2/3/17

Όπου φτωχός και μέτρο του

Έβαλα λουκέτο στο μαγαζί, όχι ένεκα φτωχοποίηση. Οι μικρομεσαίοι απλώς υπέστημεν εξευγενώς μετοχοποίηση. Και το ποίημα το λένε οι πλειοψηφούντες.

Θολά νερά και μίλια τέσσερα το ρέμα / οι κουλήδες τρώνε σκυφτά ρύζι με κάρι / ο καπετάνιος μας κοιτάζει το φεγγάρι / που `ναι θολό και κατακόκκινο σαν αίμα”. (Νίκος Καββαδίας)

Στις λίστες αφορολόγητων λαμογιών οι έλεγχοι θα γίνονται με βάση τα τέσσερα τελευταία ψηφία του πρώτου λαχνού του Λαϊκού Λαχείου. Όσοι πέσουν στον λήγοντα μπορούν να δώσουν χίλια ευρώ και να καθαρίσουν για ένα χρόνο.

Από το παλιό σύντομο ανέκδοτο “Αλβανός τουρίστας” περάσαμε στο “Έλλην φοροδόχος”.

Πράγματι τα μέτρα θα ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα και θα έχουμε ΝΔ με το μέτρο.

Τα μέτρα τα τρως και ζορίζεσαι, τα αντίμετρα τα τρως και δροσίζεσαι. Αλλά τα τρως κι αυτά.

Η Θεσμόικα απαιτεί για κάθε ευρώ που εισπράττεται από λιστούχους να εισπράττεται άλλο ένα από τα μια ζωή κορόιδα.

Ο Κούλης απαιτεί να μη μεταδίδονται στιγμιότυπα από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Τσακαλώτου και  Θεσμόικας στο Χίλτον. Μόνο οι επίμαχες φάσεις.

Δεν ανάσανε ακόμα η αγορά των Παρισίων, περιμένει αγωνιωδώς το πόθεν έσχες της Μαρέβας.

Η Μαρέβα πάντα είχε πάθος με τα ψώνια. Γι' αυτό επέλεξε τον Κούλη.

Η Γαλλία διδάσκει. Ο εν ενεργεία πρόεδρος δεν ζητά επανεκλογή του και ο διάδοχός του θα βγει χωρίς πολιτικό πρόγραμμα, απλώς επειδή θα έχει αντίπαλο τη Λεπέν. Αν η κυρία δεν είναι μέρος του συστήματος, εγώ είμαι χορεύτρια στον πάγο.

Κούλης: “Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα, τόσο καλύτερα για τον τόπο”. (τη δήλωση αυτή την έκανε επί τόπου στη Γερμανία)

Γερμανικότερος του Γερμανέως: Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία; Όχι. Ελλάς-Γαλλία-Γερμανία κατά της Ελλάδας.

Αν έρθει οριζόντια ανάπτυξη με Κούλη, θα έρθει από τα γραφεία τελετών.

Όχι πως ο Κούλης είναι θάφτης της Ελλάδας. Είναι μαέστρος της ορχήστρας των χωμάτων. Θέλει να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά δεν θα υπερψηφίσει τα μέτρα που απαιτούνται. Πολλοί ψυχίατροι Κολωνακίου σκίζουν τα πτυχία τους και βράζουν σούπα τις κορνίζες.

Ποιος είπε ότι θα φέρνει κάθε χρόνο 4% ανάπτυξη και 2% πρωτογενές πλεόνασμα; Ακόμα θα προσελκύσει επενδύσεις ύψους 20% του ΑΕΠ σε πέντε χρόνια, είπε και θα δημιουργεί 120.000 νέες θέσεις εργασίας ετησίως. Ποιος τα υποσχέθηκε αυτά; Ο Κούλης. Μη γελάτε, ρε μαλάκες.

Όταν ήταν υπουργός ο Κούλης δεν έλεγε στον Σαμαρά πώς θα τα κάνουν αυτά τα φοβερά γιατί ήθελε να του φάει τη θέση. Γιατί τα λέει στον Τσίπρα όμως; Δε φοβάται μην του κλέψει τις ιδέες και τα εφαρμόσει αυτός;

Η ΝΔ επί Κούλη άλλαξε δυο φορές γραμμή για το ΕΣΡ. Μόλις βγήκε πρόεδρος αρνήθηκε τη σύστασή του, λίγο μετά την απόφαση του ΣτΕ δέχτηκε τη συγκρότησή του με μοναδικό όρο να μην κάνει τίποτα. Κερδισμένοι βγαίνουν οι τσαμπατζήδες καναλάρχες. Τσαμπατζήδες όχι μόνο στην άδεια, αλλά και στα πρόστιμα.

Στα (κ)λεφτά τώρα. Don't even talk to me if you ain't talkin' money

Οι Έλληνες μιλάνε πολύ, αλλά δε λένε πού έχουν κρύψει λεφτά. Αυτοί που έχουν τα κρύβουν στην Ελβετία, αυτοί που δεν έχουν τα κρύβουν στο μυαλό τους. Αυτοί που είχαν τα κρύβουν στη μνήμη τους.

Ως πρόβλημα το “Πού βρίσκονται τα λεφτά;” είναι κάτι ψευδεπίγραφο. Σαν να ψάχνουμε αν, “Η πάπια έκανε τ’ αβγό ή το αβγό έκανε την πάπια;” Προφανώς και τα δύο ισχύουν. Η πάπια έκανε τ’ αβγό και το αβγό δε λέει κουβέντα. Άρα, ας μην ασχολούμαστε.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Στην Ελβετία βρέθηκε και ο θησαυρός του Αλή Πασά, τον οποίο διεκδικεί από το υπουργείο Οικονομικών από τους απογόνους συγγενών της κυρά-Φροσύνης.

Ο θησαυρός του Αλή Μπαμπά βρέθηκε στη Νέα Ελβετία στην ταβέρνα “Σπηλιά” δίπλα στους 40 κλέφτες από τη Λε, από τη Λεβαδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: