30/11/16

Ακρυολόγηση

Καλές οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα”, είπε ο Σόιμπλε, “αλλά για την ώρα δε μιλάμε μαζί της για τίποτα”.

❒   Άμα πηγαίνεις σε συνομιλίες καλόπιστα, θα στην κάνει την πιστιά.

Όψιμες οι εκλογές στη Γερμανία. Αν είχαν γίνει φέτος δεν θα είχαμε αξιολόγηση στο κεφάλι μας, ούτε τον Κούλη να μας ζαλίζει ζητώντας εκλογές. Καλύτερα να ζητούσε να του πάρουμε αυτοκίνητο.

❒   Όχι πως δεν πήγαμε καλά στις διαπραγματεύσεις για αξιολόγηση. Το πουαρδέτο, για παράδειγμα, δέχτηκε να κηρυχθούν διατηρητέες και προστατευόμενο είδος οι γιαγιάδες με τις συντάξεις τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
-Αξιολογήστε μας κι αφήστε μας.
-Ε ρε, αξιολόγηση που σας χρειάζεται!... Χωρίς σάλιο, αφού δεν έμεινε.


Συγκέντρωση τη Δευτέρα έξω από το Χίλτον των δανειστών. Κεντρικό και περιφερειακό σύνθημα: “Βάλτε και λίγο αίσθημα στην αξιολόγηση.”

❒   Μωρό μου, πλησιάζει η ώρα που θα μπορέσουμε να επισημοποιήσουμε τη σχέση μας. Είπα στη γυναίκα μου ότι θα την περάσω από αξιολόγηση.

Εντάξει, στις διαπραγματεύσεις φάγαμε ξύλο, αλλά φάγαμε και πακέτο.

❒   Φτάσαμε στη γελοία κατάσταση ο Κούλης να διαφωνεί με Σόιμπλε και Μέρκελ. Είναι ο μόνος που θέλει πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Πανσιόν κ. Γιούνκερ παρεμβαίνει στα εξωτερικά μας: “Η εκλογή Κούλη στη θέση προέδρου της ΝΔ ήταν προαπαιτούμενο μέτρο για την αξιολόγηση και τη δόση. Αν αυτός είναι ο επόμενος πρωθυπουργός σας δεν σας δίνουμε ούτε σεντ”.

❒   Με αξιολόγηση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας η προκήρυξη (ή μη) πρόωρων εκλογών σε χώρες της (ν)ευρωζώνης.

Ο Βενιζέλος θα ήθελε κι αυτός πρόωρες εκλογές, αρκεί η ΝΔ να του εξασφάλιζε σίγουρη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο.

❒   Αν το ΠΑΣΟΚ συνεργαστεί με τον ΓΑΠ λίγοι το ξαναβλέπουν να ξεπερνά το 3%.

Να δούμε πότε θα ξεκινήσει η αξιολόγηση της ΝΔ. Εκεί να δούμε πώς σφίγγουν οι κώλοι.
Δηλαδή, Κυριάκο, συμφωνείς να ξεκινήσει και αξιολόγηση βουλευτών;
 

❒   Ο οίκος αξιολόγησης Φίτσος ανεβάζει την πιστοληπτική ικανότητα της ΝΔ αξιολόγηση μέσα από το €βρωμοκαΐτειο. Αυτό αυξάνει τα επιχειρήματα για πρόωρες εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή προέδρου της ΝΔ.

Αμφισβητείται η γερμανική αξιολόγηση για θέσεις που τυπικά παίρνουν οικονομολόγοι. Με τα επιστημονικά προσόντα πάνω απ' όλα παραξενεύει η επιλογή Ντομπρόβσκισες πάλι που είναι φυσικός και ο Ντάισελμπλουμ παπί που είναι γεωπόνος.

❒   Πριν το δημοψήφισμα η Βρετανία ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής; Ένωσης, αλλά έξω απ' την Ευρώπη. Τώρα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν είναι. Προχωρώντας το BrExit δεν θα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα είναι. Σαν εκείνη που φεύγει, αλλά συνεχίζει να σου ρουφάει το αίμα και μαζί και εν διαστάσει και κατόπιν διαζυγίου.

Ο ελληνικός λαός όφειλε να στείλει εκπρόσωπο στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο. Όσα άλλα είπες, Σκάι, σκέτες πίπες.

❒   Γιατί, εφέντημ Ερντογάν, δεν σου αρέσει η συνθήκη της Λωζάνης; Επειδή την υπέγραψαν οι μεγάλοι αντίπαλοί σου οι Κεμαλιστές; Επειδή η Τουρκία κέρδισε με αυτήν Ανατολική Θράκη, Ίμβρο και Τένεδο; Ή μήπως επειδή έχασε τη Μοσούλη και τα πετρέλαια; Μην το πολυσυζητάμε χάνουμε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: