22/1/15

Sex and Draghi rock 'n' bond

Με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ποσοτική χαλάρωση μετά από παρέμβαση του Ντράγκι δείχνει ότι ακόμα δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ και άρχισε ν’ αλλάζει η Ευρωπαϊκή λιτότητα και η Μέρκελ άρχισε να κοκκινίζει από τα νεύρα της. Για τον Αντωνάκεν μόνο πικρό φαρμάκι φύλαγε αυτή η εξέλιξη.

Οι Σαμαροβενίζελοι μας έπρηξαν με το απίθανο: σε (γαμώ τις) διαπραγματεύσεις με την τρόικα πρέπει να πηγαίνουμε χωρίς αιτήματα με τα οποία εκείνοι δε θα συμφωνούν.  Τώρα, από 3:30 μμ η ΕΚΤ δέχεται κάτι από αυτά διατύπωνε ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είναι κυβέρνηση και χωρίς καν διαπραγμάτευση: γερή αγορά ομολόγων κάθε μήνα για ενάμιση χρόνο συνεχώς, στο πλαίσιο «ποσοτικής χαλάρωσης» μείωσης δηλαδή της λιτότητας.

Εκτός από τη Μέρκελ μόνο ο Σαμαράς έδειξε να διαφωνεί με αυτή την απόφαση, γιατί είχε προγραμματίσει «διάγγελμα» για τις 4 το μεσημέρι και (για να του αλλάξουν λόγια) το έκανε μιάμιση ώρα μετά κλασικά ως «κορώνα κερδίζω, γράμματα χάνεις». Δηλαδή, ό,τι καλό αποφασίσει η διοίκηση της ΕΚΤ έγινε χάρη στην κυβέρνηση, σε περίπτωση δυσάρεστης για την Ελλάδα απόφαση θα φταίει η αντιπολίτευση.

Αντωνάκη, η ποσοτική χαλάρωση δεν γίνεται για τη συνέχιση της λιτότητα, όπως είπες, αλλά για το τελείωμά της, είναι μια διπλωματική αναλογία αποτυχίας της μνημονιακής πολιτικής λογικής, που δεν βγάζει καμία χώρα από την κρίση, απλώς κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους μεσαίους φτωχούς και τους φτωχούς φτωχότερους.

Το πόσο κακό για τη λιτότητα φαίνεται που ήδη ξεκίνησαν να σχολάνε τον Ντράγκι που την έφερε στην επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: