15/3/17

Ακραία καιρικά μαινόμενα

Ο Κικίλιας κάποτε πίστευε ότι ο Κεραυνός Κερατέας είναι ακραίο καιρικό φαινόμενο.  Κικιλιαστήκαμε στα γέλια.

Σήμερα έχουμε έντονα και ακραία δεξιά καιρικά φαινόμενα.

Η  μεγαλύτερη πολιτική κοτσάνα που άκουσα είναι το “ακραίο κέντρο”. Λυπηθείτε μας. Κέντρο είναι κάτι που δεν τοποθετείται ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Πώς θα φτάσει και σε ποιο άκρο;

Διαπραγματεύσεις κάνουμε; πληρώνουμε. Άμυνα κάνουμε; πληρώνουμε. Ευρώπη κάνουμε; πληρώνουμε. Όλο πληρώνουμε και πληρώνουμε επειδή πληρώνουμε. Πάντα την πληρώνουμε. Εμείς πληρώνουμε τη νύφη.  Ό,τι και να κάνουμε όλο μας επιδικάζουν πρόστιμα. “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο επιδικάτο”.

Όποιος εθνολαλάκης ή εθνολακές έχει πρόβλημα με τη βοήθεια στους πρόσφυγες και όχι στους Έλληνες, ας πάει αυτός να μείνει σε κέντρο φιλοξενίας, να θρέφεται από τα συσσίτια να κάνει τις ανάγκες τους στις εκεί τουαλέτες και να απολαμβάνει την έξαλλη εκεί νυχτερινή ζωή. Να πάει κι ένα μέρος της βοήθειας σε Έλληνες, ρε παιδί μου!...

Προσοχή-προσοχή, βρήκα τρόπο να μας διώξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αρκεί να δώσουμε ελληνικά διαβατήρια σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούμε.

Βρέχει λεφτά, άλλο ακραίο καιρικό φαινόμενο για το οποίο μας ενημερώνει ο Κούλης. Στην ερώτηση “Μα, δε βλέπουμε να βρέχει λεφτά”, απαντά: “Κρατάμε ομπρέλα”. Πού τα βρίσκει ο άτιμος!... Αν του τα βρίσκουν άλλοι, πού τους βρίσκει ο άτιμος!... 

Το "άτιμος" έχει να κάνει που το Μητσοτακέικο τιμή δεν έχει.

Ο ΓΑΠ μετεωρολόγος δεν κατάφερε να γίνει. Παραμένει απλή Πυθία με το “Λεφτά υπάρχουνε”.

Παντελής Οικονόμου είπε ότι κυβέρνηση ΝΔ θ' απολύσει από τα νοσοκομεία καθαρίστριες και υπάλληλους φύλαξης, για να μη τους χρεώνεται η κυβέρνηση. Άρα, από την τσέπη του φοβάται ότι θα τους πληρώνει. Ακραίο οικονομικό, δημοσιονομικό, δημοσιολογικό καιρικό φαινόμενο.

Ακραίο φαινόμενο που μόλις σήμερα μάθαμε οι περισσότεροι ποιος είναι πρωθυπουργός της Ολλανδίας. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε μόνο τον υπουργό Οικονομικών τον Ντάισελμπλουμ. Μην αναφερθούμε στον υπουργό Εξωτερικών που θα έπρεπε να γνωρίζουμε αφού είμαστε σε χώρα ξένη προς την Ολλανδία.

Το κυβερνητικό κόμμα απ' όπου ο Ντάισελμπλουμ υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Γιούρογκρουπ μπαίνει τελευταίο στη βουλή της Ολλανδίας, πέφτει στο γκρεμό εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής ακραίας λιτότητας του γεωπόνου με το πλαστό διδακτορικό, μην ξεχνιόμαστε, που αύξησε κατά τρία χρόνια την ηλικία συνταξιοδότησης, προχωρά στην αποβιομηχάνιση της Ολλανδίας, γιγαντώνει την υφέρπουσα ανεργία με τους παρτ-τάιμ απασχολούμενους τριών ωρών την ημέρα, να πούμε κι άλλα; Στην Ολλανδία και ο φασισμός και ο νεοφιλελευθερισμός φάγανε ξαφνικά τα μούτρα τους εκεί που κανείς δεν το περίμενε. Αυτό είναι καλό για την €-γραφειοκρατία;

Αποτελεί μήπως τιμή για το αφεντικό, τον δικηγόρο Σόιμπλε η σαβούρδα του Ντάισελμπλουμ; Θα κρατήσει τον μικρό Ολλανδέζα στη θέση του, αφού πιθανότατα σε λίγο δεν θα είναι ούτε ο Σόιμπλε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας;

Παπαριές όσα ακούγαμε ότι η εκλογή Τραμπ θα φέρει τον ακροδεξιό Βίντερς στην πρωθυπουργία της Ολλανδίας. Ο τύπος που το κόμμα του δεν έχει ούτε ένα άλλο στέλεχος, το δε πρόγραμμά του είναι μίας σελίδας, αυτή η ακραία δεξιά ξεφτίλα, δεν μπαίνει καν στην κυβέρνηση.

Αντίθετα τετραπλασιάζουν τις δυνάμεις τους οι Πράσινοι-Αριστεροί.

Οι ολλανδικές αγελάδες δεν ψήφισαν στην Τουρκία. Ήδη 40 από αυτές έχουν επιλέξει τον δρόμο επιστροφής στη χώρα τους, να συναντήσουν την μικρή Ολλανδέζα.

Τελικά ο πόλεμος Ολλανδίας-Τουρκίας εξαντλήθηκε στην απέλαση Ολλανδικών αγελάδων από την Τουρκία ως απάντηση στην απέλαση της Τουρκάλας υπουργού. Ακραία άστοχο.

Στις εκλογές της Ολλανδίας ο ακροδεξιός υποψήφιος μεταξύ άλλων απαιτεί την κατάργηση των δωρεάν υγειονομικών υπηρεσιών. Αυτό είναι ακραίος λαϊκισμός; Ακραία αλήθεια είναι.

Γιατί οι χρυσαβγάδες δεν ζητούν επίμονα να αγωνίζονται μόνο Έλληνες παίκτες στις ομάδες της χώρας μας; Γιατί δεν ορμάνε σε αποδυτήρια πριν από αγώνες και να σπάνε τα κόκαλα των ξένων παικτών ώστε να μην αγωνιστούν; Επειδή είναι χέστες; Ακραίο.

Αίτημα του Κούλη της Νέας Δημοκρατίας προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ζητά σε περίπτωση που οι επόμενες δημοσκοπήσεις βγάλουν πάλι πρώτη τη ΝΔ να οργανωθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ορκωμοσία του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι και Ένωση Κερδώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: