9/6/17

Πού πα, ρε ΚαραΚούλη;

Κούλη, πρόσεξε κάτι: η Τερέζα Μέι προχώρησε σε πρόωρες εκλογές γιατί ήθελε, είπε, να είναι πιο εκλεγμένη η ίδια, άρα πιο δυνατή η Βρετανία στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το “πιο εκλεγμένη” το βάζουμε επειδή ούτως ή άλλως εκλεγμένη βουλευτής ήταν και παραμένει. Ως πρωθυπουργό την επιλέγει η Βασίλισσα και την δέχεται η βουλή των κοινοτήτων.

Τέλος πάντων, η Τερέζα Μέι ήθελε για κάποιο συγκεκριμένο λόγο τις εκλογές, είδε 25% διαφορά από το δεύτερο Εργατικό Κόμμα και είπε να το κάνει, ουσιαστικά για να ελέγξει το κόμμα της. 

Τι κατάφερε; Να βρίσκεται με το ένα πόδι έξω από την πρωθυπουργία, στο κόμμα της ούτε να ακούν γι' αυτήν θέλουν, κατάφερε να εδραιώσει τη θέση του κύριου αντιπάλου του Κόρμπιν, που χωρίς τις πρόωρες εκλογές της τον είχαν αυτόν υπό διωγμόν από την προεδρία του κόμματός του και την αναμενόμενη επερχόμενη πρωθυπουργία του. Αυτές οι εκλογές τον έκαναν νοικοκύρη του μέλλοντος.

Για τις διαπραγματεύσεις τι κατάφερε η κυρα-Μέι; Όχι απλώς να μην είναι πιο εκλεγμένη, αλλά να μην έχει καν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αναγκασμένη να συνεργαστεί με ποιον; με το Ενωσιακό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, που δεν θέλει το Brexit. Φρίκη! 

Μιλάμε για τόση επιπλέον δύναμη στις διαπραγματεύσεις με τον Σόιμπλε, (δηλαδή τη Μέρκελ) που θα τους πάρει και τα σώβρακα για να τους επιτρέψει έξοδο και αν.

Με βάση τα παραπάνω, εσύ ρε χριστιανέ μου Κούλη, για ποιο λόγο θες πρόωρες εκλογές; Ούτε να βγούμε από ΕΕ αποφασίσαμε, ούτε αν θα παραμείνουμε τίθεται θέμα. Τι θες να δυναμώσεις και πόσο νομίζεις ότι θα το πετύχεις αν βγεις πρωθυπουργός; 

Στο λέω, γιατί αν βγεις πρωθυπουργός όλοι πάνω-κάτω βλέπουν σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει μόνο η θέση της αγίας οικογενείας σου στο ατελείωτο κρατικό γλέντι εις υγείαν των κορόιδων.

Τα τελευταία τα έγραψα όσο μπορούσα πιο αντικειμενικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: