13/1/18

Αψού-Απεργίτσες

Ψηφίστε Κούλη για να κλείσει τις απεργίες
Κούλη, εγώ δίπλωσα τον χάρτη και η Κρήτη έπεσε στη Βουλγαρία.

Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, σου λέμε πότε θ' απεργείς.

Το ιστορικό ΠΑΣΟΚ απαιτούσε με το άρθρο 4 τη θετική ψήφο του 50% + 1 των εργαζομένων, ώστε να είναι σύννομη η απόφαση για απεργία σε δημόσιο φορέα. Τώρα καταδικάζουν το απαιτούμενο 50% +1 των ταμειακώς εντάξει στα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία ώστε όχι να παρθεί απόφαση, αλλά για να έχει απαρτία η συνέλευση. Θα κάνουν όμως κυβέρνηση με τον Κούλη, που απαιτεί το 50% + 1 του αριθμού των εργαζομένων ως ικανή πλειοψηφία. Τι να πει κανείς!...

Αφού όμως το εργατικό κίνημα είναι γερό οι πλειοψηφίες είναι ανάξιο όριο, αφού η συμμετοχή εργαζομένων είναι καθολική.  Σε λίγο θα πουν ότι τις απεργίες τις αποφασίζουν 2-3 επαγγελματίες συνδικαλιστές. Αδύνατον, γιατί αυτό θα διέλυσε το κίνημα, αφού η συμμετοχή και γενικότερα ο συνδικαλισμός δεν θα εθεωρείτο από τους εργαζόμενους κάτι απαραίτητο.

Πριν τη συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο έχει τη δυνατότητα ώστε πριν τη συνέλευση να μην είναι κανείς ταμειακώς εντάξει, άρα οι συμμετέχοντες θ' αποτελούν το 100%. Λόγια δε σηκώνουμε επ' αυτού, δεν είναι συμφέροντα για το κύρος κανενός.

Ο Ιερώνυμος και η σύνοδός του (ΔΙΣ) διαφωνούν να μπει ο όρος “Μακεδονία στην επίσημη ονομασία της ΠΓΔΜ με πρωθυπουργό Ελλάδος τον Τσίπρα.  Με Καραμανλή το δεχόταν. Άρα το παπαδαριό επιθυμεί, Θεού θέλοντος, διπλή ονομασία των Σκοπίων, που θα περιέχει το “Μακεδονία”, όταν πρωθυπουργός στην Ελλάδα θα είναι δεξιός και θα το παραλείπει όταν είναι αριστερός.

ΤΡΙΟ ΧΑΛΙΑ
Η ΝΔ κινδυνεύει από τον Κούλη, ο Ολυμπιακός από τον Μαρινάκη και το ΚΚΕ κινδυνεύει από τον Κουτσούμπα.

ΣΩΤΗΡ ΠΑΡΑΓΩΝ
Προτίθεται να σώσει τον Ολυμπιακό από τη Χούντα αναλαμβάνοντας πρόεδρος της ΠΑΕ ο γνωστός αντιστασιακός Αλέξης Κούγιας.

Ορφανή τηλεοπτική άδεια. Ζητείται κακοπληρωτής να την αναλάβει.

Για το κλείσιμο του ΜΕΓΚΑ φταίει η κυβέρνηση. Πολύ σωστά, γιατί το κανάλι ζούσε με δάνεια “αέρα” κι ας το είχαν οι πιο πλούσιοι Έλληνες κι ας ήταν το πρώτο στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής τα δάνεια για το ΜΕΓΚΑ τα πληρώνουν οι τηλεθεατές όλων των καναλιών. Το ΜΕΓΚΑ ενώνει. Πάντως η κυβέρνηση φταίει ακόμα και για το κλείσιμο τραπεζιού σε χασαποταβέρνα.

Το ΜΕΓΚΑ δείχνει την αξία του ιδιωτικού τομέα. Αξία και ηθική.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, αφού δεν ήθελαν το Μεγάλο Κανάλι γιατί δεν άφησαν άλλους επιχειρηματίες που είχαν αποφασίσει την Άνοιξη να το ανοίξουν και να πληρώσουν ΟΛΑ τα δεδουλευμένα και όλες τις υποχρεώσεις του;

Ετοιμάζεται η αδειοδότηση και των ραδιοφωνικών σταθμών. Ήδη εκ της Μητροπόλεως Πειραιώς ξεκίνησε ανέκδοτο αγών: “ Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει την Πειραϊκή Εκκλησία”. Θυμίζουμε όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Ελλάδα πήραν άδεια. Άλλος από τη σημαία, άλλος από το Θεό. Θυμίζουμε ακόμα ότι η Πειραϊκή Εκκλησία το '88 έφτιαξε τα σήματά της στον 902 Αριστερά στα FM. Μια ωραία πρωία το κτήριο του Περισσού γέμισε παπάδες που φουλάρισαν το β' προντάξιον στούντιο για ν' ακούσουν τα σήματα που έφτιαξε ο Ν. Γκίνης και να τα εγκρίνουν. Δεν ξέρουμε πώς πλήρωσαν το κόμμα των αθέων, με κουπόνια ή όχι.

Γαλανόλευκος καπνός στο Βερολίνο.

Το 2019 είναι στα προαπαιτούμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: