30/11/16

Παραλλαγή εδώ και τώρα

Κατακαημένε μου Φιγιόν, τι σου 'μελλε να πάθεις!... 

Σε στήριξε ο Σόιμπλε, πολλά έχεις να μάθεις.

❒   Ο Φιγιόν δεν θα τα καταφέρει. Φέρει πάνω του τη δήλωση υπέρ του που έκανε ο Σόιμπλε και δε μπορεί να κάνει αποφυγιόν. Ό,τι πρέπει για να βγει η Λεπέν πρόεδρος της χώρας. Το παράλογο της μεταδημοκρατίας των νεοφιλελέδων του οικονομικού αυτοματισμού. Τους συμφέρει να βγει ο ακροδεξιός αντίπαλος.

Βρίσε με Αγά ν' αγιάσω. Αρκεί να πει ο Σόιμπλε ότι δε σε γουστάρει. Σε σφάζει όταν παρεμβαίνει στη χώρα σου και σου απονέμει λεκτικούς επαίνους προεκλογικά, όπως βλακωδώς έκανε και χαντάκωσε τον Σαμαρά του. Κάτι ξέρει ο δικηγόρος που παριστάνει τον λογιστάκο. 

❒   Ο Σόιμπλε υποστήριξε και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ρέντσι που δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αν στο δημοψήφισμα βγει ΟΧΙ. Μετά την υποστήριξη κανείς δεν αμφιβάλλει για το αποτέλεσμα.  

Μόνη περίπτωση να μην βγει η Λεπέν είναι το Σοσιαλιστικό Κόμμα να προτείνει αριστερό υποψήφιο. Θυμίζουμε, την ακροδεξιά την νικάς αποφεύγοντας να τη δικαιώνεις προβάλλοντας δικές της θέσεις, αλλά αντίθετες.

❒   Η Γαλλία κλέβει δική μας δόξα. Ασχολείται και μ' αυτή τη χώρα ο Σόιμπλε που δήλωσε ότι η Γαλλία θα χαιρόταν αν κάποιος εξανάγκαζε το Κοινοβούλιό της, σε μεταρρυθμίσεις, “...όμως αυτό είναι δύσκολο γιατί έχουμε δημοκρατία”.

Ε, ρε Χούντα που μας χρειάζεται!... Να δούνε τότε οι Γάλλοι ότι με ποιον θα είναι ο Σόιμπλε, ο δικηγόρος που έκαναν υπουργό Οικονομικών, επειδή απέτυχε παταγωδών στο ξεπούλημα της υποδομής της Ανατολικής Γερμανίας κι έβαλε την Δυτική και κατόπιν ενιαία Γερμανία 580 δισ. μέσα.

❒   Ακόμα πληρώνουν την ανεργία και την αποβιομηχάνιση των ανατολικών επαρχιών.

Το ίδιο σύστημα είπε ο Σόιμπλε θέλει να εφαρμόσει στην Ελλάδα. Φυσικά όχι επειδή πέτυχε, ούτε επειδή υπάρχουν κοινά με την πρώην κομμουνιστική Αν. Γερμανία, αλλά επειδή εδώ βρήκε πρόθυμους.

❒   Θα συμπαθούσα τον Σόιμπλε αν άρχιζε να κινδυνολογεί απειλώντας ότι θα διώξει τις ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου από την Ευρώπη. Δεν χρειάστηκε, γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε τέτοια τα καταφέρνει και μόνο του.

Πολύ θα ήθελαν κάποιοι ν' ακούσουν τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να παίρνει τέτοιες θέσεις και πριν τις ελληνικές εκλογές. Σόιμπλε: “Κούλη μας, δώσ’ τα μας όλα”.

❒   Ο Κούλης στη Βουλγαρίας έδωσε συγχαρητήρια στους επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα και τις μετέφεραν εκεί. Το θεώρησε υπέρ της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Δηλαδή η εγκατάλειψη της Ελλάδας κάνει καλό στην οικονομία της. Ίσως αύριο τον ακούσουμε να δίνει συγχαρητήρια και στους Έλληνες μετανάστες. Κι αυτοί βοηθούν την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

❒   Να δούμε και την εξωστρέφεια της πολιτικής της ΝΔ. Την βοηθούν όσοι εγκαταλείπουν το κόμμα αυτό.

Για το καλό της εξωστρέφειας ο Τσίπρας δέχτηκε να επισκεφθεί την καγκελαρία σε εκατό άτοκες δόσεις.

❒   Αλλά αφού η Ελλάδα έγινε ένα απέραντο Βερολινοκομείο, ας ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με τον Σόιμπλε, αφού υπάρχει κίνδυνος να μην τον ξαναδούμε στην πολιτική σκηνή.

Ο Σόιμπλε μας μαλώνει που στην Ελλάδα ο κομμωτής ακόμα κλειστό επάγγελμα. Δε μας είπε όμως ποιος κομμωτής.

❒   Ο Σόιμπλε και τα λοιπά αρπαχτικά της Ανατολικής Γερμανίας, που χρέωσαν ανεπανόρθωτα την ενιαία, επιμένουν στον νεοφιλελευθερισμό: κάθε χώρα να γίνει βοσκότοπος για κεφάλαια ελευθέρας βοσκής.

Ο Σόιμπλε κατήγγειλε τον Τσίπρα πως γκρέμισε ό,τι έχτισαν με τον Σαμαρά. Για κάνα εξοχικό θα λέει. Ας το προσέξουμε.


❒   Μέρκελ και Σόιμπλε αναγνωρίζουν ακόμα στην Ελλάδα το δικαίωμα να ζητά πολεμικές επανορθώσεις, αποζημιώσεις σε οικογένειες θυμάτων της γερμανικής κατοχής και το κατοχικό δάνειο. Το μόνο με το οποίο ο Κούλης διαφωνεί μαζί τους.

Τα μιλήσαμε ξεφωνίσαμε
Έκλεισες συμφωνία; Είσαι προδότης. Αν δεν τα καταφέρεις είσαι καταστροφέας της πατρίδας σου. Διάλεξε.

Η διακυβέρνηση της Ελλάδας συνδυάζει σεξ και ταξίδια. Σε πηγαίνουν gamiontas και Βρυξέλλες και Βερολίνο.

❒   Η ΝΔ καταδικάζει, ως κίνδυνο για τη χώρα, τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, απ’ όπου κι αν προέρχεται. “Με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου καταφέραμε και δεν διαπραγματευτήκαμε ποτέ. Η κυβέρνηση Τσίπρα όμως την πάτησε. Ας σταματήσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις, αφού ως Ελλάς δεχτούμε τα πάντα. Τότε ακόμα και ο Σόιμπλε θ' αναγκαστεί να συμφωνήσει μαζί μας.

Σε καχύποπτο χρόνο ο Σόιμπλε δήλωσε για την ελληνική κυβέρνηση: “Οι μούτσοι που απειλούσαμε γίναν καπεταναίοι”.


-Κύριε Σόιμπλε, άλλαξε κάτι με την Ελλάδα;
-Ο καιρός θα δείξει.

(Και πλάκωσαν σύννεφα και μπόρες και χαλάζια)

Ο Σόιμπλε δέχεται συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, αρκεί αυτή να πάρει κάποια  δυσωδύναμα μέτρα.

❒   Τελευταίο όρο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έθεσε ο Σόιμπλε: να ανατεθεί στον Μπόμπολα η χωματουργική έρευνα για την εύρεση του θησαυρού του Αλή Πασά και να δοθεί απευθείας στους δήθεν δανειστάς.

Διαπραγμαφέσεις αμαρτιών: Να απαιτήσουμε από τον Σόιμπλε την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ της Ντόιτσε Τέλεκομ;

❒   Η γερμανική δεξιά και οι σοσιαλιστές παρουσιάζουν τον ελληνικό λαό σαν έναν μουστακαλή παλιό καμάκι χυμένο σε αιώρα που ζητάει μόνο λεφτά. Όλοι οι μη πλούσιοι Γερμανοί όμως έχουν λόγους να ζηλεύουν αυτή τη θέση. Όσο για τις Γερμανίδες, βάζουν και λίγο αίσθημα στην υπόθεση. Αν συνεχίσουν να καταδικάζουν τέτοια υποτιθέμενη θέση δεν ξέρουμε αν θα τους ωφελήσει εκλογικά.

Κουτσούμπας: “Αντικομμουνιστής, αλλά καλό παιδί ο Σόιμπλε, ενάντιος στους αναθεωρητές”.

❒   Κουτσούμπας 2: “Συντρόφισσα Μέρκελ, σου θυμίζω, έδωσες μια υπόσχεση να κάνεις την Ελλάδα Ανατολική Γερμανία. Περιμένουμε”.

Εντάξει, είναι πειραγμένα τα ΠΑζάρια, αλλά… παραλλαγή άσματος Σερ Μπιθί: “Ρίξε ΠΑζαριά σωστή / για Ελλάδα, ρε ληστή”. Εξάρες ο Σόιμπλε; Εφτάρες εμείς. Έξω ντόρτια και καημοί.

❒   Από το καλοκαίρι γινόμαστε όλοι προπονητές των ομάδων μας. Χειμώνα γινόμαστε αντικαταστάτες των προπονητών. Τώρα είμαστε όλοι διαπραγματευτές της αξιολόγησης και του χρέους.

Από ΝΔ-Μπένι μας λένε να είμαστε αντικειμενικοί στις αναμετρήσεις μας με τους δανειστές. Να μην είμαστε προκατειλημμένοι υπέρ της μιας πλευράς, δηλαδή της χώρας μας.

❒   Κούλης μαινόμενος: “Ο Σόιμπλε αποδείχτηκε λίγος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Μάρκο μ’ έκαψες. Τρόμαξε στη νύχτα των Greekο-λάκκων”.

Κάποτε πολιορκούσαν την Αθήνα για να πάρουν και να μη δώσουν. Τώρα την πολιορκούν για να μη δώσουν και να πάρουν.

❒   ΠΡΙΑΜΟΣ: “Καημένε Αγαμέμνονα, πάρε την Τροία μου και τράβα στην Κλυταιμνήστρα”.
(Θυμίζουμε μύθος Τροίας και χρυσόμαλλου δέρατος ήταν ο έλεγχος του εμπορίου της Μαύρης Θάλασσας)

Στον Σκάι νευρίασαν με την επίσκεψη Τσίπρα στην Αβάνα για το τελευταίο αντίο στον Φιντέλ Κάστρο. Κάποτε πολιορκούσαν την Αθήνα για να πάρουν και να μη δώσουν. Τώρα την πολιορκούν για να μη δώσουν και να πάρουν. “Φιλελεύθεροι πολιορκη(σ)μένοι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: