25/11/13

Παιδεία χρήμα κατεργάζεται

Τίτλος που απορρίψαμε: "Παιδεία μήτηρ πάσης κακίας".
Κι αναρωτιόμουν γιατί ο Χατζηνικολάου βρίζει τόσο πολύ τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ. Επαναλάμβανε συνέχεια μοιρολόγια για το δράμα των γονέων τους που τα έχουν και πληρώνουν για να σπουδάζουν, αλλά τα ιδρύματα είναι κλειστά. (Ίσως ξέχασε ότι με κλειστό πανεπιστήμιο ξοδεύεις λιγότερα)

Λίγο μετά η απορία μου λύθηκε: Οκτώβριο του 2009 από το αρμόδιο υπουργείο Κλεισίματος εκπαιδευτικών χώρων, απολύσεων εκπαιδευτικών και μοιράσματος αναθέσεων (χαριστικά αποκαλείται και «Παιδείας»)
● Ανατέθηκε στον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) η προμήθεια 2.730 αντιτύπων του λευκώματος με τίτλο «Αθήνα, 60 μορφές στο φως» των εκδόσεων Realmedia Α.Ε., συνολικού κόστους 127.894€.

Αυτή η τόσο δωρεάν αντικειμενικότητα σπάει αρχίδια. Επί του θέματος, αν οδυρόταν κι αυτός ή έκανε την πάπια ο Αναστασιάδης δεν ξέρω, πάντως:
●Ανατέθηκε στον ΟΕΔΒ η προμήθεια 60.000 αντιτύπων του βιβλίου με τίτλο «Πάπισσα Ιωάννα» του Εμμανουήλ Ροΐδη από τον εκδοτικό οίκο «Πρώτο Θέμα», συνολικού κόστος 156.760€.

Βέβαια δεν θα έλειπε από το γάμο η Βασίλω:
● Ανατέθηκε στον ΟΕΔΒ η προμήθεια 3.000 σειρών (36.000 τεμάχια) 12τομων φωτογραφικών λευκωμάτων με τον τίτλο «Υπέροχη Ελλάδα» του εκδοτικού οίκου Πήγασος Εκδοτική Α.Ε., συνολικού κόστους 644.761€.

Δεν υπάρχουν σχόλια: