3/11/16

NΔημοψήφισμα για το ΕΣΡ

Πώς θα κατέβει σε πιθανές πρόωρες εκλογές χωρίς λεφτά, έστω δανεικά, η καταχρεωμένη ΝΔ; Απότομα;

❒  Επιμένει να ζητά πρόωρες εκλογές ο Κούλης και αναρωτιέμαι, χωρίς κρατική επιδότηση που πηγαίνει στο χρέος της, χωρίς δυνατότητα να δανειστεί από τράπεζες με τι λεφτά θα κατέβει στις εκλογές;  Θα έχουμε εκλογές με τοκογλύφους; Εκλογές με χορηγούς;

  • Το ΚΚΕ θα βρει λεφτά για εκλογικές δαπάνες πουλώντας προκαταβολικά εισιτήρια του Φεστιβάλ της ΚΝΕ που θα γίνει το 2017 κι αν δεν φτάνουν θα βγάλει εισιτήρια και για το 2018. Βέβαια το ΚΚΕ κατεβαίνει και σ' αυτές τις εκλογές εκτός συναγωνισμού κι αν βγει πρώτο δεν θα παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης γιατί στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας δεν ανατρέπεται ο καπιταλισμός.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει λεφτά από το Left.gr.
  • Στο ΠΑΣΟΚ θα μπει υπερήφανος χορηγός ο Μπένι.
  • Οι χρυσαβγάδες έχουν έσοδα από ιδιοκτήτες νυχτερινών καταστημάτων, εφοπλιστές, εργολάβους μετάλλου, νταβατζήδες της ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, φάρμες φράουλας με συγκομιστές από Πακιστάν, Μπαγκλαντές και αλλού, στριπτιζάδικα με αλλοδαπές κ.λπ.
  • Το Ποτά Μη θα πάρει τραπεζικό δάνειο με ασφαλή εγγύηση τις αποδοχές του Σταυροθοδωρακίου από μελλοντικές εκπομπές του στο ΜΕΓΚΑ.
  • Η Ένωση Λεβέντη δεν χρειάζεται λεφτά, κατεβαίνει στις εκλογές για περίπατο κι όπως περνάει μπαίνει στη Βουλή.
  • Οι ΑΝΕΛΛ τα πηγαίνουν καλά στις εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς λεφτά, αρκεί που τους στέλνουν στα τάρταρα οι δημοσκοπήσεις.
  • Η ΝΔ στις επόμενες εκλογές θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το μπρελόκ στην τσέπη.
Ο Σκορδάς πόσο έξυπνος είναι όταν πιστεύει ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η ομοσπονδιακή ευρωδεξιά έβγαλε μπρελόκ για οικονομική ενίσχυση; Το δικό του μπρελόκ ΕΛΚ που επέδειξε στην επιτροπή της Βουλής το αγόρασε και πόσο και από ποια γραφεία του ΕΛΚ ή ποιον μικροαπατεώνα; Αν του το έφεραν δώρο από Βρυξέλλες ας μην είναι σίγουρος ότι πωλείται. Αν του το πούλησε νεοδημοκράτης να ζητήσει τα λεφτά του πίσω.

❒  Η Αλβανία δε θα μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί δεν διαθέτει ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο. Μόνο ο Κούλης διαφωνεί. 

Συνελήφθη ο πρόεδρος της (ελληνικής) Βουλής για απόπειρα συγκρότησης ΕΣΡ.
 

❒  Η "Μόνο αν καταργηθεί ο νόμος Παππά για συναινέσουμε στη συγκρότηση ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου", λέει η ΝΔ. Μάλιστα. Οι ανεξάρτητες αρχές όμως δεν νομοθετούν, εφαρμόζουν νόμους. Χωρίς σχετικό νόμο τι να το κάνουμε το ΕΣΡ; Αλλά γιατί άραγε το κόμμα του Κούλη δεν θέλει αυτόν τον νόμο; Και ποιον θέλει; Η ΝΔ κατέθεσε με καθυστέρηση 27 ετών τη δική της πρόταση αφού αντέγραψε τον νόμο Παππά σε ποσοστό 80% αφαιρώντας τα πολύ ενοχλητικά για τους καναλάρχες σημεία, όπως αριθμός και δικαιώματα εργαζομένων στα κανάλια.Δεν πρόδωσε την ταξική της αποστολή. Περισσότερα 

  • Πόσο συνταγματικό είναι ν' απειλείς ότι δεν θα δεχτείς τη σύσταση ανεξάρτητης αρχής αν δεν περάσει ο νόμος που προτείνεις εσύ, ενώ είσαι μειοψηφία; 
  • Πόσο συμβατό είναι αυτό με τη Δημοκρατία; 
  • Από πότε αποφασίζουν οι λίγοι σε βάρος των πολλών; 
❒  Ξέρω, εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι λίγοι αποφασίζουν. Αλλά τελευταία, ρε παιδί μου, καταφέραμε να μη γίνεται αυτό, τουλάχιστον επίσημα. Η ΝΔ δεν είναι συντηρητικό κόμμα. Θέλει να γυρίσουμε πίσω. (όχι υπονοούμενα, παρακαλώ) Όταν κάποιος ζητά πολιτική αλλαγή και μεταρρυθμίσεις δε σημαίνει ότι σε πάει μπροστά. Αυτά γίνονται και με την όπισθεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: