5/3/17

Πρόωρες διπλές εκλογές

Οι διπλές δημοσκοπήσεις τι ακριβώς θα προβλέπουν;
Ο Κούλης ζήτησε και πρόωρες συνταγματικές αναθεωρήσεις με πρώτη: να έχουμε δυο κυβερνήσεις, μη μπλέκουμε κάθε τόσο με πρόωρες εκλογές.

Θα έχουμε δύο κυβερνητικούς εκπροσώπους, δηλαδή πολυφωνία.

Θα έχουμε και άλλα διπλά. Η μία κυβέρνηση θα έχει αξιωματική αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ, η άλλη θα έχει την Χρυσή Αυγή.

Θα έχουμε πάλι δύο πρωτεύουσες πόλεις, την πλατεία Κουμουνδούρου και την οδό Πειραιώς.  Συμπρωτεύουσα θα είναι για τη μία η Λάρισα, για την άλλη η Πάτρα. Όλοι ευχαριστημένοι.

Και τα καλά δεν σταματάνε εδώ. Η μια κυβέρνηση θα διορίζει και η άλλη θα προχωρά σε ελεύθερες απολύσεις, κάτι που ως γνωστόν μειώνει την ανεργία.

Η μία κυβέρνηση θα έχει υπουργείο Δημόσιας Παιδείας, η άλλη ιδιωτικής. Το ίδιο και με την Υγεία.

Δεν θα έχουμε και πρόβλημα με τις διαπραγματεύσεις. Η μία κυβέρνηση θα συζητά με την ευρωπαϊκή τριάδα δανειστών, η άλλη με την τέταρτη, το ΔΝΤ με το οποίο που συμφωνεί κιόλας.

Θα έχουμε και δύο υπουργούς Αμύνης. Ο ένας θα φυλάει τα σύνορα για να μη φεύγουν οι πορόσφυγες στην Ευρώπη, ο άλλος θα φυλάει τα σύνορα για να μη μπαίνουν άλλοι πρόσφυγες στην Ελλάδα και να φεύγουν οι παλιοί ξανά για Τουρκία.

Ο ένας υπουργός Οικονομίας θα φορολογεί τους πλούσιους και θα δίνει απαλλαγέςστους φτωχούς, ο άλλος θα χαρίζει στους πλούσιους και θα φορολογεί τους φτωχούς. Όλο και κάτι θα μείνει στο κράτος έτσι.

Ο ένας υπουργός Ανάπτυξης θα επιδοτεί τους φτωχούς, ο άλλος τους πλούσιους. Να η πλατιά ανάπτυξη.

Θα έχουμε και δύο υπουργούς Δημόσιας Στάξης και Βρέξεις. Ο ένας θα τις βρέχει στους απεργούς, ο άλλος θα συνεργάζεται με τους χρυσαβγάδες.

Κι αν παραιτηθεί ο Τσίπρας θα έχουμε και δύο Μητσοτάκηδες πρωθυπουργούς. Στη μια κυβέρνηση ο Κούλης, στην άλλη η Ντόρα.

Πολλά ακόμα θα μπορούσα να γράψω, σταματάω όμως για να μη ζηλεύεις που δεν τα σκέφτηκες εσύ πρώτος.

Η σωτηρία της χώρας μας θα υποστεί μια δεξιά παρένθεση: “Μας συγχωρείτε...ΝΔιακοπή”.