19/11/16

Μέσα οι Αμερικάνοι

Το χειρότερο που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που μας στερεί μια δεξιά κυβέρνηση να έχουμε να βρίζουμε και να παραπονευόμαστε στην Ιστορία για τη μοίρα που μας επιφύλαξε.
 
❒   Ήμουν στην πορεία του Πολυτεχνείου με σκοπό να διαμαρτυρηθώ έξin ω από την αμερικάνικη πρεχβεία για τη Χούντα που καθοδηγούσαν οι επίσημες ΗΠΑ, για το πραξικόπημα κατά του μακαρίου που έφερε την επέμβαση της Τουρκίας και την κατοχή του Βόρειου μέρους του νησιού, για όλες τις επεμβάσεις των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και στρατού σε άλλες χώρες για την ανατροπή νόμιμων κυβερνήσεων......

Όμως στο δρόμο προς την πρεσβεία σκεφτόμουν την επέμβαση του Ομπάμα ότι πρέπει να μειωθυεί το χρέος της Ελλάδας, χώρας του ΝΑΤΟ σε σημαντική θέση στη ΝΑ Μεσόγειο προ της Μέσης Ανατολής και του Καυκάσου και των Βαλκανίων, άρα δε συμφέρει την αμυντική στρατηγική των ΗΠΑ η οικονομική ασφυξία της χώρας μας, πάντα γυροφέρνει στα σύννεφα ο εφιάλτης μιας πιθανής στροφής της Ελλάδας στην αγκαλιά της Ρωσίας.

❒   Κι εκεί που σκεφτόμουν ότι η επίσημες ΗΠΑ διαφωνούν με τη Γερμανία υπηρέτη τους στη μέθοδο για το ξεπέρασμα της κρίσης, οι ΗΠΑ λένε δώσε λεφτά στον κόσμο, οι Γερμανοί κεφαλαιοκράτες το αντίθετο, με σκοπό την τοκογλυφία μέσω του δανεισμού χώρας σε χώρα, ήταν έτοιμο να βγει από μέσα μου το σύνθημα: "Μέσα τώρα οι Αμερικάνοι”. Αργότερα βλέπουμε.

Γιατί ρε παιδιά, η δημοτική αρχή Καισαριανής κήρυξε τον Ομπάμα, έναν αρχηγό άλλου κράτους με το οποίο δεν είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, ανεπιθύμητο στα εδάφη της; Δηλαδή αν ήθελε ο πρόεδρος των ΗΠΑ να τιμήσει όλους τους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου από τους Ναζί, θα ήταν μείον στον αγώνα για ποτέ πια φασισμός; Ότι η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος κήρυξε τον Ομπάμα ανεπιθύμητο στην Ελλάδα ολόκληρη δεν συζητιέται στα σοβαρά.

❒   Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι διαθέτουν ένστικτο Έλληνα κομμουνιστή: από δύο κακά προτιμούν το χειρότερο. Ο δήμαρχος Καισαριανής θα δεχτεί τον Τραμπ;

Απλά, αν οι πρόσφυγες φύγουν τελείως από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, είναι σα να λέμε ότι δεχόμαστε την άδικη παραμονή τους στη χώρα μας.

❒   Το λογικό είναι “Πρόσφυγες δίχως σύνορα”. Οι χώρες της Ευρώπης πλην Ελλάδας Ιταλίας πρεσβεύουν το “Σύνορα δίχως πρόσφυγες”. Δετό κι αυτό, είναι εφικτό, αρκεί να τους αφήνεις να τα περνούν.  

Όσο γίνονται πόλεμοι πάντα σε κάποια σύνορα θα υπάρχουν πρόσφυγες. Όσο υπάρχει εμπόριο θα υπάρχει παραεμπόριο και λαθρεμπόριο. Αφού άφησαν το εμπόριο των ναρκωτικών στους μαφιόζους, πάντα θα υπάρχει παράνομη διακίνησή τους. Μην κάνουμε πως παραξενευόμαστε.  

❒   Τελικά οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχτηκαν και μάλιστα πάνω από χίλιους πρόσφυγες. Η Πολωνία στο στρατόπεδο εργασίας Άουσβιτς-Μπίρκεναου, η Αυστρία άλλους χίλιους στο χοτ σποτ Μαουτχάουζεν-Γκούζεν και η Γερμανία στο χώρο φιλοξενίας Νταχάου. Ο κατάλογος συνεχίζεται. 

Λίγο παραπάνω μυαλό να είχαν οι Γερμανοί μεγαλοαστοί θα έρχονταν εδώ και θα έστηναν αντί για  προσφυγικούς καταυλισμούς εργοστάσια. Να κονομήσουν το γκώλο τους.

❒   Κατάλαβες; Οι Γερμανοί μας κλείσαν όλα τα εργοστάσια για να μην έχουμε να βάλουμε τους πρόσφυγες να δουλεύουν και μας τους παίρνουν αυτοί. 

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να υποδεχτεί 20 χιλιάδες πρόσφυγες από την Ελλάδα, όχι όμως Έλληνες.

❒  Τίποτα δεν γίνεται σωστά στο ελληνικό κράτος. Τα συστημικά ΜΜΕ δεν βλέπουν ακόμα ορδές λαθρομεταναστών Ελλήνων στη Γερμανία.

Λογικά όλοι οι πρόσφυγες πρέπει να μεταφέρονται στη μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει πλεονάσματα, τη Γερμανία.

❒   Δεν θέλει να δίνουμε ταξιδιωτικά χαρτιά στους μετανάστες, γιατί έτσι φεύγουν για Γερμανία, κάτι που αποτελεί ξεφτίλα για τη χώρα μας που δεν τη θέλει κανείς.

Αν συμπαθείς ή αντιπαθείς τους μετανάστες στην Ελλάδα πολύ απλά απαίτησε να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα να πάνε στη Γερμανία. Να πέσει και λίγο γέλιο.

❒   Σε λίγο οι ίδιοι αυτοί μετανάστες θα έρχονται τα καλοκαίρια από Γερμανία Ελλάδα για τουρισμό. Απόλυτη ξεφτίλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: