7/11/13

Η ΕΡΤ ζει

Ο θάνατος της ΕΡΤ ήταν πολύ ξαφνικός. Ξεκίνησε 11η Ιουνίου και τελείωσε σήμερα.
«Επίτηδες καθυστερήσαμε και αφήσαμε τους εργαζόμενους να λειτουργούν μόνοι τους την ΕΡΤ 5 μήνες απλήρωτοι», είπε φερόμενος ως πρωθυπουργός μας, «Θέλαμε να δείξουμε, αλλά και να δούμε εμείς πώς πρέπει να λειτουργεί η Δημόσια Τηλεόραση. Περιμέναμε και τα πρωτοβρόχια ώστε να μην μαζευτεί πολύς κόσμος  στις αναμενόμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας».

Προσήχθησαν τρεις εργαζόμενοι στη ΓΑΔΑ, αλλά ο αξιωματικός υπηρεσίας βαριόταν και τους άφησε ελεύθερους, αφού τους υποχρέωσε να πληρώσουν από δύο ευρώ ο καθένας για τα καύσιμα του ελικόπτερου που τους κουβάλησε εκεί. (Στην ταράτσα) Στην όλη επιχείρηση συνελήφθη μόνο μια γκαραζόπορτα, αλλά ήταν αδύνατον να μεταχθεί στη ΓΑΔΑ διότι, όπως μας ενημέρωσε ένα όργανο, «Είχε φροντίσει η πουτάνα να τσιμεντωθεί ανάμεσα στη μάντρα και το πεζοδρόμιο. Αν είχαμε τροχό ή σιδηροπρίονο θα την ακρωτηριάζαμε, αλλά δε θέλαμε να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό της υπηρεσίας».

Όλα έγιναν φυσικά νόμιμα, αφού ως γνωστόν νόμος είναι το δίκιο του ροπάλου. Επειδή στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, παρόμοιες λύσεις προβλέπονται για γι’ άλλες δημόσιες υπηρεσίες – επιχειρήσεις. Όταν π.χ. εμφανίζεται  κίνδυνος να μην περάσει ένα νομοσχέδιο θα εισβάλλουν τα ΜΑΤ στη Βουλή και θα βγάζουν έξω τους διαφωνούντες βουλευτές ως καταληψίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: