10/3/17

Παραgrούπολη

Όποιος κατάλαβε μη μας το κρύψει
Θέλουμε την Ελλάδα στην πρώτη ταχύτητα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, όχι για να ανέβουμε, αλλά για φρενάρισμα της κατρακύλας.

Οι δανειστές προσπαθούν να μας πείσουν ότι χρωστάμε στ' αφεντικά που έχουμε και δεν έχουμε.

Πώς ευημερεί η κοινωνία όταν όλα γίνονται για να εξοικονομούν χρήματα εργοδότες και μάλιστα όλο και πιο απρόσωποι;

Μην ξανακούσω ότι όσο αντιστεκόμαστε μεγαλώνουν οι απαιτήσεις των δήθεν δανειστών. Αν δεν αντιστεκόμασταν, δηλαδή, θα μείωναν τις απαιτήσεις; Πόσα κιλά μαλάκας είσαι; Ρε υπερφορτωμένε, με τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση εξοικονομούμε χρήματα που θα δίναμε.    

ΛΕΒΕΝΤΙΑ
Εμπρός λαέ, ακατάσχετες απολύσεις χωρίς όρια, μισθοί απεργίας πείνας, μηδενικές συντάξεις μέχρι θανάτου γέρων, εργασία 25 ωρών τη μέρα, απαιτούμε τα πάντα φόλα για να μη νευριάσει ο Σόιμπλε και μας ζητήσει κι άλλα.

Η εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ ακολουθείται από δημοσκοπική και ακτιβιστική άνοδο αισθημάτων μίσους και ξενοφοβίας.

Στην Ελλάδα η εκπροσώπηση του κόμματος του Καρατζαφέρη στη Βουλή έφερε τη Χούντα στα σαλόνια μας και τον Χίτλερ στους δρόμους με τη Χρυσή Αυγή που διαδέχθηκε τον “Φίρερ”. Οι ηλίθιοι που ισχυρίζονται ότι με δεξιά ανεβαίνει το κίνημα είναι οι ίδιοι ηλίθιοι που ονειρεύονται επανάσταση και παρακαλούν να έρθει κι άλλη εξαθλίωση για να τη συντομεύσει. Η ζωή δείχνει ότι όσο πιο δεξιά πάνω, τόσο πιο δεξιά κάτω, τόσο πιο δεξιά παντού. Ποτέ ο νεοφιλελευθερισμός δεν έφερε τον κομμουνισμό.

Στις διαπραγματεύσεις (ο αρχικό δ με β)του Χίλτον, οι δανειστές της ΕΕ του Σόιμπλε απλώς παρακολουθούν τις απαιτήσεις του Αμερικανού “διαιτητή” ΔΝΤ απέναντι στην κυβέρνησή μας. Αργότερα, αφού όλα θα έχουν υπογραφεί, θα βγουν και θα καταγγέλλουν τα αυστηρά μέτρα. Ούτε γιαούρτωμα τους αξίζει.

Η ΑΕΚ εμφανίζεται να μη θέλει για έδρα της το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και να ζητά κομμάτι από το μοναδικό στην περιοχή Άλσος Νέας Φιλαδελφείας. Παγκόσμιο φαινόμενο; Σίγουρα εκτός αν ακούσουμε ότι σε ομάδα του Λονδίνου δίνουν για έδρα το (νέο) Γουέμπλεϊ και αυτή αρνείται πεισματικά. Και για να τελειώνουμε, προφανώς οι προθέσεις των νέων παραγόντων της ΑΕΚ είναι ίδιες με εκείνων των ανόητων που κατεδάφισαν το γήπεδο της ομάδας: θέλουν εμπορικό κέντρο με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στη μέση. Τα ίδια γύρευαν και οι παντοκράτορες του ΠΑΟ, τα ίδια και τα ίδια μας κλάψανε τα φρύδια. Όλοι ποντάρουν στην αφέλεια των οπαδών ομάδας.

Ο όρος "πειραματόζωο" για μια χώρα εκτός από σκληρή είναι και ατυχής, αφού τα πειραματόζωα δεν θα υπήρχαν, δεν θα είχαν γεννηθεί αν δεν ήταν να χρησιμοποιηθούν σε πειράματα. Εξαίρεση κάποιοι άνθρωποι που όμως με τη θέλησή τους δέχονται πχ τη χρήση κάποιων φαρμάκων πριν εγκριθούν ή τροφών κ.τ.λπ. Καμία χώρα δε επιτρέπεται να είναι πειραματόζωο και μάλιστα όχι οικονομολόγων, αλλά επιχειρηματιών.

Ομαδικές απολύσεις (στην Ελλάδα) μπορούν να κάνουν μόνο ο τράπεζες, η κυβέρνηση δεν τις δέχεται, αλλά υπάρχουν τραπεζοϋπάλληλοι που θέλουν πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Να δούμε πώς θα τον χαρούν. Το ότι θα έχουμε ελεύθερες απολύσεις στην Ελλάδα δε σημαίνει ότι αυτομάτως θα το υποστούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν είναι όλοι πρόθυμοι. Σε άλλες χώρες υπάρχει συνδικαλισμός. 


Κατάργηση μονιμότητας εργατοπατέρων που λένε: “Χαμένοι αγώνες είναι όσοι δεν πίνονται”.

Καραγκιοζάκο μου αρχιβολεμένε, τσιράκι όπου κάτσει και λοιπά, όταν λέμε ότι ο συνδικαλισμός στη χώρα μας είναι σε μαύρο χάλι, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι να τον φτιάξουμε, όχι να τον καταργήσουμε όπως πολύ "ευγενικά" ζητά το ΔΝΤ υπό τα "φίου-φίου, ωραίο καιρό κάνει σήμερα", της ΕΕ. 


ΚατΑΤΜήσεις μισθών
Συνοδεία μπράβων του αφεντικού εργαζόμενοι πηγαίνουν σε ΑΤΜ κάνουν ανάληψη του μισθού τους κι ένα μέρος το δίνουν στους μπράβους. Εγώ θέλω το αφεντικό έτσι να πληρώνει τους μπράβους και όχι από τη δική του τσέπη. Αν είναι να κάνουμε κάτι μαφιόζικο ας το κάνουμε 100% όπως πρέπει.

ΥΓΕΙΑ
Με παρακολουθεί το ψυγείο μου, γιατρέ.


ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ
Η κυβέρνηση έχεις απέναντί της ένα δίκτυο ΜΜΕ και Twitter που πείθει ότι όλα στην Ελλάδα γίνονται χειρότερα, οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να μας πάρουν νησιά του Αιγαίου, δε μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους γιατί θα μας φάνε αλλοδαποί μπαμπούλες, οι πρόσφυγες στην Ελλάδα είναι πάνω από 10 εκατομμύρια, κάθε μέρα η κυβέρνηση φροντίζει να χρωστάει η χώρα περισσότερα, ενώ με Κούλη Βενιζέλο, Φώφη και άλλα παιδιά όλα θα ήταν καλά. Τη δουλειά τους κάνουνε οι άνθρωποι, εντάξει, δεν πειράζει που τα ΜΜΕ υποχρεούνται τυπικά να υπηρετούν αντικειμενική ενημέρωση. Αλλού είναι το πρόβλημα. Πόσο δύσκολο είναι για τους ΣΥΡΙΖΑίους να “νοικιάσουν” τηλεοπτικό χρόνο σε μικρά κανάλια και να βγάζουν κάθε μέρα στον αέρα εκπομπές απ' όπου ο κόσμος θα μαθαίνει τι έκανε η κυβέρνησή τους; Πόσο μυαλό χρειάζεται;

Γιατί να έχουμε ενημέρωση και συνδικαλισμό της προκοπής, αφού δεν έχουμε καν διαιτησία ποδοσφαίρου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: