5/2/17

Παρισινή κεραμίΝΔα κατακέφαλα

Έτσι που τα κατάφερε ο Κούλης, μόνο στη ΝΔ μπορεί πια ν' ασκήσει αντιπολίτευση, ελπίζουμε εποικοδομητική. Για την ώρα λειτουργεί οικοδομητικά στα Χανιά και στο Παρίσι με δάνεια και τη βοήθεια της Μαρέβας.
 
❒  Σε κανέναν παρλαπίπα δεν απένειμαν ακόμα τη ρήση: “Αν κάποιος δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση δεν μπορεί ούτε να κυβερνήσει”. Όμως αυτό ισχύει από αιώνες.

Από Ρο
Ρε Κούλη, εντάξει να φύγει αυτή η άχρηστη κυβέρνηση Τσίπρα, που ούτε πρόωρες εκλογές δε μπορεί να κάνει. Δεν εξηγείς όμως πού να πάει.

Από Ρόδι ο
Ρε Κούλη, άμα θεωρείς αυτή την κυβέρνηση άχρηστη, πρέπει, σύμφωνα με την ιδεολογία που λες ότι κουβαλάς, πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει στην -όποια- εξουσία της επιτρέπουν τα μνημόνια ν' ασκήσει. Εξηγούμαι:

Νεοφιλελευθερισμός σημαίνει το πολίτευμα με το κράτος λειτουργεί με σκοπό την αύξηση των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών.  Συνήθως μια άχρηστη κυβέρνηση θέλουν αυτοί για να δημιουργηθεί χάος στη χώρα, με άμεση συνέπεια την εξαθλίωση ώστε να πετύχουν τον ιερό σκοπό τους. Άρα δεν θες να είναι άχρηστη η κυβέρνηση, γιατί σου παίρνει τη θέση.

❒  Εκτός αν ζηλεύεις και θέλεις να πείσεις ότι εσύ μπορείς να φτιάξεις πιο άχρηστη κυβέρνηση. Προσπάθησε όμως λίγο περισσότερο ν' αποδείξεις ότι μπορείς. Οι απίθανες δηλώσεις που εκτοξεύεις μια εσύ, μια ο αντιπροεδρούκος σου Γεωργιάδης, αποκαρδιωτικές για τους δικούς σου, ξεκαρδιστικές για τους αντιπάλους σου δεν αρκούν. Πού είναι η Σοφία Τούβλεψη και τα χαρτιά υγείας της; Γιατί το βούλωσε ο Γιακουμάτος και τόσοι άλλοι απρόβλεπτοι που έχεις τρόφιμους στο Μοσχάτο;

Τελικά, με όσα αποκαλύπτονται κάθε μέρα, οικογενειακά ως απατεώνας ο Κούλης τα πήγαινε πολύ καλά, με αδήλωτα ακίνητα στο Παρίσι, ιδιοκτησίες οφσόρ εταιρειών, μη δηλωθέντα έσοδα... Πρώτο του λάθος ασχολήθηκε με την πολιτική, δεύτερο και ολέθριο έγινε πρόεδρος της ΝΔ και οι επιτυχίες μετατρέπονται σε διαφθορά.


Σε λίγο κάποιοι συνωμοσιολόγοι θα πουν ότι οι βαρόνοι της ΝΔ επίτηδες έβαλαν τον Κούλη στη θέση του προέδρου για να παραμείνει ο Τσίπρας στο Μαξίμου και να κάνει αυτός τη βρώμικη δουλειά.

❒  Ο Φλεβάρης κι αν Παρίσι / μαύρο χρήμα θα μυρίσει. Αγοράζω διαμερίσματα στο Παρίσι με δάνειο από μια εξυπηρετική τράπεζα που υποτίθεται μου δίνει τα δικά μου λεφτά που έχω στο σεντούκι. Μετά υποχρεούμαι να πληρώνω δόσεις για τις οποίες μπορώ να δικαιολογήσω που βρήκα τα λεφτά. Φυσικά δεν δίνω το πλήρες αντίτιμο στην εξυπηρετική τράπεζα, μόνο τα έξοδα φακέλλου και το κατιτίς.

Η Ελλάδα θα τρίξει τα δόντια στους σκληρούς υπηρέτες των πολυεθνικών ως  μέτοχος του ΔΝΤ. Μη γελάτε, ρε μαλάκες.


❒  Άλλο ένα ένταλμα σύλληψης Χριστοφοράκου κατάφερε η κυβέρνηση. Ο Κούλης απαιτεί ένταλμα σύλληψης των πρόωρων εκλογών που διαφεύγουν συστηματικά, οι τράπεζες θ' απαιτήσουν ένταλμα πληρωμών για τα χρέη της ΝΔ, καλά πάμε, το μέλλον μας στα χέρια της Δικαιοσύνης. Όταν φτάσει στα χέρια του Θεού ετοιμάζουμε κόλλυβα.

Αντιπροεδρούκο, στην κόντρα με ΔΝΤ και Σόιμπλε αν αποτύχει η κυβέρνηση θα το πληρώσει η χώρα και ο ελληνικός λαός. Γιατί λοιπόν εύχεσαι αυτή την αποτυχία; Με ποιον είσαι; Μην πεις μ' εμάς, γιατί είμαστε οι άλλοι.

ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ
Η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου δεν κατάφερε να μειώσει την ανεργία ή να δημιουργήσει θέσεις εργασίας ούτε με “δημιουργικό” τρόπο.

Μαζεύονται κάθε χρόνο για να τιμήσουν τα θύματα της θύρας 7 του 1981. Έτσι και σήμερα. Μαζεύονται και λένε δακρύβρεχτες πίπες οι παράγοντες αντί να κάνουν κάτι για να πιάσουν επιτέλους τους γνωστο΄ςυ (τους) παπάρες που δεν είχαν ανοιχτή την πόρτα μισή ώρα πριν τελειώσει το παιχνίδι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: