11/11/16

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ΕΣΡ στην εξουσία

Η τηλεοπτική ανομία στην Ελλάδα και η πτώση του τείχους του Βερολίνου έχουν την ίδια ηλικία, είναι στα 27 τους και συνεχίζουν. Να τα εκατοστίσετε.

❒  Σχηματίστηκε επιτέλους η σκιώδης κυβέρνηση Κούλη. Ο Κουμουτσάκος είναι το δεξί του χέρι, ο Άδωνης τα μάτια και τ' αυτιά του, ο Βορίδης το τείχος προστασίας και ο Πλεύρης το τούβλο. Η σύζυγος Κούλη είναι σκιά στα μάτια του κόσμου.

Ο γιος του Βαρβιτσιώτη σημειώνει τις ολοένες και μεγαλύτερες πιθανότητες ώστε οι επόμενες εκλογές να μην έχουν τζακ ποτ, αλλά αυτοδυναμία.


❒  Τα τηλεοπτικά κανάλια είναι το κλειδί που θ' ανοίξει για τον Κούλη την πόρτα του Μαξίμου. Το ΕΣΡ είναι το χαλάκι της εισόδου πάνω από το κλειδί.

Ίσως γι' αυτό όλες οι συνεδριάσεις του ΕΣΡ θα μεταδίδονται απ' ευθείας από το κανάλι της Βουλής.

❒  Μ' αρέσει αλλά δεν ξέρω γιατί: “Ο Κούλης είναι κάτι ανάμεσα σε μια κοσμοπολίτικη ταινία με τον Πρέκα κι ένα βίντεο βάπτισης”.

Ο Κούλης όταν είδε τι έπαθε η Χίλαρι σταμάτησε να ζητά εκλογές. Ίσως γιατί κι αυτόν οι δημοσκοπήσεις τον έχουν για σίγουρο νικητή.

❒  ΑΠΟ ΡΟ
Ρε, πότε θα το βουλώσουν οι καραγκιόζηδες που γράφανε ότι ήταν σχεδιασμένη (από ποιους;) η ανάδειξη του Τραμπ(άκουλα) ως υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων, γιατί (ποιοι;) ήθελαν έναν λαγό ώστε να βγει σίγουρα η Κλίντον;

❒  ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ
Μέρκελ: Άμα δεν έχουμε τους πρόθυμους να κυβερνάνε την Ελλάδα, δε μας βγαίνουν ούτε τα νούμερα στις εκλογές.
Σόιμπλε: Μόνο κάτι νούμερα βγαίνουν στα κανάλια να μας υποστηρίζουν και μας χαντακώνουν.
Λαγκάρντ: Τι να πω κι εγώ που έδωσα τσάμπα λεφτά να τους εκπαιδεύσω κι έγιναν μνημουνιακοί της καταστροφής.


-Μπαμπά, εκτός από την ευρωζώνη υπάρχει και στενοζώνη;
-Σκάσε.


Καλοί μου αριστεραρχίδοντες, αν Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι ίδιοι, προτιμώ να μην έχω τον Μητσοτάκη στο σβέρκο μου.

❒  Σύντροφε, αν είναι να μη γίνει η επανάσταση σε πέντε λεπτά από τώρα πες το μου να πάω για κατούρημα γιατί κοντεύω να σκάσω.

Η ΝΔ ως αντιπολίτευση χρειάστηκε 17 μήνες για να συγκροτήσει ΕΣΡ. Πόσους θα χρειαστεί ως συμπολίτευση για να σχηματίσει ξανά το δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ;


❒  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Στο ΜΕΓΚΑ αύριο ξεκινά η επανάληψη των “Απαράδεκτων” σε πρώτη πανελλήνια μετάδοση.

Είναι να μην τολμήσει να πεθάνει κανείς
Βαρέθηκα τους άχρηστους που βγαίνουν και λένε πόσο σπουδαίος ήταν ο Λέοναρντ Κοέν, ότι τα τραγούδια του σημάδεψαν γενιές και γενιές, βαρύ πένθος στη μουσική και άλλες τέτοιες γενικόλογες πίπες, που ξεπατικώνουν από το αμερικάνικο Google, χωρίς κανένας τους να μπορεί να πει γιατί ήταν σπουδαίος ο Κοέν. Πώς ακριβώς επηρέασε η μουσική του; Τι είπαν και συνεχίζουν να λένε οι στίχοι του; Όποιος δεν ξέρει ας μη μιλάει ή ευγενέστερα, ας μιλάμε μόνο για όσα ξέρουμε.

Μήπως έχει σημασία και το ότι αυτός ο Καναδοεβραίος έφυγε, ουσιαστικά εκδιώχθηκε, κάποτε από τις ΗΠΑ για τις αριστερές ιδέες του; Αλήθεια σκέφτηκε κανείς για ποιο λόγο αναγκάστηκε ο Κοέν να ερμηνεύει ο ίδιος τα τραγούδια του; Δεν ήταν ούτε τραγουδιστής, ούτε ψώνιο, απλώς από ένα σημείο και μετά καμία εταιρεία δεν δεχόταν να “αναθέσει” τραγούδια του σε γνωστή φίρμα. Τι μαθαίνει κανείς, ε, όταν πεθαίνει κάποιος!...

Μάθαμε και ότι στην τελευταία του μουσική δουλειά ο Λέοναρντ Κοέν ΔΙΑπραγματεύεται τον θάνατο. Έλεος! Πραγματεύεται τον θάνατο. (και για την ...πιο ακρίβεια, “πραγματεύθηκε” ο Κοέν, μόνο το έργο του είναι που ακόμα “πραγματεύεται”)

Πείτε, ρε αδέρφια, ότι ο Κοέν το 1960 αποφάσισε να μείνει μόνιμα στην Ύδρα όπου αγόρασε και σπίτι. Εδώ και χρόνια πηγαίνει εκεί ο γιος του που, όπως λέει και στην τελευταία μουσική δουλειά του, αισθάνεται Έλληνας.

Ο Leonard Cohen και η Nancy Bakal στο λιμάνι της Ύδρας.
Από

Δεν υπάρχουν σχόλια: