24/5/18

Ας μην είμαστε ΑΜΝΗΜΟΝ(Ι)ΕΣ

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: 0-0 βλέπουν ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι ψέμα. Έχουν δίκιο. Πάντα θα βλέπουν μνημόνια.

Γιατί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να θέλουν να βγούμε από τα μνημόνια, αφού ο μέσος όρος τους Πάγκαλος τ' αναγόρευε σ' ευλογία; Μήπως δεν χρειάζονται πια; Δηλαδή τα κατάφερε ο Τσίπρας να σώσει την οικονομία; Όχι φυσικά, άρα δεν πρέπει να βγούμε. 

Πάντως δεν ενδιαφέρεται κανείς να μιλάει για τον αριθμό των μνημονίων, αλλά για το πώς τα καταφέραμε και ζούμε ακόμα μετά από την επέλασή τους.

Το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο ήταν για να σωθούν οι Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες που είχαν τοξικά ελληνικά ομόλογα. Το τρίτο μνημόνιο ήταν για να σωθεί η κυβέρνηση. Ο Κούλης είναι για να σώσει την κυβέρνηση και κατ' επέκταση το τρίτο μνημόνιο. Με λίγα λόγια, σωθήκαμε. 

Ευτυχώς τέταρτο μνημόνιο δεν θα φτιαχτεί, επειδή απλώς δεν χρειάζεται να φτιαχτεί για να λειτουργεί.

Με εντολή Σαμαρά ο οδικός χάρτης εξόδου από το δεύτερο μνημόνιο είχε κωδικό, “Καλά πάμε, πού πάμε δεν ξέρουμε”. Δεν μάθαμε ακόμα αν ήταν με διόδια ή με τα πόδια, ούτε ποιο το χειρότερο. Βγήκαμε όμως από το δεύτερο μνημόνιο χωρίς αυτόν υπογράφοντας τρίτο. 

Τελικά δεν βγήκε η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, αλλά το Grexit.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Η αξιολόγηση ξεκίνησε ήδη από προχθές. Η έκπληξη ήταν απ' τ' άγραφα και Ελλάδα που νίκησε στα play out και κατέθεσε πρόταση σχέδιο για πέμπτο μνημόνιο υπερπηδώντας στη Ρόδο το τέταρτο πάτωμα.

Το ΠΑΣΟΚ της Φώφης προσπαθεί να καρπωθεί την εξέλιξη: “Το πέμπτο μνημόνιο ανήκει στους Έλληνες”. 

Η ΜΕΡΚΕΛ που αντιστέκεται: “Η Γερμανία δεν δέχεται τελεσάγραφα”.

Το σχέδιο είναι όλο υπογραμμισμένο με κόκκινες γραμμές.

1) Καταβολή από τη Γερμανία του κατοχικού δανείου, των πολεμικών επανορθώσεων και των αποζημιώσεων για τις οικογένειες των θυμάτων σε 100 εβδομαδιαίες δόσεις.
2) Κούρεμα γουλί 50% του ελληνικού δημόσιου χρέους, αποπληρωμή σε 100 δεκαετείς δόσεις.
3) ΦΠΑ 1% στα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και 100% σε είδη, καταστήματα, περιοχές και γκόμενες πολυτελείας.
4) Ελεύθερες απολύσεις ρουφιάνων των αφεντικών.
5) Επίδομα ανεργίας 500 € το μήνα για όλους τους ανέργους. Η καταβολή θα γίνεται από λογαριασμούς τής  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
6) Οι ελεγκτές της θεσμόικας ελεύθερα να διαμένουν στην Ελλάδα και πηγαινοέρχονται σε υπουργεία, δημόσιες περιουσίες, όπου θέλουν, όλα όμως με δικά τους έξοδα.
7) Κάθε χρόνο έλλειμμα στον προϋπολογισμό 5% που θα καλύπτεται από το ΔΝΤ.
8) Η Ελλάδα θα γίνει φορολογικός παράδεισος για όλου του κόσμου τους καταπιεσμένους εφοριακούς.
9) Οι επενδυτές στην Ελλάδα υποχρεούνται να καταβάλλουν κατώτατο μισθό 1.200 €.
10) Ασυλία φοροκλεπτών που θα δεχτούν μετοχοποίηση όλων των φόρων που δεν πλήρωσαν με δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης των τίτλων που θα πωλούνται στο 40% της ονομαστικής τους αξίας.

Το ΠΑΣΟΚ ατενίζει με αισιοδοξία το παρελθόν: “Η παρούσα κυβέρνηση δε δικαιούται διά να δεσμεύσει την επόμενη, διότι δεν είναι η προηγούμενη η οποία εδικαιούτο”.

Ο αντιστασιακός Κούλης μαλώνει την κυβέρνηση για τον τρόπο που διαπραγματεύεται με τους δανειστές και τους νευριάζει.

ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ
Χθες το βράδυ το Σταυροθοδωράκι επιβιβάστηκε σε γερμανικό αεροπλάνο, πήγε στο Βερολίνο και υπέγραψε το τέταρτο μνημόνιο.

Υπογράψτε να (σας) τελειώνουμε”, απαιτεί η υπαξιωματική αντιπολίτευση.

Ό,τι βρέξει ας υπογράψει”, λένε οι γερμανόφιλοι νέας κοπής κρατώντας πισινή με ένα “Υπογράψτε βρέξει-χιονίσει”.

Τα παραπάνω μπορείς να τα εκλάβεις όπως θες, εξαρτάται αν πιστεύεις ότι “Μια βροχή θα μας σώσει” ή “Μια βροχή θα μας χώσει” ή “...θα μας τα χώσει”.

Ξεπερνάμε τα “βρεγμένη σανίδα”, “μας τις βρέξανε”, “ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται”, “βροχή τα γκολ” ή ότι οι ψάθινες ομπρέλες στην παραλία είναι άχρηστες όταν βρέχει. 

Η ΝΔ νοιάζεται για την Κυβέρνηση. Ανακαλύπτει -σκαρφίζεται- για χάρη της συνεχώς εσωτερικά προβλήματα ανύπαρκτα να τα λύσει, για το καλό της χώρας βεβαίως, όχι για να μην τα λύσει κάτι που θα είναι προς όφελος της ΝΔ, όχι όμως της χώρας, παναπόλα υγεία και όχι βία στα γήπεδα.

Δεν ξέρω αν πρέπει να γυρίσουμε σε δικό μας νόμισμα. Πάντως το μόνο που κέρδισα με το ευρώ ήταν που σχεδόν ισότιμο με το δολάριο με βοήθησε να καταλαβαίνω την τάξη των χρηματικών ποσών, όταν μιλάνε για χιλιάδες κι εκατομμύρια στις αμερικάνικες ταινίες, στις Αυστραλιανές και λίγο στις Βρετανικές.

Διαψεύδει ο Σόιμπλε ότι είχε ρωτήσει τον Βαρουφάκη “Πόσα ευρώ θέλετε για να φύγετε από την ευρωζώνη;” Τον είχε ρωτήσει, είπε, “Πόσες δραχμές θέλετε;”

Γέλων Πάει Ίσιος: “Αν είχαμε πρωθυπουργό Σαμαρά θα μας είχαν διώξει και από τη δραχμή”.

Επί Σημίτη μας διώξανε από τη δραχμοζώνη.

Όλα στην αξιολόγηση ξεκίνησαν όταν ο Τσίπρας πήγε ν' αγοράσει το πρόγραμμα της ΝΔ που κυκλοφορεί στην Ελλάδα λαθραία και στα γερμανικά. Του είπε ο Γιουνκέρ: “Δεν κυβερνάς που δεν κυβερνάς, δεν πας για διαπραγμάτευση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: