6/2/17

Τι κάνει η ΝΔ στη χειρότερη θέση;

Την κάνει ακόμα χειρότερη. Ακόμα και να καταφέρει να πάρει την κυβέρνηση δεν θα ξέρει τι να την κάνει. Και αυτό είναι το μικρότερο κακό.

❒  Αυτή τη στιγμή η ΝΔ δεν ξέρει τι ζητά. Να υποχωρήσει στις παράλογες απαιτήσεις των -δήθεν- δανειστών για να μην καθυστερεί η υπόθεση; Τότε ποιος θα κερδίσει από την κατάπτωση του Τσίπρα; Η ΝΔ θα τον έχει συμβουλεύσει να το κάνει.

Μήπως θέση της ΝΔ είναι να αντισταθεί η κυβέρνηση στις παράλογες απαιτήσεις; Τότε όμως δεν θα έχουμε αξιολόγηση και μετρητό στην αγορά. Θα το πληρώσει κι αυτό;

❒  Η ΝΔ όμως φέρθηκε σωστά έναντι της ιστορίας της. Στη χειρότερη θέση σου βάζεις να τη διαχειριστεί ο χειρότερός σου. Όταν μάλιστα λέγεται και είναι 100% Μητσοτάκης δεν ανησυχείς για τίποτα.

Ο Κούλης είναι ο χειρότερος, γιατί έχει προσωπικά εκτεθεί σε απίθανα σκάνδαλα και δεν διαθέτει κανένα προσόν όχι ηγέτη, ούτε επικεφαλής ομάδας. 

❒  Για όσες βλακείες δεν σκαρφίστηκε, δεν πρόλαβε ή ξέχασε να πει φροντίζει ο τηλεοπτικός αντιπροεδρούκος του.

Όταν όμως εκσφενδονίζεις προπαγανδιστικές σοφιστείες και ανακρίβειες μόνο τους φανατικούς δικούς σου πείθεις. Συνεχίζοντάς το αποδεικνύεις ή ότι δεν έχεις μυαλό να καταλάβεις ότι δεν σου αποδίδει ή ξέρεις ότι έφτασες στο ανώτατο επίπεδο συσπείρωσης ψήφων και παλεύεις απλώς να τους κρατήσεις. Τίποτα από τα δύο δεν διευκολύνει τη θέση σου.  

❒  Αν δεν καταφέρει να κερδίσει εκλογικά ούτε τώρα τον Τσίπρα τον πετάς στα σκουπίδια και περιμένεις να μεγαλώσει ο γιος της Ντόρας. Αν καταφέρει ο απρόβλεπτος Κούλης και γίνει πρωθυπουργός, τότε είναι που απαλλάχτηκες από αυτόν μια για πάντα το πολύ σε έξι μήνες.  

Αυτή τη στιγμή ο Κούλης θέλει ν' αγοράζει και να χτίζει ακίνητα σε Παρίσι, Χανιά και όπου αλλού με αληθινά και μαϊμού δάνεια, θέλει και να κατεδαφίσει την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά τότε δεν θα τον συμφέρει να χτίσει τίποτα εκεί σε ξένο οικόπεδο. Όχι πως είναι αδύνατον να το κάνει κι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: