4/10/17

Ισπανική ΚατΑγωνία

ΝΔεσποινίς ετών 43. Της ευχόμαστε χρόνια πολλά και πάντα τέτοια.


Νεοδημοκράτης κουμπάρος της Ντόρας, κτηματομεσίτης, ακτιβιστής κατά των πλειστηριασμών στην περιοχή του, απαγωγέας επιχειρηματία. Τίποτα παράξενο, καμία είδηση, πάμε αλλού.

Αμερικανός, χριστιανός, εκατομμυριούχος, συνταξιούχος, αιματοκύλισε με 59 νεκρούς φεστιβάλ Κάντρι. Τίποτα παράξενο. Αλλού.


Ο Τραμπ πήγε στο πληγωμένο από τον τυφώνα Μαρία προτεκτοράτο των ΗΠΑ το Πουέρτο Ρίκο (πρώην Πουέρτο Ράφτη) και αφού τους είπε ότι η καταστροφή τους ήταν ακριβή, λες κι έβαλε λεφτά απ’ τη δική του τσέπη, τους πέταξε στα μούτρα ότι πραγματικός τυφώνας ήταν η Κατρίνα που κατέστρεψε (και) τη Νέα Ορλεάνη και μετά τι σκέφτηκε να κάνει; Πέταξε από την εξέδρα στους Πορτορικάνους, όχι δολάρια, όχι κονσέρβες ή φρούτα, αλλά χαρτιά κουζίνας και όχι χαρτιά υγείας, όπως κάποιοι κακεντρεχείς ισχυρίστηκαν. Το κοινό τον ευχαρίστησε με τη φράση, «Μη χέσω». Φυσιολογικό κι αυτό.


Τι να έκανε ο Ραχόι; Να έλεγε ότι πιθανή ανεξαρτησία της Καταλονίας θα βοηθήσει μόνο την τοπική πλουτοκρατία να μην πληρώνει φόρους, με το επιχείρημα ότι πήγαιναν σε άλλες, φτωχότερες, περιφέρειες της Ισπανίας; Θα τον λέγανε Αλέκα Παπαρρήγα. Τι να κάνει, δεξιός ο άνθρωπος, έστειλε αστυνομία και τους πλάκωσε στο ξύλο. Έτσι έχασε πολιτικά και ο ίδιος. Καταρρακώθηκε το κύρος του ηγέτη που (δεν) διαθέτει, βοήθησε και την αριστερά που δεν θέλει την ανεξαρτησία της Καταλονίας και πολύ σωστά έκανε την πάπια και μίλησε μόνο για την κρατική βία που ασκήθηκε. Μόνο ο Κούλης θα τα κατάφερνε χειρότερα από τον Ραχόι. Όλα καλά λοιπόν, γεια σας.

Η ΝΔ γεννήθηκε της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων ανήμερα. Εξού και το άνοιγμα Κούλη, που δεν ξεχνά τα ζώα, όπως δείχνει και η φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: