15/6/18

Έργα ομνύω

Συλλαλήτη / προδότη / Σα / μα / ρά
Κούλης Σαμαράς + Φώφη Μητσοτάκη: “Όποια κυβέρνηση λύσει το Μακεδονικό φεύγει”.

Ο Κούλης κατέθεσε πρόταση δυστυχίας. Ζητά να φύγει η παρούσα κυβέρνηση και να πάει αυτός στο Μαξίμου να σώσει κάποιους Έλληνες. Άλλους από τη φυλακή, άλλους από τη δυστυχία τους να μην τρώνε εις υγείαν των κορόιδων.

Ο Κούλης του Σαμαρά και η Φώφη προτείνουν να δείξουμε τον κόσμο ότι είμαστε όλοι ηλίθιοι ως λαός. Κάναμε μια συμφωνία με τη ΠΓΔΜακεδονίας που υπόσχεται να κάνει αλλαγές στο σύνταγμά της, τις οποίες εμείς οφείλουμε να εγκρίνουμε πριν (και αν) γίνουν.

Κοίτα ποιος μιλάει. Η ΔΗΜΑΡ μπλέκει ένα εθνικό θέμα με την απαίτησή της για εκλογές. Θα θεωρήσει άξια τη συμφωνία με την ΠΓΔΜακεδονίας μόνο αν ο Τσίπρας προκηρύξει εκλογές. Και ποιος μιλάει για εκλογές; Η ΔΗΜΑΡ χωρίς τον Κουβέλη. Μια παρέα που είναι ζήτημα αν έχει πια 0,1%, εξέλεξε έναν βουλευτή στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, κανείς δεν είναι σίγουρος αν θα εκλέξει με “σταυρό”. Σιούνταν τα σιδερικά, σιούνταν κι οι βελόνες.

Με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913, που σήμανε την λήξη των βαλκανικών πολέμων δεν πήραμε όλη τη Μακεδονία, αλλά μόνο το 51%. Όσοι δεν έχουν το θάρρος να ζητήσουν να την πάρουμε όλη ας το βουλώσουν μια για πάντα.

Ο Κούλης δυσαρεστεί το λαό. Λίγο πριν την τελετή έναρξης του Μουντιάλ κατέθεσε πρόφαση δυσπιστίας, έτσι, αντί να απολαύσουμε ποδόσφαιρο ανώτερο των επεισοδίων χούλιγκαν ελληνικών ομάδων και ανακοινώσεων παραγόντων, τρέχουμε στο κανάλι της Βουλής μπας και τον δούμε σ' ένα ακόμη σταντ απ κόμεντι.

Θα περάσουμε τέλειο Σαββατοκύριακο. Συζήτηση πρότασης δυστυχίας στη Βουλή, συλλαλητήρια μακεδονοβλάχων και στο τέλος Μουντιάλ.

Κουμουτσακωμός στη ΝΔ; Όχι. Δεν διαθέτει τέτοιου επιπέδου πολιτικά όντα αυτός ο πλανήτης.

Ο Κουμουτσάκος, επιλογή Σαμαρά, απειλεί την ιστορία: “Η κυβέρνηση θα έχει την ίδια μ' εκείνη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη”. Κάποιος να του πει ότι ο γέρος Μητσοτάκης έπεσε με αποστασία, επειδή ο Σαμαράς του έφαγε έναν βουλευτή. Δεν υπήρχε καμία συμφωνία για μετονομασία της τότε Λαϊκής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Συμπέρασμα: Στο κόκκινο το πολιτικό κωλοβυθόμετρο της Ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: