11/2/15

Πληρώνω και παραμιλώ...

Από 28/4/2013
... μ' αυτή την προσφορά μου. Με χρέωσες και έχω βρει ο δόλιος την υγειά μου. (ή "Πληρώνω και παραμιλώ μ' αυτή τη σωτηρία, με χρέωσες και έχω βρει σκοπούλη -μικρό σκοπό- στην υγεία") Αυτά όμως δεν έχουν σχέση με το θέμα μας. Κάποιοι ηλίθιοι (που θεωρούν το κοινό τους ηλίθιο) μας πρήζουν ότι η λιτότητα στις χώρες της Ευρώπης θα κρατήσει μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο όμως οι Γερμανοί ψηφοφόροι, που ανησυχούν μην τυχόν μοιράζονται λεφτά από τις τσέπες τους, θα ήταν οι πρώτοι που θα το ήξεραν, άρα δεν στέκει ως τέχνασμα της Μέρκελ για να τσιμπήσει ψήφους.

Η λιτότητα είναι λιτότητα, είναι επιταγή του νεοφιλελευθερισμού και όχι προεκλογικό παιχνίδι. Το γερμανικό εκλογικό σώμα δεν είναι τόσο «αγαθό» όσο το ελληνικό. Τσαντίστηκα με τους άλλους του μαφιόζους στην Πάτρα. Υπάρχει μαφία στην Πάτρα; Αυτά τα λένε οι Κασσάνδρες που προβλέπουν ότι η κυβέρνηση θα αποτύχει. Αν υπήρχε μαφία στην Πάτρα θα την είχε πιάσει η αστυνομία.

Πιαστήκανε οι ΜΜΕδες από 5-6 δολοφονίες όμως που έγιναν συμπτωματικά σε μία βδομάδα και τα λένε τώρα για να καλύψουν το τρομερό έργο που κάνει η ανάπτυξη που ήρθε στην Ελλάδα με πολλές θυσίες από τους φτωχούς που μονίμως πληρώνουν τον λογαριασμός –όλα κερασμένα- γιατί είναι καλοί άνθρωποι. Το έργο είναι η εθνική οδός που δεν πρόλαβε να κάνει ο Λαλιώτης μετά τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου*, την εθνική οδό Κορίνθου Πατρών.

Και η ευεργέτις του Έθνους του Μπόμπολα και των χορηγών των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 με το αριστοκρατικό όνομα-σιδηρόδρομο κ. Δασκαλάκη Αγγελοπούλου πρώην Παρθένη ξέχασε να του το πει. Τώρα ο ήρως Σαμαράς θεμελιώνει το έργο. Την εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών ανέλαβαν οι ΜΟΜΑ. Την Πατρών-Κορίνθου ο Μπόμπολας. Ευτυχώς που δεν θα έπαιρνε νέα μέτρα σε βάρος εργαζομένων-συνταξιούχων ο σωτήρας Σαμαράς , γιατί τότε το πολυνομοσχέδιο θα το λέγαμε τέταρτο μνημόνιο. Αν όμως ήταν μνημόνιο θα είχε πολλά άρθρα. Το πολυνομοσχέδιο όμως έχει μόνο ένα άρθρο. Αν ήταν ολιγονομοσχέδιο πόσα άρθρα θα είχε; 0,01;

Αυτό που μου είπε ο γείτονας μήπως απευθυνόταν σε άλλον; «Μην αισθάνεσαι άσχημα», μου είπε, «… για κάτι που σκέφτηκες να κάνεις σε υπουργό. Εκείνος σκέφτηκε να σου κάνει κάτι χειρότερο». Δε θέλω να το σκέφτομαι, θα πάω να κλειστώ στον καναπέ μου. Η σημερινή τηλεοπτική πρόταση είναι «Κάψε -όχι μόνο- το σενάριο».

*Η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι έργο στη μέση του πουθενά. Ούτε πριν ούτε μετά έχει δρόμο για να φτάσεις εκεί. Λέγεται και «Χαρίλαος Τρικούπης», τιμητικά επειδή την ώρα των εγκαινίων τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ήταν στη Χαριλάου Τρικούπη και από λύπηση, επειδή ο Χαρίλαος Τρικούπης ως πρωθυπουργός έργων είχε σχεδιάσει τη ζεύξη και για σιδηροδρομική γραμμή μέχρι τα Ιωάννινα, αλλά ο Λαλιώτης το ξέχασε έτσι η γέφυρα είναι μόνο για τον Μπόμπολα, δηλαδή μόνο για αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: