2/12/16

Συλλογικές Προσβάσεις Εργασίας

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι το εφήμερο υπέρτατο κακό για τη ΝΔ, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑ ΜΗ και τ' άλλα παιδιά. Και ζητάνε και ψήφο τσάμπα.

❒   Συνακροάτισσες, συνακροάτες, μας παρακολουθούν τα τηλεφωνικά κέντρα επειδή δεν είναι της Ζίμενς.

Ο ένας Κνιτάκος τα καταφέρνει ως πρωθυπουργός με τα τέρατα, ο άλλος Κνιτάκος και πρώην γραμματέας της οργάνωσης τα κάνει θάλασσα με τα κέρατα ως σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

❒   Ενώ ο Κνιτάκος της ΝΔ σκαρφίζεται το περίφημο κενό λόγου “επανάσταση του αυτονόητου”, ο πρωταγωνιστής του έργου πηγαίνει στη Βουλγαρία κι επαινεί τα ελληνικά λαμόγια που κλείσαν τις επιχειρήσεις τους στη χώρα μας και τις κουβάλησαν εκεί.

Ο Σόιμπλε έκανε πίσω στον Τσίπρα με το φόβο των γερμανικών εκλογών και δέχτηκε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της πορείας της Ελλάδας χωρίς νέα μέτρα και να ξεκινήσει και κουβέντα για απομείωση του χρέους της χώρας. Ευτυχώς αντιστάθηκε για τους δήθεν δανειστές ο Κούλης, έτσι το ΔΝΤ όρμηξε και ζητά μέτρα 4,2 δισ. που θα δώσουν οι φτωχοί Έλληνες για να δοθούν σε δόσεις. 

❒   Ο Κούλης επί του θέματος των (μη) νέων μέτρων ζητά πρόωρο Γιούρογκρουπ.

Κατά τα λοιπά στην παιδεία έχουμε αλλαγές και στο μάθημα της Πατριδογνωσίας: Μόνο μας χρέος η πατρίδα μας.

❒   Όταν πάψει το χρέος να παζαρεύει την εθνική μας ανεξαρτησία θα έχουμε κάνει Χρέγκζιτ;

"Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος", έλεγε μεταξύ άλλων το Πρωταγόρας. “Χρήμα” όμως, άλλη αξία, όχι η νομισματική. Πιο κοντά στην ποιότητα.


❒   Χρωστάμε πριν από το 1829 που συστάθηκε επίσημα το ελληνικό κράτος. Το χρέος της Ελλάδας είναι πολύ παλιό, είναι επροχθές χρέος. Η Ελλάδα έχει χρέος και απέναντι στις άλλες μικρές χώρες να μην ξοφλήσει.

Πότε θα πούμε “Ευτυχώς επτωχεύσαμεν”; Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε μία, να μη μας δίνουν βοήθεια για το χρέος και να το πληρώνουμε κιόλας.


❒   Στο δημόσιο χρέος και οι πρόσφυγες. Πόντιοι διακινητές προσφύγων στα ελληνικά νησιά αποβίβασαν από την Τουρκία χίλιους Σύρους στην Ίμβρο και στην Τένεδο.

Όπως πάντα ως Έλληνες θα κάνουμε το χρέος μας. Δεν θα το πληρώσουμε.

❒   Το χρέος έγινε πατρίδα μας. Στο χρέος ζούμε, το χρέος υπηρετούμε.

Εξυπηρετείται το χρέος εξυπηρετείται κι η πατρίδα μας, αλλά δεν εξυπηρετεί εμάς.

❒   Όμως αφού πατρίδα είμαστε εμείς, όταν δεν εξυπηρετούμαστε δεν εξυπηρετείται η πατρίδα.

-Πατρίδα είμαστε εμείς. Είμαστε και χρέος;
-Γινόμαστε χρέος για τους επόμενους.
 

Πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με το χρέος μας και να γίνουμε μέρος της λύσης. Τώρα είμαστε μέρος του χρέους μας.

-Μα γιατί, καλέ, αλαφραίνετε το χρέος της Ελλάδας, αφού το θεωρούσατε βιώσιμο;
-Επειδή το ζήτησε η παρούσα κυβέρνησή σας. Οι απούσες που είχατε δεν το ζήτησαν.
Και δεν το λέγαμε βιώσιμο το χρέος σας. Βρώσιμο το λέγαμε γιατί το τρώτε. Από πίσω. Και σας τρώμε λάχανο.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ

-Πες αλεύρι. Στο τέλος του Δεκέμβρη το χρέος σου θα σ' €ύρει.
-Στο δόξα πατρί;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ

-Μπαμπά, αν δεν κουρευτεί το χρέος μέχρι πού θα φτάσει το μαλλί;
-Σκάσε.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Πάμε για χρέος 200% του ΑΕΠ. (Ακαθάριστο Εγχώριο –όχι Εθνικό- Προϊόν) Αισθάνομαι εθνικά περήφανος που σπάμε κάθε παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά τι χρωστάμε; Το χρέος ή το ΑΕΠ;

Σοκ και χρέος. Παράγοντες του ποδοσφαίρου υπόσχονται να καθοδηγήσουν το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μειωθεί αισθητά το ελληνικό χρέος ένεκα κερδών από στοίχημα χωρών της Άπω Ανατολής με στημένους ελληνικούς αγώνες. Ζητούν γι' αντάλλαγμα πολιτικό άσυλο. Οι κατηγορούμενοι για στημένα παιχνίδια ζητούν την απαλλαγή τους με αντάλλαγμα μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους κατά 50%.

❒   Το κόστος των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων θα καλυφθεί από το χρέος της Ελλάδας που αγόρασε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Έλληνας που ξέρει και από Ολυμπιακούς Αγώνες και από πληρωμές. Έλλην χορηγός ο “Πλήρωμαν”.

ΕΡΓΑΣΙΑ
-Μπαμπά, ο κόπος που καταβάλλουμε για το χρέος λέγεται χρεοκοπία;
-Σκάσε.


ΑΠ' ΕΞΩ ΑΝΕΣΗ
Δεν ενοχλεί σοβαρά το χρέος, γιατί όπως λέει ο λαός «Δεν εχρεώθης νέος θα δυστυχήσεις γέρος». Συνήθως χρειάζεσαι πολλά χρόνια για να καταλάβεις ότι γέρασες και πολλά χρέη για να καταλάβεις ότι πλούτισες.

ΚΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ
-Μίλα μου ευρώμικα
-Το χρέος είναι πουτανάκι. Καλύτερα να το μαζεύεις παρά να το πληρώνεις. Τίποτα από τα δύο δε θα καταφέρεις.


ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΣΑ

Στον Αντώνη με πολύ μίσος: “Είσαι ο τέως μου / είσαι και το χρέος μου”. Συγνώμη, αυτό το είπαμε κατά πάθος.

ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ: Πάρε τα λεφτά και δώσ’ τα

❒   ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
Οι δήθεν δανειστές μας, οι τοκογλύφοι, λέγονται πια θεσμοί. Οι υποστηρικτές τους που βρίζουν την κυβέρνηση είναι θεσμοφοροικράζουσες. Στη σύγχρονη τραγωδία μεσουρανεί ο φθόνος του χρέους. Αν κερδίσουμε επιμήκυνση χρέους να χαρούμε ή να φοβόμαστε επιμήκυνση πέους των δανειστών;

Ο Σόιμπλε για τη ρύθμιση του χρέους μας κάνει την Πυθία: “Κόψεις ξεκόψεις ουκ εν τω ευρώ χρεοκοπήσεις.”

❒   Ελεύθερη Πρωταγορά. “Πάντων χρημάτων μέτρον ο άνθρωπος”. Άρα και το χρέος μετριέται σε ανθρώπους. Το ελληνικό χρέος δηλαδή είναι 11 εκατομμύρια.

ΟΡΧΙΔΕΟ ΘΕΑΤΡΟ

Γκρίζο το μέλλον της Ελλάδας με λίγο αίσθημα. Θα αποπλανήσει, συγνώμη, θα αποπληρώσει το χρέος της στις 50 αποχρεώσεις του γκρι. Μας κάνανε το χρέος αβίωτο και το πλεόνασμα τελικά ήταν πλεόχασμα και δεν ήταν πρωτογενές, αλλά πρωτογαμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: