13/4/17

Στον εισαγγελέα η Ανάσταση

Παράνομη Ανάσταση χωρίς Αστυνομία, ρευστότης μηδέν.

  • Πρόστιμο στις Μητροπόλεις για καταλήψεις πεζοδρομίων, πλατειών και άλλων κοινόχρηστων χώρων.
  • Στην Ανάσταση όλοι οι κληρικοί θα μετάγονται στα κοντινά αστυνομικά τμήματα για πρόκληση τρομοκρατικών ενεργειών με τα βαρελότα.
  • Για το λιβάνι στους ναούς παίζει η παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου, μην πούμε ότι θα κλείσουν οι ναοί για χρήση ναρκωτικών ουσιών.
  • Αν ανήμερα το Πάσχα πιαστείς να σουβλίζεις αρνί χωρίς να διαθέτεις τιμολόγιο αγοράς και δελτίο μεταφοράς με φορτηγό ψυγείο κονόμησες πρόστιμο να φαν κι οι κότες κι οι γαλοπούλες τα Χριστούγεννα.
  • Μετά την ανάσταση ναός που θα λειτουργεί μετά τις δύο θα πηγαίνει για παράβαση ωραρίου.
  • Ο Χριστός θα πάει στο μπουντρούμι για προβολή θεάματος άνευ αδείας.
  • Όποιος πει «Χριστός Ανέστη» παραπέμπεται στον εισαγγελέα για αναμετάδοση φήμης.

ΚΑΘΗΚΙΜΕΡΙΝΗ: Ο Χριστός φοβάται κατάληψη του τάφου του από αντιεξουσιαστές και σκέφτεται να φύγει με ελικόπτερο.

ΕΣΠΡΕΣΣΟ: Ροζ αβγό και κούρευ’ το.


ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ: (για τον χωρισμό του) “Και κλέβει του φτωχού τ’ αρνί / και είμαστε και χριστιανοί”.
ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΘΕΜΑ
Οι επίσκοποι που πολέμησαν τους Οθωμανούς το 1821 κι έκαναν αντίσταση στην κατοχή '41-'44, και στη Χούντα '67-'74 διαμαρτύρονται για πιθανή κατάργηση της ανάστασης του Λαζάρου επειδή ένα μόνο ευαγγέλιο, του Ιωάννη, την αναφέρει. “Δεν είμαστε δημοκράτες, δεν μας νοιάζει αν είναι περισσότεροι οι υπόλοιποι τρεις ευαγγελιστές που δεν πήραν είδηση την ανάσταση αυτή. Όχι στον Κώδικα Ντα (Γράμμος και) Βίντσι, ο Ιωάννης δεν ήταν Μαγδαληνή, δεν πειράζει που δεν βρίσκουμε σε κανένα ευαγγέλιο την ανάσταση του Χριστού αλλά την ανάληψή του, η οποία δεν πρέπει να μετατεθεί σε ΑΤΜ”.

Μυστικός Δείπνος στο γνωστό εστιατόριο της Ιερουσαλήμ “Βρυξέλλες”. Ο Ιούδας με τη θηλιά στο λαιμό δίπλα σε μια συκιά μπετατζή ζήτησε επιμήκυνση της πληρωμής του λογαριασμού στα 2.000 χρόνια και μείωση του χρέους με επιχείρημα: “Εγώ δεν έφαγα τζατζίκι”. (Αλήθεια λέει, είχε μετά κάποιον να φιλήσει)


ΕΞΠΡΕSSΟ: Όταν σταύρωσαν τον Ιησού ο Ηρώδης ήταν ακόμα βασιλιάς του Ισραήλ; Ποιον είχε γκόμενο η Σαλώμη; Ο Ιωσήφ πού βρισκόταν εκείνη τη στιγμή;

Συνδεόμαστε με τον ιστορικό απεσταλμένο μας στην Ιερουσαλήμ.
Συνελήφθη η Σαλώμη επ' αυτοφώρω να γράφει στην πλάκα του Παναγίου Τάφου: “Ο Ηρώδης τώρα δικαιώνεται”. Δικαιολογήθηκε: “Έλα, μωρέ, έτσι το 'γραψα, στην πλάκα. Χα-χα-χα”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΤΩΡΑ: Βρέθηκαν τα χαμένα έσοδα από την εκδήλωση σταύρωσης του Κυρίου και των δύο κλεπτών. Η έρευνα καθυστερεί γιατί το ποσόν μαζί με τις φήμες για τη θέση της σορού πήγαιναν κάθε τόσο από την οφσόρ του Άννα στην οφσόρ του Καϊάφα.


Η ΝΔ επιμένει στην ευρηματική -κατά τη γνώμη πολλών-  λαϊκιστική σοφία: “Ό,τι Πάσχα κι αν πασχίσει φοροκαίρι θα μυρίσει”.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που επέτρεψε φέτος να βάφονται αβγά και σε άλλο χρώμα από το κόκκινο.

Ευφίγκαρος Βενιζέλ: (κουρεύς ομολόγων) “Κάποτε τέτοιες μέρες είχαμε δούναι και λαβείν. Τώρα πού ’ναι το λαβείν;”

Α-Πα-Πα-Πα-Πάσχα. Πήγα στην αγορά για αρνί και βγήκα σουβλισμένος.

Μεγάλο κυνήγι φοροδιαφυγής ανήμερα το Πάσχα και τη Δευτέρα του, μέρα που ονομάζει το υπουργείο Οικονομικών “Η Τεφτέρα του Πάσχα”.

Ο Ιούδας πληρώθηκε με κάρτα. Ο Ιησούς ζει. Οι αρχιερείς του ναού του Σολομώντος δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα 30 αργύρια με τα οποία πλήρωσαν τον Ιούδα. Ο Βαραβάς κατηγορεί ότι πήραν χαριστικό δάνειο από την Τράπεζα Ιεριχούς και ότι το μεγαλύτερο ποσό πήγε παράνομα σε οφσόρ των νησιών του Σολομώντα. Ο Ιούδας κατηγορείται ότι κατέθεσε τα 30 αργύρια σε τράπεζα του εξωτερικού, μάλλον σε δορυφόρο χώρα των Γότθων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: