4/3/17

Πρόχωρες εκλογές

Καλό μου Μητσοτάκι, συμφωνώ μαζί σου, θεωρώ σωστό να γίνονται πρόωρες εκλογές όποτε θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση. Αν λοιπόν σώσουν και γίνουν σύντομα αυτές οι πρόωρες και βγεις εσύ πρωθυπουργός, μετά δεν θα είναι σωστό να ξαναγίνουν πρόωρες και να φύγεις κι εσύ;


Μητσοτάκι μου, να σου θυμίσω ότι η κυβέρνηση που έχουμε αναδείχθηκε από τη Βουλή μετά από πρόωρες εκλογές που οδήγησαν σε άλλες πρόωρες εκλογές για την ανάδειξή σου σε πρόεδρο της ΝΔ.

ΙΣΤΟΡΙΑ
Πρόωρες εκλογές στη ΝΔ προκήρυξε ο μεταβατικός πρόεδρας κυρ-Βαγγέλας που αναγόρευσε τον εαυτό του σε υπηρεσιακό πρόεδρο. Σκέφτηκε, “Αφού ο Τσίπρας έκανε ξαφνικές εκλογές στην Ελλάδα και τις κέρδισε θα το κάνω κι εγώ ξαφνικά στο κόμμα μου”. Ξέχασε ότι δεν είναι Τσίπρας.

Ο Κούλης δεν διαπραγματεύεται: ζητά συνεχώς άμεσα εκλογές, γιατί δε μπορεί να βρει καλύτερο τρόπο να εγκαταλείψει την προεδρία της ΝΔ.

Κάποιοι ιεράρχες που δεν γουστάρουν τον Τζερόνυμο ζητούν να κηρύξει πρόωρες εκλογές ο Θεός.

Ο Κούλης ζήτησε πρόωρες εκλογές στη Συρία για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες εκεί να ψηφίσουν, να ρίξουν τον Άσαντ και να μείνουν στη χώρα τους. Χα-χα! Είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα, καλέ. Το σκεφτήκατε όμως για λίγο.

Μια που τ' αναφέραμε, οι σχέσεις της Δύσης με τους πρόσφυγες πολέμων τους οποίους προκάλεσε η ίδια πόσο ανθρώπινες είναι; Θα τις λέγαμε “Χόμο Σάπι-ες”;

Ο Koulis πήγε στην Ουάσιγνκτον και ζήτησε, από τον πρέσβη της Γερμανίας εκεί, πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

Η αντιπολίτευση της Ουκρανίας πήγε σύσσωμη στο Βερολίνο και απαίτησε πρόωρες εκλογές. Καθυστέρησε λίγο, γιατί προηγιόταν η αντιπολίτευση στην Πολωνία με το ίδιο αίτημα: πρόωρες εκλογές στην Ουκρανία.

Το ΚΚΕ πήγε στο Ανόι και ζήτησε από το Βιετνάμ πρόωρες εκλογές στην Ανατολική Γερμανία, όπου όμως προηγούνται οι Ναζιστές. Ας το ξανασκεφτεί.

Ο Τσίπρας δέχεται την πρόταση του Κούλη για εκλογές, αλλά μετά από ένα δημοψήφισμα για την παραμονή μας ή ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ιστορικοί Κολωνακίου-Κολωνού και περιχώρων ψάχνουν εναγωνίως ποιος ήταν ο  μαλάκας που στην κατοχή ισχυριζόταν και διατυμπάνιζε ότι αν διώχναμε τους Γερμανούς θα πεθαίναμε από την πείνα.

Ο Μπαμπινιώτης βάζει τα πράγματα στη θέση τους στο λεξικό του. Το “Κούλης” δε βγαίνει από το κύριο όνομα, αλλά από το επώνυμο. Μητσοτάκης, Μητσοτακούλης, Κούλης.

Από Θεσσαλονίκη: “Ξεπά / ρεού / ΔΑΠ Ξεμπουμπουκού”.

Δηλαδή,  καλό μου Μητσοτάκι, για την ανεργία και την ύφεση δεν φταίει καθόλου ο ιδιωτικός τομέας;

  • Η Φώφη δεν διέγραψε τον Βενιζέλος από το ΠΑΣΟΚ γιατί δε θα την πίστευε κανείς.
  • Η Φώφη κάνει ό,τι μπορεί για να δυναμώσει την εξωκοινοβουλευτική κεντροαριστερά.

13.000 προσφυγόπουλα εκτός εκπαιδευτικών δομών. Οι αρχαίοι θα μας κυνηγούσαν με το τηγάνι, γιατί θεωρούσαν Έλληνα τον κάτοχο ελληνικής παιδείας. Το ίδιο κάνουν Γάλλοι, Άγγλοι, Ισπανοί και θριαμβεύουν ακόμα πολιτιστικά.

Τίτλος που ήρθε δεύτερος: “Προεκλογικό θέμα ηγεσίας στο ΜΕΓΚΑ”.

Ο και Λεβέντης και Βασίλης ζητά οικουμενική αναθεώρηση της Πλατείας Συντάγματος.

Ο Τσακαλώτος μετέβη εις Βασινγκτώνα, στην εαρινή σύναξη των χρεοφυλάκων του ΔΝΤ για να ζητήσει δώρο του Πάσχα, όμως ήταν πια αργά. Το Πάσχα των Καθολικών και των Προτεσταντών έχει κανονιστεί πριν το δικό μας. Του χρόνου πάλι.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: “Επιτυχής διαπραγμάτευση η μη διαπραγμάτευση”.
(Κατά το “Καλός Ινδιάνος ο νεκρός Τούρκος”)


Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ
Η Λαγκάρντ πρόλαβε τον Τσίπρα και ζήτησε πιο ρεαλιστική συμφωνία από αυτή που υπέγραψε πέρσι τον Ιούλιο. Δε φοβάται μην την καταγγείλει ο Κούλης ως κρυπτοκομμουνίστρια επειδή τον έχει ερωχεσμένο.

Koulis σε σπαστά ελληνικά: “Έχω γνώθι σ' αυτόν και στον άλλον. Εγώ είμαι γνώστης του εγού μου. Εσύ δεν είσαι γνώστης του εσύ σου. Ούτε του ΠΕΔΥ σου. Ο μπαμπάς μου δεν ευθύνεται γιατί δεν πρόλαβε να κάνει την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕως.”
    
Εντάξει, ο Κούλης δεν ξέρει καλά ελληνικά, ο Τσίπρας όμως δεν έχει καλή αγγλική προφορά.

Μια πλάκα είπαμε να κάνουμε”, δήλωσε σε φίλους του για την υποψηφιότητά του που απέβη μοιραία και εξελέγη πρόεδρος.

Το πήρε στην πλάκα ο Κούλης, γιατί έπρεπε να το κάνει, κάτι σαν προσφορά στον πατέρα του, νόμιζε ότι ήταν υποψήφιος της πλάκας, αλλά την πάτησε. Ήταν ο πιο σοβαρός υποψήφιος και κέρδισε.

Και μην τολμήσει ποτέ κανείς να μου ξαναπεί να κουλάρω. Δε θα γίνω ποτέ εγώ Κούλης.

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΒΟΥ(ρ)ΛΗ
Στη συζήτηση για τη δημιουργία εξεταστικής (των πραγμάτων) επιτροπής σχετική με τα δανεικά κι αγύριστα κομμάτων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και καναλιών (ΜΕΓΚΑς είσαι Κύριε) η Φώφη δήλωσε: “Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση γιατί εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, που ο κόσμος το' χει τούμπανο”.

ΚΙ ΑΛΛΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
Τέρμα η ανεργία διότι αν δεν έχεις δουλειά δεν υπάρχει λόγος να καταγράφεσαι, αφού δεν εΝΔιαφέρεις κανέναν, ίσως μόνο το σπίτι σου παρουσιάζει κάποιο ΕΝΦΙΑφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: