6/5/18

Στη Σούπερ Λίγκα ο ΦΟΦΗ

Παλαιοσύντροφοι, ο Ερντογάν τα βάζει με τους Αμερικάνους. Να τον υποστηρίξουμε; Η Τουρκία ξεφτιλίζει τις ιμπεριαλιστικές ΗΠΑ, όπως παλιά οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και οι μουλάδες του Ιράν.

Σύμφωνα με τη σκέψη Φώφης, ο Μεταξάς το 1940 δεν έπρεπε να πει το ΟΧΙ (του λαού) στο τελεσίγραφο Μουσολίνι, αλλά να κάνει άμεσα εκλογές ώστε να ρυθμίσει το θέμα μια υπεύθυνη κυβέρνηση. Τέτοια σκέψη διαφημίζει πολύ ωραία τις δημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες δεν υπάρχουν για να ξαναγίνει υπουργός η κόρη ενός πρώην υπουργού.

Μια και μιλάμε για πρόωρες, ο πρώτος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης Κωνσταντίνος Καραμανλής ο γηραιός έκανε πρόωρες εκλογές το 1977 και παραιτήθηκε το 1980. Ο διάδοχός του Γεώργιος Ράλλης εξήντλησε ως πρωθυπουργός τη  17 μηνών θητεία του κι έφυγε ηττημένος το 1981. Από τότε όλοι έκαναν πρόωρες εκλογές μέχρι τον Σημίτη που εξήντλησε την τελευταία θητεία του, τεσσάρων ετών κι έχασε το 2004. Επόμενος πρωθυπουργός που θα εξαντλήσει τη θητεία του και μάλιστα τετραετίας φαίνεται να είναι ο Τσίπρας. Δεν ξέρουμε αν θα είναι ο πρώτος που με τακτικές εκλογές επανεξελέγη.

Κατάλαβες; Ο Κούλης παντρεύτηκε τη Μαρέβα κι εμείς πληρώνουμε τη νύφη.

Οι Ολυμπιακοί Γαύροι, οι ΠΑΟΚτσήδες Βούλγαροι, οι ΑΕΚτζήδες Χανουμάκια, από δω και πέρα οι Παναθηναϊκοί Ταϊλανδοί.

EKEI ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ
Μάλλον η πολιτική μετάνιωσε.
Ο Δρογώσης πήρε ό,τι χρήμα πήρε από τους Ξανθόπουλους της ΑΕΡΠΙ κι αφού είδε την εταιρεία να διαλύεται ορμάει τώρα ν' αρπάξει κάτι, έστω πολιτικό, από τη Δεξιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: