πόσων Ελλήνων μακεδόνων οι γιαγιάδες και μαμάδες δεν μιλούσαν σλαβομακεδόνικα, κάτι που απαγορευόταν; Αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ το 1977, αλλά συνέχισε ν' απαγορεύεται η εκφορά της στον Ελλαδικό χώρο.

Δεν μεταδίδω άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: