8/5/17

Άπω-φασιστική ψήφος Μακρόν

Στη Γαλλία νίκησε η Δημοκρατία, όσο στον Βόλο νίκησε το ποδόσφαιρο.

Οι πολιτικές ηγεσίες πολλών χωρών της Ευρώπης, μάθαμε, ανακουφίστηκαν, όχι επειδή βγήκε ο Μακρόν, αλλά που δεν βγήκε η Λεπέν. Αν δεν θέλουν φασισμό ας μειώσουν τις κοινωνικές ανισότητες στις δικές τους χώρες και να μην περιμένουν από λαούς άλλων χωρών να βγάλουν το φίδι από την τρύπα ψηφίζοντας με μανταλάκι στη μύτη. Στις ΗΠΑ δεν αντέχουν τα μανταλάκια και βγάλαν τον Τραμπ. Θα το κάνουν κι αλλού.

Στο χώρο του πρώην ενιαίου ΠΑΣΟΚ, που αντικατέστησε το Κέντρο, σφάζονται για το πώς θα κυβερνήσουν με τη Δεξιά. Ο Βαγγέλας Βενιζέλος δεν τσακώνεται, απλώς πηγαίνει στη ΝΔ.
 

Παλιά ο κομμουνιστικός κίνδυνος επέβαλε στρατιωτικές δικτατορίες μετά από πραξικόπημα. Τώρα ο κίνδυνος του φασισμού εγκαθιδρύει δημοκρατικότητα τραπεζικές τυπικές μεταδημοκρατίες: αποφασίζουμε για σημαντικά που εξασφαλίζουν κέρδη στις μεγάλες επιχειρήσεις κι έχουμε και μια Βουλή πού και πού για τα ψιλά.

Δεχόμαστε εκκωφαντική αντικυβερνητική προπαγάνδα, ενοχλητική ό,τι και να ψηφίζει κάποιος, από άνευ αδείας καταχρεωΜΜΕνους διαπλεκόΜΜΕνους.

Έχουμε Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο που δεν κάνει τίποτα μετά από εντολή Μητσοτάκη που επέβαλε και τον πρόεδρο. Πόσο τους τιμά να πληρώνονται και ν' απαιτούν και υψηλότερες αποζημιώσεις;

Θα προτείναμε τα μέλη του ΕΣΡ να πληρώνονται με το κομμάτι. Πόσα πρόστιμα βάλατε; Πάρτε το 1% και μοιραστείτε το. Έξτρα μπόνους ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η αντιπολίτευση στη χώρα μας έφτασε στο πάτωμα. Πήρε το κύπελλο ο ΠΑΟΚ; Είναι ενέργεια διαπλεκόμενου βοηθού διαιτητή υπέρ του Σαββίδη. Πρόωρες εκλογές για να το λύσουμε κι αυτό.

Κανονικά μετά από τέτοια επεισόδια του Βόλου, δεν αναβάλλεται ο τελικός, απλώς ματαιώνεται. Δεν δίνεται κύπελλο. Τι κακό θα πάθει το ποδόσφαιρο της χώρας; Απολύτως τίποτα.

Η αναβολή είναι στην καλύτερη περίπτωση μια ηλιθιότητα άσχετων που δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό θα προκαλέσει επεισόδια, όταν πχ σε μία ομάδα είναι τραυματίας ο καλύτερο παίκτης. Μια φασαριούλα, αναβολή του αγώνα, αποθεραπεύεται ο παικταράς μας, παίζει και παίρνουμε το κύπελλο. Αυτή είναι η απλοϊκή ποδοσφαιρική λογική.

Θα πεις, οι οπαδοί που πιστεύουν ότι η ομάδα τους δεν έχει καμία ελπίδα να πάρει το κύπελλο θα κάνει επεισόδια για να μην το πάρει κανείς. Αυτοί οι λογικοί άνθρωποι όμως δεν είναι τυφλοί οπαδοί που πιστεύουν ότι θα το πάρουν όσο αδύναμη ομάδα κι αν έχουν.

Εντάξει, το ξέρουμε, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προτείνουν πρόωρο τελικό μέσα στον Ιούνιο για την επόμενη χρονιά και ο Λεβέντης ζητά οικουμενικό τελικό.

Το χρέος μιας χώρας δεν είναι για να αποπληρώνεται, είναι για να το παίρνει μια χώρα και να προοδεύει, να το δίνει κάποιος ιδιώτης αγοράζοντας ομόλογα και να θησαυρίζει, να το δίνει μέσω θεσμών μια κραταιά χώρα και να κατακτά.

Από ανώτατο υπαξιωματούχο της ευρωγραφειοκρατίας μαθαίνουμε ότι, “Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στις δύσκολες ώρες της. Είναι και στις εύκολες.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: