15/6/17

Οσιοδοξούμ€

Οσιοδοξούμε, γιατί είμαστε καλοί, όσιοι άθρωπες που υπέφεραν, αλλά δεν γίναμε ψωμόλυσσες και αυτό θα συγκινήσει τ' αφεντικά της σκυλίτσας Μέρκελ και του κέρβερου Σόιμπλε.

Μόνο μία επιφύλαξη για την αισιοδοξία μας κρατάμε, μην τυχόν στο τέλος ξαναπέσουμε από τα σύννεφα.

Πλήρεις αισιοδοξίας οι οικονομικοί ιθύνοντες απεσταλμένοι μας στις Βρυξέλλες, σίγουροι ότι η αποψινή απόφαση του Γιούρογκρουπ δεν θα μας αναγκάσει να πληρώσουμε και τις γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου. Πληρώνουμε μόνο την προεκλογική εκστρατεία.

Εδώ και μέρες, χορηγία του Ερυθρού Σταυρού, ακούμε στα ιδιωτικά κανάλια το χορικό μιας δραματικής κωμωδίας η κωμικής τραγωδίας. Το χορικό βρίσκεται εδώ και μέρες στην πιο εντυπωσιακή μουσική στιγμή του: την παύση.

Εν χορώ ΣΚΑΪ-ΑΝΤ-1, ΣΤΑΡ και άλλα παιδιά: “Ποιον Μαρτίνη;” (Στα μούτρα σου που χύνει)

ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Μαρτίνη, παραιτήσου, το ζητάει ο Σάλλας.

Μου θυμίζει την ανάπτυξη εποχής Σημίτη ως το 2004: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΕΤΑ.

Ο Κυριάκος είναι ο Έλληνας Μακρόν; Ίσως γιατί έχει κι αυτός σπίτι στο Παρίσι. Ο τοπικός αυθεντικός Μακρόν όμως, ευτυχώς γι' αυτόν, τουλάχιστον δεν γεννήθηκε ίδια μέρα με τον Κυριάκο, όπως ο Φιγιόν,  αλλά δεν είναι γιος πρώην ανώτατου άρχοντα της χώρας. Ίσως είναι ο Τσίπρας της Γαλλίας, δηλαδή το πολύ-πολύ θα γινόταν πρωθυπουργός της Ελλάδας. Συμβιβάστηκε, μην πούμε βολεύτηκε, στη θέση του προέδρου της Γαλλίας. 

Με το γαλλικό κλειδί στη γερμανική πόρτα απέχουμε μακρόν από τη λύση, αλλά δεν πειράζει. Η λύση που προτείνεται για το χρέος της Ελλάδας είναι χειρότερη από το πρόβλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: