3/2/18

Συλλάλα το

Ξυγγραφή-συγγραφή, συλλαλητήριο-ξυλλαλητήριο, ξύλο από αλητήριους
Εγώ θα ντυθώ Δημοσθένης, γαμώ τον Φίλιππό τους τον Βου μέσα.

Νομίζω τον όρο "Μακεδονία" τον χειριζόμαστε με πολύ επιθετικό προσδιορισμό.

Τι δε γκαταλαβαίνω; 
-Τον όρο “Μακεδονία” με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό τον δέχτηκαν όλες οι κυβερνήσεις από γέρο Μητσοτάκη και μετά.
-Τη μακεδονική γλώσσα την αναγνώρισε στον ΟΗΕ η κυβέρνηση του γέρου Καραμανλή το 1977.
-Την ομόσπονδη δημοκρατία της Μακεδονίας, άρα και το έθνος, προτάσεις Τίτο, τα δεχτήκαμε αμέσως μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τι ακριβώς θέλουμε; 
-Ν' αλλάξουμε μεταπολεμικές συνθήκες;
-Μήπως θ' αρχίσουμε να έχουμε απαιτήσεις και για την εθνική τους ενδυμασία; (Θυμίζουμε, ο τσολιάς είναι εθνική ενδυμασία των Αλβανών)

Η ακροδεξιά “Ώδινεν Όρος Μακεδονία και έτεκεν ΜΗΝ Μακεδονία”. 

Δεν μας ανήκει ο Μέγας Αλέξανδρος, ο κατεξοχήν πολυεθνικός ήρωας της παγκόσμιας ιστορίας. Το ελληνικό έθνος θεωρεί ήρωά του και τιμά τον Γεώργιο Καστριώτη ή Σκεντέρμπεη, τον εθνικό ήρωα της Αλβανίας κι έχουμε κοινό ήρωα και με τους Τούρκους, τον Καραγκιόζη. Πολλούς Καραγκιόζηδες.

Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Η ΜΑΡΓΑΡΩ
Κάν' το όπως ο Ψυχάρης: γλείφουμε όταν παίρνει κάποιος την κυβέρνηση, αλλά όταν διαπιστώνουμε ότι δε μας κάνει τις χάρες που του ζητάμε τον βρίζουμε. Πηγαίνουμε ακόμα και με τους χιτλερικούς.

Ο ψηλός Μίκης Θεοδωράκης πάντα έστεκε πολύ χαμηλότερα της μουσικής του. Μια ζωή έγλειφε εκεί που άλλοτε έφτυνε και τούμπαλιν. Δεν παραξενεύεται κανείς που βρέθηκε πλάι και στους χιτλερικούς. Όταν λέμε ότι η κόρη του Μαργαρίτα γράφει τις ανακοινώσεις και “διαγγέλματά” του δεν το αθωώνουμε από την πολιτική του μωρία, απλώς βάζουμε στην ίδια μοίρα κι εκείνη που δεν προστατεύει τ' όνομα της οικογένειας που συνεχώς κονταίνει. Στο τέλος μόνο η τέχνη μένει.

Ποιον Μίκη Θεοδωράκη σεβόμαστε και τιμούμε; Όχι τον -με λίγα λόγια- “Καραμανλής ή τανκς”, ούτε τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου και οποιασδήποτε αρμοδιότητας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν σεβόμαστε, δεν τιμούμε τον Μίκη Θεοδωράκη που δικαιώνει χιτλερικούς.

Ο Καρατζαφέρης, εκτός από οφσόρ έχει και υπομονή. Ήρθε η ώρα που περίμενε: δικαιώνεται από τον Κούλη.

Το απολυτίκιον του συλλαλητηρίου

Ας μην είμαστε εθνικιστές. Ο εθνικός τραγουδιστής της Ισπανίας λέγεται Εγγλέζος (Χούλιο Ιγκλέσιας)  ΚΙ εμείς έχουμε επώνυμο Εγγλέζος και Ιγγλέσης και Φράγκος και Γερμανός και Αρμένης και Μισιρλής (Αιγύπτιος) και Αρναούτης (Αλβανός στα τουρκικά) και Αράπης (Αράβης από την Αραβιά) και Κώστας Μακεδόνας.

Σταματήστε ν' αποκαλείτε “Βούλγαρους” τους Μπαοκτσήδες. Έτσι που το πάτε θ' αρχίσει να διεκδικεί την ομάδα (που αγόρασε Ρώσος) η Βουλγαρία. Και καλά την ομάδα. Αν όμως διεκδικεί και την ιστορία της; Εμάς η ιστορία μας νοιάζει και λίγο η γλώσσα. Όχι τα μαθηματικά, ούτε η οικονομία. Κι από γεωγραφία στούρνοι.

Όσο πιο πολύ διαβάζουμε ιστορία, τόσο λιγότερο φοβόμαστε, τόσο λιγότερο οργιζόμαστε, τόσο λιγότερους εχθρούς φτιάχνουμε στο μυαλό μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: