21/11/16

Ξεσκιώδης κυβέρνηση

Ο Κούλης απαιτεί από τους εκπροσώπους των δανειστών να διαπραγματεύονται με την σκιώδη -αυτοδύναμη- κυβέρνηση της ΝΔ. Μετά από αυτό έπεσε πολύ γέλιο από ταράτσες του Κολωνακίου.

❒  Σκιώδης λέγεται η κυβέρνηση του Κούλη επειδή επισκιάζει κάθε μορφής αστείο.

Η κυβέρνηση Κούλη φοβάται και τον ίσκιο της.

❒  Ο Βενιζέλος παραπονιέται στον Κούλη γιατί δεν έβαλε τη σκιά του στη θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

-Μπαμπά, στη σκιώδη κυβέρνηση Κούλη ποιος κάνει την ομπρέλα; Ή κάποιος κάνει την καλαμωτή; Αλλιώς η σκιά μόνη της πέφτει; Από πού; Μήπως η σκιώδης κυβέρνηση έχει σχέση με χιονοδρομικό κέντρο; Και ποιο είναι το σωστό, σχηματίζεται ή  σκιματίζεται; Εκτός απ' τη σκιώδη υπάρχει και ξεσκιώδης κυβέρνηση; Κι αφού η ΝΔ αρνείται παντελώς να συναινέσει στην κυβέρνηση έχει σκιώδη κυβάρνηση; Υπάρχει σκιώδης συγκυβέρνηση ή μόνο οι αυτοδύναμες; Γιατί μασάς την εφημερίδα;
-Σκάσε επιτέλους. Φτου.


❒  Γίναμε ανεμόμυλος. Η σκιώδης κυβέρνηση του Κούλη θ' αντιμετωπίσει τον Δον Κιχώτη με σκιαμαχίες και όλα αυτά περί όνου σκιάς.

Εκτός από την σκιώδη κυβέρνηση υπάρχει και η σκιώδης ομπρέλα. Ήμουν ξαπλωμένος στην παραλία και όπως έγερνε ο ήλιος έστειλε τη σκιά μιας διπλανής ενοικιαζόμενης ομπρέλας πάνω μου. Ήρθε ο ομπρελάς και μου ζητούσε λεφτά.  Ο πελάτης τού ζητούσε πίσω τα μισά λεφτά που είχε δώσει, γιατί η σκιά έφυγε. Ο ομπρελάς του απάντησε ότι του νοίκιασε την ομπρέλα, όχι τη σκιά. Τότε πετάχτηκα εγώ ότι σύμφωνα με αυτό δεν χρωστούσα τίποτα. Δίδαγμα: Θα νοικιάσεις ομπρέλα, αλλά θα στρώσεις μια ψάθα ή πετσέτα έξω από αυτήν εκεί που υπολογίζεις ότι θα πάει η σκιά αργότερα.
  

❒  Η ΝΔ, όπως κάθε ακροδεξιά κυβέρνηση, παραμένει αισιόδοξη για το παρελθόν.

Θυμίζουμε, ο Σαμαράς έκανε τη ΝΔ ΜΚΟ.

❒  4ο μνημόνιο υπάρχει και προφανώς ονειρεύεται να το υπογράψει η ΝΔ ως κυβέρνηση με τον ισχυρισμό της Κατίνας, “Τι να σου λέω τώρα, τι να κάνουμε; δε θέλαμε αλλά μας ανάγκασε η κακή διαχείριση των προηγούμενων”.
 
Όπως λέει κι ο σοφός λαός: “Όλα εδώ χρεώνονται”. Και ο λαός μέσα στη σοφία του πληρώνει κάθε μέρα μετρητοίς και κάθε ώρα με δόσεις εφόρου ζωής.


❒  Είμαστε περήφανος λαός. Παραδώσαμε την ψυχή μας μετρητοίς και τη χώρα σε εκατό άτοκες δόσεις. Ευτυχώς που χανόμαστε στο μέτρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: