16/3/17

Νέο βιβλίο Ιστορίας Τετάρτης Γυμνασίου

Η ιστορία μας περιγράφεται πλέον με παραβολές, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.

Αντί να ξεστραβώνονται να διαβάζουν τα παιδιά για την άλωση της Κωνσταντινούπολης, να βλέπουν στην οθόνη κάποια βαριά ήττα της ΑΕΚ από τη Φενέρ Μπαξέ.

Αντί για την καταστροφή της Σμύρνης να προβάλλονται ρεπορτάζ των καναλιών για το τι γίνεται στο λιμάνι του Πειραιά λίγο πριν το Δεκαπενταύγουστο. Έτσι θα καταλάβουν ανώδυνα τι πα να πει συνωστισμός.

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να μάθουν τα παιδιά των Νεοελλήνων τι διαδραματίστηκε στις μέρες της Κατοχής. Πολύ απλά το βιβλίο μπορεί να περιλαμβάνει dvd με στιγμιότυπα από επεισόδια στις μέρες διακοπών Άγγλων τουριστών στην Κέρκυρα ή στην Κρήτη.

Γιατί να κουράζονται τα παιδιά να ξημεροβραδιάζονται διαβάζοντας για ν' αποστηθίσουν ατελείωτες σελίδες και κεφάλαια για τη μεταπολεμική ιστορία μας; Αφού αρκεί ένας έξυπνος υπουργός Παιδείας να δίνει στους μαθητές την ταινία «Το μεγάλο φαγοπότι» και καθαρίσαμε.

Όλο το χρονικό της επανάστασης του 1821 μπορεί να γίνει αντιληπτό από τα παιδιά με μια εκπαιδευτική εκδρομή στα Βλάχικα της Βάρης. Όσο για το «Κρυφό Σχολειό», αρκεί ένας οδηγός περιπτέρου, «Πώς να κλέψετε την εφορία».


Γέλων Παπαΐσιος: “Η αλήθεια είναι μια: όλα είναι ψέματα”.

Καθόμαστε στον άξονα των νιετ. “Η Τζερμάνια ποτέ δεν πληρώνει / δεν τη σκιάζει ιστορία καμιά”.

Μουσική ανάσα: “Ιστορία μου αφραγκία μου”.

ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ


Και άλλα (ι)στόρια
Πατριώτισσες, πατριώτες και πατριωτόπουλα, προσοχή, προσοχή, ο Φίλης θα έβγαζε από το βιβλίο της Ιστορίας τον Μεγαλέξανδρο, γιατί, όπως ισχυρίστηκε, το μπζιλόπαιρνε από πίσω.

Η Σοφία Τούβλεψη καταγγέλλει ότι το βιβλίο ιστορίας της Πέμπτης Δημοτικού ετοιμάζεται να γράψει πως στο λιμάνι της Μυτιλήνης έχει συνωστισμό.

Ο Μπένι τέλος δήλωσε ότι αποχωρεί από πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν αποχωρεί από την πολιτική, από κάτι άλλα και από, προσέξτε, από την ιστορία. Πώς αποχωρεί, ρε, κάποιος από την ιστορία; Συνεδρίαση είναι η ιστορία; Μάθημα είναι; Παραδίδεις την κόλλα και φεύγεις; Δεν ξέρω τι πίνει, αλλά ν’ αλλάξει έμπορα.

O Κούλης δεν είναι ηγέτης που γράφει ιστορία, ούτε ηγέτης που σβήνει ιστορία, επειδή δεν είναι ηγέτης, για ιστορία θα μιλάμε; Καλύτερα για χημεία για φυσική για γυμναστική... Ποτέ όμως για λογιστική με τέτοιους τύπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: