4/3/18

Κυβέρνησαν ΜΜΕ αδιάφθορους

Ζούμε σε μια χώρα όπου για ν' ασκείς οικονομική εξουσία πρέπει να έχεις τηλεοπτικό κανάλι που ασκεί πολιτική εξουσία. Για να το έχεις όμως καλό είναι να έχεις και μία ΠΑΕ.

Κάποιος εφοπλιστής μετά την ΠΑΕ αγόρασε έναν Δήμο, έκλεισε ένα ραδιόφωνο και μία εφημερίδα και μετά πήγε για κανάλι, αλλά ακόμα δεν έφτασε.

Ζούμε σε μια χώρα όπου όσο πιο φτωχά, όσο πιο χρεωμένα είναι τα ΜΜΕ τόσο πλουσιότεροι είναι οι ιδιοκτήτες τους. 

Ζούμε στη χώρα όπου τα κυρίαρχα ΜΜΕ ήταν μονίμως συμπολιτευόμενα, όποιος κι αν κυβερνούσε, από το το 2015 όμως είναι μονίμως αντιπολιτευόμενα. Αν, πρώτα ο διάολος, βγει η ΝΔ με τους πανέξυπνους και αδιάφθορους βοηθούς της κυβέρνηση τα ΜΜΕ θα συνεχίσουν ν' αντιπολιτεύονται την προηγούμενη κυβέρνηση.

Κατά το “διαίρει και βασίλευε” κάποιοι στο ΜΕΓΚΑ των απλήρωτων πληρώνονταν. Δεν μάθαμε όμως αν ήταν αυτοί που θεωρούνταν απαραίτητοι ώστε ο κανάλι να συνεχίζει να εκπέμπει. Το μάθαμε όταν οι εργαζόμενοι σταμάτησαν να μεταδίδουν διαφημίσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΑ: Φωστήρες της οικονομικής σκέψης μας λένε ότι μια χώρα με ΑΕΠ 180 δισ. ευρώ είχε ζημιά 200 δισ. ευρώ μέσα σε πέντε μήνες. Σε ποια οικονομική θεωρία πιστεύουν; Από ποιο οικονομικό πανεπιστήμιο έχουν αποφοιτήσει; Μήπως από τη μεγάλη των ηλιθίων σχολή;

Μου τη σπάνε οι φερόμενοι ως ενημερωτικοί σταθμοί που βάζουν μουσικές εκπομπές λα-λα-λα. Είναι σαν να βλέπω το CNN να παριστάνει το MTV.

Δεν υπάρχουν σχόλια: